Jõulud

Mari-Liis
Postitusi: 593
Abikokk
2009-12-22 21:36:52
Infanta:
Mul on aga üks küsimus Inglise jõulukeeksi kohta. Nimelt küpsetasin seda ümmarguses vormis, kuna minu keeksivorm jäi selle jaoks lihtsalt liiga väikeseks. Nüüd on ta juba nädalakese fooliumisse pakitult garaažis laagerdunud ja tundub katsudes ikka väga kõva. Kas nii peabki olema ja ega see maitseomadusi ei mõjuta? :) Koostist arvestades ongi muidugi tegemist tihke ja raske koogiga.
mul oli sama mure- keeks oli nädalakese seisnud ja katsudes tundus jube kõva. Ei pidanud vastu ja maitsesin - no ikka väga maitsev keeks on. Ta nii puuvilju täis, sellepärast tundubki kõva ja tihke. Süües pole kõva üldse. Aga õhuline ta ka muidugi pole, puuvilju täis ju. Maitseomadusi see "kõvaolek" kindlasti ei mõjuta- me sõime terve keeksi ära :P Õnneks on 2 veel. Pille- jõuan veel oma jõululauale ka teha kanamaksapasteeti glögiga, pakun siis omaküpsetatud leivaga. Aitäh idee eest :)

Siit nurgast ja sealt nurgast

Juc
Postitusi: 629
Abikokk
2009-12-25 12:47:25
Mina tegin jõululauale talvise versiooni sellisest maiuses, nagu rocky road. Tumeda šokolaadi, kookoshelveste, vahukommide ja pistaatsiatega. Katsin kõik omakorda kookoshelvestega ja nimetasin ta Lumiseks talveteeks :)

http://jucjaco.blogspot.com/

Hexy
Postitusi: 531
Abikokk
2009-12-26 10:19:48
Meie jõululaual oli... Hommikul sõime jõulusaia mandlite ja kuivatatud jõhvikatega Lõunaks seapraad(sinepi, rosmariini, tüümianiga, punega) köömnekartul(ilma köömneteta ;) ) ja õlles hautatud hapukapsad + marineeritud seened, -kõrvitsad, -kurgid, -küüslaugud. magusaks valge šokolaadi mussee Õhtuks verivorst(ema tehtud) pohlamoosiga, kana puuviljasalat, juustuküpsised. Magusaks mandarini juustukook ja mandlikommid(ise tehtud). Järgmisel aastal olen targem ja teen võimalikult palju ettevalmistusi ja toite eelmisel õhtul ära, sest ma pidin natuke liiga palju köögis olema. Samuti olid toidu portsud meie 3 peale liiga suured.

Hexy asjatab

Fre
Postitusi: 1233
Abikokk
2009-12-26 13:27:59
Pille, Sinu postituse toidud on nii isuäratavad. Ma ikka imestan et kuidas osa inimesi suudab väikese lapse kõrvalt nii sujuvalt kokkamist jätkata. Meie olime jõuluõhtul teist aastat järjest vanemate juures sest meie lastekari ei võimalda korralikke ettevalmistusi. Isegi torditegemine läks peaaegu nässu, poiss hakkas vahukoore vahustamise ajal KAsse külmkapimagneteid loopima.
Triinpvr
Postitusi: 195
Abikokk
2009-12-26 17:56:48
Juc:
Mina tegin jõululauale talvise versiooni sellisest maiuses, nagu rocky road. Tumeda šokolaadi, kookoshelveste, vahukommide ja pistaatsiatega. Katsin kõik omakorda kookoshelvestega ja nimetasin ta Lumiseks talveteeks :)
Mmm, Rocky Road on pop, ma tegin ka. Minu meelest palju parem kui näiteks kirju koer :)

laualamp.wordpress.com

Juc
Postitusi: 629
Abikokk
2009-12-26 18:07:22
Triinpvr:
Mmm, Rocky Road on pop, ma tegin ka. Minu meelest palju parem kui näiteks kirju koer :)
Tundub tõesti, et popp. Mulle maitsevad mõlemad väga hästi, nii kirju koer, kui rocky road. Aga rocky road ei lähe laual seistes selliseks liiga pehmeks, nagu kirju koer, nii et mugavam kindlasti. :)

http://jucjaco.blogspot.com/

Sasha
Postitusi: 207
Abikokk
2009-12-27 01:15:33
Mina tegin sel aastal esimest korda neid kauamängivaid jõulukeekse - siin populaarseks osutunud inglise jõulukeeksi ja stollenit, tänud Kiilikesele. Täitsa söödavad tulid ja ei kivistunudki, nagu ma kartsin.
Tziiki
Postitusi: 801
Abikokk
2009-12-27 18:12:23
minu stollen....oi kui hea see ikka oli...asjata muretsesin :) -aitäh Kiilike igakülgse abi eest! retsepti leidsin netiavarustest ja kindlasti teen selle järgi teinegi kord! jõulukeeksi tegin liiga hilja-seega see jääb aastavahetuseks.

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2009-12-29 20:12:27
Jõulud on nüüd küll juba möödas, aga panen paari sõnaga kirja me tänavuse pärisjõulumenüü, siis on järgmisel aasta hea vaadata ja uut menüüd planeerida. Nüüd juba kolmandat aastat tähistame jõuluõhtut meie juures, laua taga on 8 täiskasvanut ja tänavu siis juba 3 last (meie tütar ja õe kaks poega). (Vahuvein on vanemate toodud :)) Esmalt olid laual kodune rukkileib, sült seakoodist, glögis marineeritud lõhe, õemehe toodud küülikupasteet ning minu tehtud konjakisinep. Põhiroaks ahjupraad karbonaadist, ahjukartulid ja porgandid, kasin hapukapsas ja verivorstid. Magusaks oli glögi-toorjuustutort. Ah jaa - sõpradele-sugulastele saatsin tänavu sellise jõulukaardi. Tean, et see võeti tänuga vastu ja ilmselt teen tuleval aastal samuti :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Redfox
Postitusi: 532
Abikokk
2009-12-29 22:49:55
mõtlesime emaga et seekord ebatraditsiooniliselt teeme ühe toreda tummise kalasupi vanaaasta õhtuks hoopis tavaliselt on ahjulõhet vmt saanud seente ja salatiga. tuleb tundraõhtu. ilmselt midagi ka kuivatatud õuntest ja marjatäidisega "lettusid". Vaatame sedasama filmi mis TV3 näitas ükspäev, Eight Below nende husky koertega, me algust ei näind ja siis ostsime. mõtlen et mis veel tundrateemasse sobiks ma liha ei söö ja põtra ei sööks muidu ka ilmaski. võibolla et rukkikiisel ka. aga eesti hapukapsad ei jää ära. lihtsalt tulevad siis siuksed kergemad ja sibulasemad.
<< 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 >>