Härjasaba / veisesaba / lehmasaba kasutamine köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-12-18 07:00:20
Zoozi:
Pille:
Hommikul käisin spetsiaalselt selleks Stockmannis, et veisesaba osta. Ligi 2,5 kg sabatükke hautasin potis pehmeks, õhtul sõimegi kolmekesi veisesaba.
Pille, kuidas Sa teadsid, et täna Stockmannis veisesabasid müüakse? Me Seenekaga mitu korda käinud, aga pole olnud. Ma ise üksi olen ka paar korda sattunud nägema ja ostma, aga seda juhuslikult :)
Ma olen kuskilt pähe võtnud, et neljapäev on sabapäev. Eile hommikul (ca 10 ajal) sabasid letis veel polnud, aga küsisin ühe lihaleti taga olnud kena noormehe käest, kes käis neid sabatükke mul tagaruumis siis raiumas. VÄGA ilusad liharohked tükid olid :P

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kirsike
Abikokk
2009-12-18 10:57:04
Mina käin turult saba ostmas, selles letis, kus ma tavaliselt veiseliha ostan, on saba müügis esmaspäeviti ja vahest ka neljapäeviti. Minu sabalugu, ja nüüd siis siit loen, et härjasaba = lehmasaba :D

Lindude toitmine

Triin
Abikokk
2009-12-18 22:38:08
Kirsike, mis turul sa käid. Ma otsisin täna saba. Ei saanud. Lähen siis esmaspäeval uuesti. Ikka halb tundub elu ilma sabata :P.
Kirsike
Abikokk
2009-12-19 12:54:10
Triin:
Kirsike, mis turul sa käid. Ma otsisin täna saba. Ei saanud. Lähen siis esmaspäeval uuesti. Ikka halb tundub elu ilma sabata :P.
Ma käin keskturul, kilo maksab u 65 kr. Ja letid kust ma ostan, on alla minnes vasakut kätt esimene lett, mis noorlooma ja loomaliha müüb (müüjateks kaks noort poissi, vennad :D) ja nende kõrvallett, kus müüjaks üks pikka kasvu proua. Ja kui saba pole, siis müüjad lahkelt ütlevad millal tuleb.

Lindude toitmine

Kärt
Abikokk
2010-01-21 22:24:30
Tundub tõesti, et neljapäev on Stockmannis sabapäev. Käisime ka seal täna ja juhtumisi oli lett lookas ilusatest sabatükkidest. Ostsin ka, plaanin laupäeval tegemise ette võtta :)

Kahekesi Kalamaja köögis

Mari-Liis
Abikokk
2010-03-27 21:57:03
Minu sabahautise retsept on siin. Kasutasin vasikasaba (Keskturult ostetud), aga ega neil ausalt öeldes mingit väga suurt vahet veisesabaga ei ole :) Toit sai väga maitsev.

Siit nurgast ja sealt nurgast

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-05-26 08:09:53
Adonay:
Tundub tõesti, et neljapäev on Stockmannis sabapäev. Käisime ka seal täna ja juhtumisi oli lett lookas ilusatest sabatükkidest. Ostsin ka, plaanin laupäeval tegemise ette võtta :)
Adonay, kuidas Sul jaanuarikuine sabategu õnnestus? Ma olen vahepeal kaks korda teinud veisesabaraguud, mis inspireeritud Tigu blogis olnud retseptist. Esimesel korral sõime niisama ja kartulipüreega (esimene foto), üleeilset laari lutsisime alustuseks niisama ja eile serveerisin koos juureselleripüreega (teine foto). Muide, veisesabaliha maitses VÄGA ka me 1a3k tütrele :P PS Saba oli ostetud neljapäeval ja Stockmannist :)

Kärt
Abikokk
2010-05-26 16:50:51
See jaanuarine sabategu läks väga hästi, kui ma õigesti mäletan, siis hautasin teda ahjus vist 4 tundi. Sõber käis ka külas maitsmas ja oli väga üllatunud, kui rääkisin, millega tegu. Eriti muidugi üllatus siis, kui rääkisin, et kui kaua see valmis :)

Kahekesi Kalamaja köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-02-06 22:17:10
Pille:
Ma olen vahepeal kaks korda teinud veisesabaraguud, mis inspireeritud Tigu blogis olnud retseptist. Esimesel korral sõime niisama ja kartulipüreega (esimene foto), üleeilset laari lutsisime alustuseks niisama ja eile serveerisin koos juureselleripüreega (teine foto). Muide, veisesabaliha maitses VÄGA ka me 1a3k tütrele :P PS Saba oli ostetud neljapäeval ja Stockmannist :)
Sel korral jäid imeilusad ja ponksid veisesabajupid silma Stockmannis hoopis laupäeval. Ostsin kaks pakki. Kui neid kassalindile ladusin, siis märkasin, et minu ees olnud kahupäine keskealine meesterahvas oli lausa viis sabapakki kaasa haaranud. Minu sabu nähes noogutas tunnustavalt :) Kassiir aga küsis siiralt mu käest, et mida ma nende sabadega teen? Et ta näeb, et neid ostetakse, aga koerte jaoks ju natuke kallid :D Ma siis seletasin, et saab imemaitsvat hautist nii puljongiga, veiniga kui ka õllega. Ise tegime jälle ülalnimetatud veisesabaraguud, maitses endiselt hea..

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-12-02 22:23:45
Pille:
Evka:
Kaubandusvõrgust olen mina sattunud härjasaba nägema vaid Stockmannis. Ja seda pole müügil sugugi alati. Nii et kui Stocki satun (viimasel ajal juhtub seda harvem) vaatan ikka järele ega sabakesi juhtu olema. Nii et kui kellelgi on infot, et ka mõnes teises poes sabakesi nähtud, olek see vägagi teretulnud!
Minulgi õnnestus järjasaba Stockist osta - maksis seal eile 47 kr kilo ja oli kenasti juppideks tükeldatud.
See oli 16.11.2008 ehk täpselt 4 aastat tagasi. Sel nädalavahetusel maksis veisesaba Stockmannis 3,47 eurot (ehk 54 EEKi). Ja mina tegin kahest kilost veisesabast seda raguud, ikka ja jälle.

<< 1 | 2 | 3 >>