(savi)kiviplaat küpstuseks

Lilly_Munster
Postitusi: 101
Abikokk
2008-10-06 10:21:32
Vähe luksimatel köögitehnika firmadel nagu AEG, Siemens, Neff on kiviplaat lisatarvikute valikus täitsa olemas. Mul tuligi kivi kohe koos labidaga :) Pizza teen tõesti labidale, st taina rullin ikka laual laiaks ja siis panen labidale, kate peale ning libistan ahju plaadile. Jahune põhjaalune on see vajalik trikk. Lisaks pizzale saab kiviplaadil näiteks väga häid India leivakesi :P
Täpik
Postitusi: 243
Abikokk
2008-10-10 09:02:22
Realiseerimiskeskuses (Turu ? tn) Tartus olid väiksed plaadid müügil. Ei olnud kallid....
Fre
Postitusi: 1233
Abikokk
2008-10-10 10:04:43
Lihtsalt huvitav et kas graniidist põrandaplaadil ka saaks pizzat teha? Ma mõtlen siis et kui on plaate üle jäänud.....
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2012-11-01 21:01:28
Kes oskab Oliivipuule vastata?
Oliivipuu:
Palun teadjatelt inimestelt nõuannet, et kui elektriahju muretseda kiviplaat, millel küpsetada, siis mida peaks teadma. Missuguse paksusega plaat muretseda ja mis kivi eelistada? Ette tänades!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2012-11-01 22:11:31
Oliivipuu:
Palun teadjatelt inimestelt nõuannet, et kui elektriahju muretseda kiviplaat, millel küpsetada, siis mida peaks teadma. Missuguse paksusega plaat muretseda ja mis kivi eelistada? Ette tänades!
Tegelikult võib kasutada väga erinevaid kivisid ja ka tugevat savikeraamikat. Sellised väga muredad soovitaks kõrvale jätta, liivakivi, kiltkivi jms. Paksus võiks olla 1cm kanti. Liiga paks läheb kaua soojaks. Hea kui oleks natuke lihvitud, lihtsam puhastada ja pitsat libistada. Olen lugenud, et keegi kasutas isegi telliskive. Kui keraamikat kasutada, siis kindlasti ilma glasuurita. Marmor, graniit, kui leiad kuskilt ehituspoest vm (nii kui on küljes silt pitsakivi, siis on hind kohe kahekordne), need näevad piisavalt head välja, et muul ajal juustuserveerimisalusena kasutust leida.

Zap*

Oliivipuu
Postitusi: 144
Abikokk
2012-11-01 23:41:13
Suur tänu selgituste eest.
Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2012-11-02 11:19:19
Lisaks veel seda, et kuuma kivi ei tohiks ahjust koheselt välja võtta. Kuuma ja külma temperatuuri omavahelises kokkupõrkes võib kivi väga lihtsalt prõksti katki minna. Umbes samamoodi nagu hambast võib tükk lahti tulla kui kuuma joogi/supi peale kohe suutäis jäätist võtta.

Zap*

Extazy
Postitusi: 2
Kokaõpilane
2019-02-04 14:52:24

Lilly_Munster:
Vähe luksimatel köögitehnika firmadel nagu AEG, Siemens, Neff on kiviplaat lisatarvikute valikus täitsa olemas. Mul tuligi kivi kohe koos labidaga :) Pizza teen tõesti labidale, st taina rullin ikka laual laiaks ja siis panen labidale, kate peale ning libistan ahju plaadile. Jahune põhjaalune on see vajalik trikk. Lisaks pizzale saab kiviplaadil näiteks väga häid India leivakesi :P

see ei ole probleem - luge siin https://gmi.ee/tasapinnad/koogi-tootasapinnad/

Extazy
Postitusi: 2
Kokaõpilane
2019-02-04 14:53:45

Extazy:

 

Lilly_Munster:
Vähe luksimatel köögitehnika firmadel nagu AEG, Siemens, Neff on kiviplaat lisatarvikute valikus täitsa olemas. Mul tuligi kivi kohe koos labidaga :) Pizza teen tõesti labidale, st taina rullin ikka laual laiaks ja siis panen labidale, kate peale ning libistan ahju plaadile. Jahune põhjaalune on see vajalik trikk. Lisaks pizzale saab kiviplaadil näiteks väga häid India leivakesi :P

 

see ei ole probleem - luge siin https://gmi.ee/tasapinnad/koogi-tootasapinnad/

marmor - https://gmi.ee/materials/marmor/

graniit https://gmi.ee/materials/graniit/

kvarts https://gmi.ee/materials/kvarts/

<< 1 | 2 >