Fre Abikokk 2009-02-06 17:27:39 |
Selline lihtne dumbuseri küsimus et mis temp juures (ja kui kaua) peaks ahjus paprikaid röstima ja kas pigem tervetena või poolitatult/tükeldatudlt. Tegin lahti oma kikerherneste "hulgipurgi" ja nüüd vaja hummust teha.... | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-02-06 17:35:53 |
Fre:
Mina lõikan pikuti pooleks (väga prisked isendid neljaks), seemned välja ja laotan ahjuplaadile, "nahk" ülal. Siis õli-sool ja 200kraadisesse ahju, kuni pealt mustaplekilised.
Kui on gaasiahi või suvel õues grill, siis võib seal leegi kohal kärsatada (sel juhul siis tervelt, leegi kohal keerates). Mul kahjuks pole ei ühte ega teist hetkel..
Selline lihtne dumbuseri küsimus et mis temp juures (ja kui kaua) peaks ahjus paprikaid röstima ja kas pigem tervetena või poolitatult/tükeldatudlt. |
|
Fre Abikokk 2009-02-06 17:40:50 |
Tänud Pille, Sa ikka jõuad endiselt kõikidele küsimustele vastata. Respect! | |
Kätrin Abikokk 2010-05-11 10:49:34 |
Pille, lugesin nami-nami blogist kikerherne-tuunikalasalati retsepti ja seal oled kasutanud "smoked pepers from a jar" - kas tõesti õnnestus neid eestist osta? Või tegid kodus? Või tõid kuskilt kaasa? Kas on äkki kogemusi Hispaaniaga - müüakse seal suitsutatud paprikat kõikjal ja on seda laialdaselt ka supermarketites saadaval - mõtlen siis seda, mida salatis kasutasid, mitte pulbrit? (Mul kaasa Madriidis ühe päeva jagu - siis mul teda lihtsam poodi saata, kui teab, kust otsida. ) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-05-11 10:53:56 |
Kätrin:
Tegelikult kasutasin ikka röstitud paprikaid marinaadis (nii on ka blogis ju kirjas) - kreeka toode, terved paprikakaunad, mitte ribad. Kohaliku co-marketi riiulis täitsa saadaval, pole ebameeldivalt äädikane ega miskit. Röstimine annab paprikale täitsa suitsuse maitse, paprikatel kohati isegi mustad grillimistriibud peal :P
Suitsutatud on paprikapulber, pimentón de la Vera. Mul konkreetselt Hispaaniast toodud, nii mahe (dulce) kui ka krehvtine (picante) variant. Kokandussõnastikus on täpsemalt kirjas. Seda on Eestis müügil olnud, aga võid igaks juhuks lasta kaasal tuua...
Pille, lugesin nami-nami blogist kikerherne-tuunikalasalati retsepti ja seal oled kasutanud "smoked pepers from a jar" - kas tõesti õnnestus neid eestist osta? Või tegid kodus? Või tõid kuskilt kaasa? Kas on äkki kogemusi Hispaaniaga - müüakse seal suitsutatud paprikat kõikjal ja on seda laialdaselt ka supermarketites saadaval - mõtlen siis seda, mida salatis kasutasid, mitte pulbrit? (Mul kaasa Madriidis ühe päeva jagu - siis mul teda lihtsam poodi saata, kui teab, kust otsida. ) |
|
Kätrin Abikokk 2010-05-11 11:07:17 |
Pille:
Suur tänu.
Mina olen otsinud ja otsinud, co-marketist poleks eales osanud vaadatagi. :)
Kätrin:
Tegelikult kasutasin ikka röstitud paprikaid marinaadis (nii on ka blogis ju kirjas) - kreeka toode, terved paprikakaunad, mitte ribad. Kohaliku co-marketi riiulis täitsa saadaval, pole ebameeldivalt äädikane ega miskit. Röstimine annab paprikale täitsa suitsuse maitse, paprikatel kohati isegi mustad grillimistriibud peal :P
Suitsutatud on paprikapulber, pimentón de la Vera. Mul konkreetselt Hispaaniast toodud, nii mahe (dulce) kui ka krehvtine (picante) variant. Kokandussõnastikus on täpsemalt kirjas. Seda on Eestis müügil olnud, aga võid igaks juhuks lasta kaasal tuua...Pille, lugesin nami-nami blogist kikerherne-tuunikalasalati retsepti ja seal oled kasutanud "smoked pepers from a jar" - kas tõesti õnnestus neid eestist osta? Või tegid kodus? Või tõid kuskilt kaasa? Kas on äkki kogemusi Hispaaniaga - müüakse seal suitsutatud paprikat kõikjal ja on seda laialdaselt ka supermarketites saadaval - mõtlen siis seda, mida salatis kasutasid, mitte pulbrit? (Mul kaasa Madriidis ühe päeva jagu - siis mul teda lihtsam poodi saata, kui teab, kust otsida. ) |
|
Aire1 Abikokk 2010-05-11 15:24:52 |
Pille:
Mulle tõi tütar tallinnast ja on Santa-Maria toodang. Kuidas on kvaliteediga, ei oska õelda sest kasutan esimest korda ja ei oska teistega võrrelda. Suitsutatud on paprikapulber, pimentón de la Vera. Mul konkreetselt Hispaaniast toodud, nii mahe (dulce) kui ka krehvtine (picante) variant. Kokandussõnastikus on täpsemalt kirjas. Seda on Eestis müügil olnud, aga võid igaks juhuks lasta kaasal tuua... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2013-10-21 17:29:27 |
Amanda-Riin:
Amanda-Riin, kas sel paprikapastal oli mingi konkreetsem nimi ka? Ajvar?
Kokandusalased küsimused ja vastused |
|
Amanda-Riin Kokaõpilane 2013-10-21 17:56:49 |
Pille:
Kirjutan purgilt maha: Ajvar Paprika-Gemüsezubereitung, kaubamärk Baktat. Leivamärdena seda palju ei kulu, sest palju me eestlased ikka seda leiba jaksame süüa, hollandlastel ilmselt probleemi pole. Mõtlesin ka liha teha, aga... mõtlen endiselt. Hetkel on kodus sea sisefilee. Amanda-Riin:
Amanda-Riin, kas sel paprikapastal oli mingi konkreetsem nimi ka? Ajvar? Kokandusalased küsimused ja vastused |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2013-10-21 18:02:33 |
Amanda-Riin:
No sel juhul on asi lihtne, Amanda-Riin. Ajvar on eraldi komponendina retseptiotsingus täitsa olemas :)
Võid ka lihtotsingusse ajvar kirjutada, saad ka retsepte!
Pille:
Kirjutan purgilt maha: Ajvar Paprika-Gemüsezubereitung, kaubamärk Baktat. Leivamärdena seda palju ei kulu, sest palju me eestlased ikka seda leiba jaksame süüa, hollandlastel ilmselt probleemi pole. Mõtlesin ka liha teha, aga... mõtlen endiselt. Hetkel on kodus sea sisefilee.Amanda-Riin:
Amanda-Riin, kas sel paprikapastal oli mingi konkreetsem nimi ka? Ajvar? Kokandusalased küsimused ja vastused |
|
<< < 1 | 2 | 3 > >> |