Kaneelirullid - parimad retseptid ja kogemused

Qsti
Abikokk
2008-12-01 17:13:18
Tegin viimati saiu Sunnuntai jahupakil oleva retsepti järgi ja saiad said väga mõnusad.
Kika
Abikokk
2008-12-01 19:21:50
Kaneelirullid on minu lemmikud! Siiani olen neid teinud eelkergitusega pärmitainast (retsept I. Savi raamatust "saiad, pirukad, koogid"). mõnikord jäävad väga head: pehmed ja värsked, teinekord ei õnnestu nii hästi, miks? seda ma ei tea... ma rullin ka taina hästi õhukeseks, sisse ikka või, kaneel ja suhkur. aeg-ajalt olen lisanud veel väikesi õunatükke. järgmisel korral proovin ära siin oleva Pille retsepti :)
Tiina
Abikokk
2008-12-01 19:31:16
Tegin ka viimati Pille retsepti järgi. Tean küll, et pehmete saiade kõige suurem vaenlane on liiga palju jahu, aga õnnestus ka seekord jahu suts liiga palju sisse kallata. Siiski polnud viga ja ära söödud said kõik. Mis täidisesse puutub, siis olen teinud erinevat moodi - määrinud pehme võiga ja sellele suhkrut-kaneeli peale raputanud, nüüd Pille moodi sulavõi-suhkru-kaneeli seguga, aga ka määrinud lihtsalt munaga ja sellele suhkur-kaneel (kui tahta rasvaine pealt kokku hoida).

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Katarinka
Kokaõpilane
2008-12-11 18:04:21
Minu meelest viivad kaneelirullid tagasi lapsepõlve, kui vanaema neid tegi. Kui viimati neid ise u 10 aastat tagasi tegin, siis tulid rohkem küpsise moodi, aga nüüd olen omandanud väikse vilumuse ja tulevad ikka kohevad ja maitsvad. Ja veel üks minu subjektiivne arvamus-kes pärmitainast teha ei oska, see pole päris õige perenaine ;)
Spiidi
Abikokk
2008-12-12 12:19:42
Tegin eelmine nädal Nami-Nami retsepti järgi kanellirulle aga tainas ei kerkinud. Saiad tulid sellegipoolest suhteliselt head. Ma jagasin koguses kolmega ja panin jahu märka vähem, kui ettenähtud kuna lugesin kuskilt, et kõige hullem, mis pärmitaignaga teha saab on panna liiga palju jahu. Ning tainas tundus juba piisavalt tahke. Ma arvan, et see vähele jahu kogus võiski asja taga olla.

le D?ner

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-12-12 12:46:08
Spiidi:
Tegin eelmine nädal Nami-Nami retsepti järgi kanellirulle aga tainas ei kerkinud. Saiad tulid sellegipoolest suhteliselt head. Ma jagasin koguses kolmega ja panin jahu märka vähem, kui ettenähtud kuna lugesin kuskilt, et kõige hullem, mis pärmitaignaga teha saab on panna liiga palju jahu. Ning tainas tundus juba piisavalt tahke. Ma arvan, et see vähele jahu kogus võiski asja taga olla.
Pärmitainas võib pirtsutada mitme asja pärast - liiga külm piim, liiga kuum piim, kerge tuuleiil, konditsioneer oli pliidi kohal sees vms. Aga antud retsepti puhul on see 600 g aastatega välja timmitud miinimum (ja mitmete kommentaatorite poolt heaks kiidetud, nagu lugeda võid), nii et sellest vähem küll ei tasu panna. Igaks juhuks mainin, et mina kasutan küpsetamisel Sunnuntai nisujahu.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pozataja
Abikokk
2010-04-18 00:38:54
mina olen proovinud nii ja või ja piimaga pärmitainast teha ja olen avastanud et siiski on parem teha (võimaitselise) õli ja veega siis jäävad kohevad ja pehmed saiad. aga muidugi see kõrvitsapüree variant tahab ka veel kindlasti proovimist. aga kaneeli laotan taignale ikka niipalju et tainas ei paista alt. suhkruga muidugi. moonisaiu armastan samamoodi niiet must kate on taignal enne rulli keeramist. teen saiu pärmilehttaignast või pärmitaignast. rullitud taigna pintseldan kokku ennem kaneeli puistamist lahtiklopitud muna ja veega ja samamoodi saiad ennem ahju panemist. pärmitaigna kaneelisaiad.

Pozataja

Minukiisu
Abikokk
2010-08-22 14:38:23
Suur kaneelirull küpsetusmasina abiga täpsemalt saab lugeda siit http://minukiisu.blogspot.com/2010/07/kaneelirull-masinaga.html
Liilia
Abikokk
2011-02-15 09:12:03
kaneelisaiad on meie pere vaieldamatud lemmikud, eriti ahjusoojalt :P

Köögitoimkond

Kokkamas95
Abikokk
2011-02-26 20:16:18
Kas pärmitaigent võib täna õhtul valmis teha ja kerkima panna nii, et homme hommikul saaks kaneelirulle küpsetama hakata? Muidu retseptis on kirjas, et pärmitaigen peab 1 tund kerkima.

http://kokkamas95.blogspot.com/

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>