äädikakärbsed

Seenekas
Abikokk
2008-10-24 12:40:47
Kas oskate nõu anda, kuidas võidelda ja soovitavalt lahti saada äädikakärbestest? Tekkis teisi äkki kööki nii palju ja sinna mürki lasta ei tundu arukas.
Marju
Abikokk
2008-10-24 13:24:20
Mina elan tiheda äädikakärbse-asustusega kohas vist, igatahes olen igal aastal ahastuses, teen süstemaatilist hävitustööd tolmuimejaga ja ootan külmemaid ilmu. Õunu hoian õues ja toiduaineid eriti laokil pole, aga neile meeldivad ka maitseained ja ma ei tea, mida nad siin veel armastavad. Ühesõnaga - tolmuimeja ja talve saabumine on ainsad asjad, mis mind on aidanud selles ebavõrdses võitluses.
Eva
Abikokk
2008-10-24 13:43:59
Puuviljad-aiasaadused tuleb ilusasti õhukindlalt hoiustada ja kõik mis kipub juba pehmemaks/mädasemaks minema, ära visata.

http://www.perenaine.ee/

Zapxpxau
Abikokk
2008-10-24 14:31:05
Prügikasti (see, mis toas) ei tohi visata toidujäätmeid, mis ruttu käärima lähevad, näiteks puuviljade koored ja südamikud, juba teine päev (vahel ka juba õhtuks) on kärbsed kohal, eriti sügisel.

Zap*

Seenekas
Abikokk
2008-10-24 17:02:39
Kõik tehtud, nagu ütlete, aga raiped lendavad ja tüütavad. Pestud aknad on suutnud ka ära mustata. Samas sahvris, kus on õunu ja muud, ei tundu neil üldse huvitav olevat, kuigi seal ka mingi 15 kraadi sooja hetkel.
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-09-17 13:35:49
Loomakaitsjate poolt aktsepteeritud viis äädikakärbeste püüdmiseks Perenaine.ee blogipostitus äädikakärbestest vabanemiseks

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Edith
Abikokk
2010-09-19 09:01:01
oli just sama häda ja tundub, et olen võitluse edukalt võitnud (ptüiptüi üle vasaku õla). esimene samm oli loomulikult kõik juur-puuviljad külmkappi peitu. teine samm, põhjalik puhastus: prügikast välja, kraanikauss puhtaks, äravool sooda+äädikaga üle, pinnad üle küürida jne kolmas samm: klaaspurk kuhu panin sisse õunasüdame (või tühja sidrunikoore) kapiotsa peale, mingi aja tagant kui oli kogunenud sinna hunnik kärbseid sisse panin kaane peale ning viisin õue ja võtsin seal kaane pealt ära ning lasin elukad minema. nii tegin paar päeva selle juures on NB kindlasti tuleb sööt kord päevas välja vahetada, muidu jõuavad kooruda uued kärbsed ja sa oled jälle alguses tagasi. teine NB ära seda sööta siis oma toa prügikasti viska :) võimalus on teha ka nö pudel lõks: plastik pudelisse sisse peibutis ning peale teha paberist koonus kus on põhjas väike auk, kärbsed saavad väikse augu kaudu lõhna järgi sisse kuid ei leia enam teed välja. seda pole ise proovinud aga teoreetiliselt olen valmis uskuma et töötab. või purgile paber peale ja nõela või millegagi väiksed augud sisse torkida, sama põhimõtte mis eelmisel.

Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-09-19 09:22:05
Edith:
võimalus on teha ka nö pudel lõks: plastik pudelisse sisse peibutis ning peale teha paberist koonus kus on põhjas väike auk, kärbsed saavad väikse augu kaudu lõhna järgi sisse kuid ei leia enam teed välja. seda pole ise proovinud aga teoreetiliselt olen valmis uskuma et töötab.
See ongi see moodus, mida loomakaitsjad aktsepteerivad - aga nad kasutavad purki :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Seenekas
Abikokk
2011-11-02 13:33:54
Tänaseks toimiv, küll aga mitte kõigist väikestest kärbestest vabastav abinõu on hiljuti Maalehest loetu. Anuma põhja panna midagi kärbseid meelitav (mahl, vein. moos) ja siis sellele anumale peale panna toidukilest kaas, millele nõelaga augud sisse torkida. Ja Maalehte tsiteerides on igal inimesel võimalus, kas putukad õue lasta või neist muudmoodi vabaneda. Püünisena toimib hästi.
Netcat
Abikokk
2011-11-02 14:47:41
Äädikakärbestega ei ole tegelikult mingit suurt probleemi, aga koos Hortesest toodud loorberiga sain kasvuhoonekarilased, kes elavad toas rõõmsalt edasi ka peale loorberi ja kõigi teiste nakatatud taimede (basiilik, tomatid) väljaviskamist. Püüan neid liimipaberiga, sinna jäävad ka äädikakärbsed toredasti kinni. Dekoratiivne see just ei ole... Aga sigivad ikka sunnikud. Kas keegi on tõesti piisavalt "loomakaitsja", et käib püütud kärbseid õues vabastamas? Kas puukidele ja prussakatele ka sama kohtlemine osaks langeb?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

< 1 | 2 >>