Marju Abikokk 2008-11-06 13:53:01 |
Pille:
Ja mina valmistasin hiljuti ka oma esimesed kaneelirullid just selle retsepti põhjal. Segasin kokku või, suhkru ja kaneeli ja siis määrisin taina üle. Jäid imehead. Sõi isegi mu laps, kes magusaid küpsetisi tavaliselt ei söö. Lihtsat nii värsked on nad värskelt kuidagi :) Mina sulatan või, segan juurde niipalju suhkrut ja võid, et segu paks, ent ikka määritav on. Siis pintseldan lahtirullitud pärmitainaplaadile. Kasutan juba vähemalt 15 aastat seda ja ainult seda retsepti. Samamoodi teen ka pidusaia. |
|
Heleen Abikokk 2008-11-06 23:03:35 |
Stardust, vabandan, sina ei väitnud seda tõsti, kuid Qsti ütles küll, et kokku segatult jääb hoopis parem...??
Tahan seda ka veel küsida, et kui ma kasutan soolast võid, kas siis on mingi võimalus, et kaneelirullid jäävad soolakad? Vist lollakas küsimus.. aga ma igaks juhuks ikka küsin, lootes, et siin foorumis küsija suu pihta ei lööda :) Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Kardemon Abikokk 2008-11-06 23:44:30 |
Heleen:
mina kujutan ette et võivad nii head jääda küll. magusale soolast sisse panna on ju hea küll. "toob magusa maitse esile" Stardust, vabandan, sina ei väitnud seda tõsti, kuid Qsti ütles küll, et kokku segatult jääb hoopis parem...?? Tahan seda ka veel küsida, et kui ma kasutan soolast võid, kas siis on mingi võimalus, et kaneelirullid jäävad soolakad? Vist lollakas küsimus.. aga ma igaks juhuks ikka küsin, lootes, et siin foorumis küsija suu pihta ei lööda :) http://kardemon.blogspot.com |
|
Qsti Abikokk 2008-11-07 00:07:55 |
Heleen:
qsti ütles, et minu meelest jääb nii parem ja teistmoodi kui neid eraldi taignale/kookidele raputades, kõlab ebaloogiliselt aga ega ma väidagi, et ma alati loogiline olen.
Mis soolasesse võisse puutub siis kergelt soolast võid kasutan pidevalt (on siin lihtsalt oluliselt odavam kui mage) ja seda ka magusates küpsetistes, ei ütleks, et soolane maitse tunda jääb. Stardust, vabandan, sina ei väitnud seda tõsti, kuid Qsti ütles küll, et kokku segatult jääb hoopis parem...?? Tahan seda ka veel küsida, et kui ma kasutan soolast võid, kas siis on mingi võimalus, et kaneelirullid jäävad soolakad? Vist lollakas küsimus.. aga ma igaks juhuks ikka küsin, lootes, et siin foorumis küsija suu pihta ei lööda :) |
|
Anu Abikokk 2008-11-07 03:41:32 |
Minu meelest, kui kaneel ja suhkur eelnevalt ära segada ja siis taignale segada, jääb tulemus palju ühtlasem. Kui eraldi raputada, kipub ikka kas liiga kaneeline või liiga suhkrune olema. Ja soolane või ei jäta mu meelest küll mitte mingit liiga soolakat maitset. | |
Monts Kokaõpilane 2008-11-11 15:31:30 |
Minule ka väga maitsevad kaneelirullid :) Mina teen samamoodi, et segan sulatatud või/margariiniga suhkru ja kaneeli, viimane kord puistasin mooniseemneid takkaotsa, sööjad kõik kiitsid. Samamoodi olen puistanud veel kookoshelbeid. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-23 14:47:47 |
Pille:
Kuna selle vana hea retsepti juures olevad pildid vajasid kiiremas korras väljavahetamist - ja eile oli vaja külla kook kaasa viia - siis tegimegi kaneelirulle jälle. Siinkohal väike fotoreportaaž:
Mina sulatan või, segan juurde niipalju suhkrut ja võid, et segu paks, ent ikka määritav on. Siis pintseldan lahtirullitud pärmitainaplaadile. Kasutan juba vähemalt 15 aastat seda ja ainult seda retsepti. |
|
Vernanda Abikokk 2008-11-23 17:43:31 |
ma olen lehttaignaga teinud ja munaga enne kaneeli ja suhkrut üle määrinud. jäid kuidagi pehmemad ja mitte nii rabedad. | |
Ingrid Kokaõpilane 2008-12-01 08:17:29 |
Meie pere lemmikkuklid. Teen nii nagu Pille Pidusai ette näeb, selle vahega, et lisan veel rosinaid (lasterõõm) ja enne ahju panemist tilgutan järelejäänud või (mida eelnevalt olen rullitud taignale määrinud) kihtide vahele; munaga alati ei määri, selle asemel meeldib mulle vahetult pärast ahjust väljavõtmist pintseldada kuklid piimaga üle - täheldan, et nii seisavad kauem pehmed (ma üldse alla kilo jahuga hakkama ei saa, muidu on kohe samal päeval ritsikaparv üle käinud ja alles ei midagi); mul on siin olemas kaneeli-suhkru segu ja seda läheb palju, tavaliselt peaaegu kaks purki ühe laari kohta. Kõige paremini annab kaneel aga maitset värskelt jahvatatuna - seda õppisin ma siin India kaupmeeste käest, et need poe omad on oma lõhna ja maitse juba suuresti kaotanud, kodus siiski jahvatit pole ja alati ei viitsi Väiksesse Indiasse minna. | |
Liiseli Abikokk 2008-12-01 14:40:20 |
Minu arust on ideaalsete kaneelirullide üks saladus piisavalt pehme tainas, mida saaks hästi õhukeseks rullida - niimoodi mahub palju rohkem suhkrut ja võid peale :P Pille pilte vaadates võin öelda, et mina rullin taina vähemalt kolm korda õhemaks... Ja lõikan paksemad rullid ning vajutan alt kergelt kinni, et rull ahjus kenasti lahti vajuks nagu roosiõis. Tainas ei tohiks olla liiga mage, muidu jäävad rullid läilad. 500 ml vedeliku kohta panen ca 1,5-2 tl soola. Eelistan toasooja võid, kuna seda saab paksemalt määrida (sama kogus sulatatud võid jookseks kokkurullimisel vahelt välja). Rullid tulevad tõeliselt mõnusad karamellise põhjaga. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |