RÕÕSK KOOR: kohvikoor, vahukoor ja asendustooted

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-04-28 19:36:44
Spiidi 28.4.2009:
Olen kuulnud, et paljud pistavad ülejäänud koore sügavkülma, et hiljem näiteks kastme sees kasutada. Mõtlesin, et kuna ma joon harva kohvi, kuid kui joons, siis hea meelega koorega, siis panen omale kohvikoore külma. Kuid külmast võttes ja kohvi sisse pannes läks see tükki. Siit ka küsimus, et kas koore külmutamisega on ka mõni nipp, et see hiljem kasutatav oleks?
Väidetavalt võib rõõska koort (nii kohvi- kui ka vahukoort) sügavkülmutada kuni kaks kuud. Sulata külmkapis ja kasuta siis. AGA - erinevad allikad rõhutavad, et isegi kinnine koorepakend tuleks keerata fooliumisse/toidukilesse mitmekordselt, sest muidu läheb tõesti tükki pärast.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Spiidi
Abikokk
2009-04-29 10:43:42
Pille:
Spiidi 28.4.2009:
Olen kuulnud, et paljud pistavad ülejäänud koore sügavkülma, et hiljem näiteks kastme sees kasutada. Mõtlesin, et kuna ma joon harva kohvi, kuid kui joons, siis hea meelega koorega, siis panen omale kohvikoore külma. Kuid külmast võttes ja kohvi sisse pannes läks see tükki. Siit ka küsimus, et kas koore külmutamisega on ka mõni nipp, et see hiljem kasutatav oleks?
Väidetavalt võib rõõska koort (nii kohvi- kui ka vahukoort) sügavkülmutada kuni kaks kuud. Sulata külmkapis ja kasuta siis. AGA - erinevad allikad rõhutavad, et isegi kinnine koorepakend tuleks keerata fooliumisse/toidukilesse mitmekordselt, sest muidu läheb tõesti tükki pärast.
Aitäh! Katsetan edasi ja annan tulemustest teada :)

le D?ner

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-05-21 19:08:43
Kairit 21.5.2009:
Mis toodet võiks kasutada vahukoore asemel tordi kaunistamisel, kas Flora vaniljekreem seisab kenasti, kui see ära vahustada ja vahukoore tugevdajat sisse panna? On kellelgi kogemusi või mis alternatiive veel võiks olla. Kõik muud piimatooted sobivad, aga vahukoort abikaasa kõht kohe kuidagi ei kannata...
Flora vanillikreem peaks sobima küll.

Netcat
Abikokk
2009-05-22 14:11:20
Pille:
Kairit 21.5.2009:
Mis toodet võiks kasutada vahukoore asemel tordi kaunistamisel, kas Flora vaniljekreem seisab kenasti, kui see ära vahustada ja vahukoore tugevdajat sisse panna? On kellelgi kogemusi või mis alternatiive veel võiks olla. Kõik muud piimatooted sobivad, aga vahukoort abikaasa kõht kohe kuidagi ei kannata...
Flora vanillikreem peaks sobima küll.
Ma pean ainult hoiatama, et minul ei õnnestunud seda kunagi seisvasse vahtu saada (siis, kui ma seda veel kasutasin).

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Spiidi
Abikokk
2009-05-23 17:24:55
Kas keegi on näinud kuskil uut Nopri 35% koort müügil (Tallinnas)? Teen täna seda kreemjat rabarberikooki ja tahaks Nopri koore ära proovida.

le D?ner

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-05-23 19:06:37
Spiidi:
Kas keegi on näinud kuskil uut Nopri 35% koort müügil (Tallinnas)? Teen täna seda kreemjat rabarberikooki ja tahaks Nopri koore ära proovida.
Mina ostsin Viimsi Co-Marketist, mis annab alust arvata, et ka teistes sama keti poodides on olemas?

Spiidi
Abikokk
2009-05-23 19:22:33
Pille:
Spiidi:
Mina ostsin Viimsi Co-Marketist, mis annab alust arvata, et ka teistes sama keti poodides on olemas?
Ma sinult seda kuulsingi, et Nopril nüüd ka koor on ning käisin täna Sikupilli Co-Marketis otsimas ja ei olnud (see oli aga ka üks pisematest Co-Marketitest). Lähen vaatan mõnest veel :)

le D?ner

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-07-07 16:48:06
Ma kiidan veel seda Nopri 35% rõõska koort ehk siis Nopri vahukoort. Esiteks on selle maitse ääretult mõnus. Ja teiseks on tegemist ilmselgelt igati naturaalse tootega. Mul jäi siin millalgi pakk seisma ja olin veendunud, et tuleb minema visata (säilivustähtaeg oli vist 5 päeva varem). Igaks juhuks piilusin kaane alla ja potsikus oli väga maitsev ja paks hapukoor tekkinud :P

Uniquegirl
Abikokk
2009-07-07 22:54:56
Pille:
Ma kiidan veel seda Nopri 35% rõõska koort ehk siis Nopri vahukoort.
Pille, mis hinnaga see koor Viimsi co-s oli?
Trlp
Abikokk
2009-11-25 12:47:47
Ma juba mitmendat korda proovin 10% koorega vormirooga teha, aga see läheb kokku. Koor on värske ja päris - aga poole küpsemise peal tõmbab tükki. 35% koorega seda ei juhtu. Millest see tuleb õigupoolest?
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>