Toiduvärvid - sünteetilised ja looduslikud

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-02-22 21:26:39
Thredahlia on värvinud martsipani söetablettidega mustaks ja ka Mari-Liis on seda nippi kasutanud. Eva on martsipani matcha-pulbriga roheliseks värvinud. Mina olen Aleksandrikoogi paari tilga arooniamahlaga erkroosaks värvinud.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kardemon
Abikokk
2010-02-22 21:36:58
küsisin täna Prismas, kas toidvärve on müügil... ja mulle vastati, et need on keelatud ja seepärast ei müüdagi.... vatnii...

http://kardemon.blogspot.com

Elis
Abikokk
2010-02-22 22:35:37
See koogimeistri aadress läks vist tiba nihu Enelyl. Kas sa mitte seda aadressi ei mõelnud: koogimeister?
Enely100
Abikokk
2010-02-22 22:38:24
Elis:
See koogimeistri aadress läks vist tiba nihu Enelyl. Kas sa mitte seda aadressi ei mõelnud: koogimeister?
Vabandust! Viga sisse tulnud jah.
Aurora
Abikokk
2010-02-23 11:26:10
Pille:
Thredahlia on värvinud martsipani söetablettidega mustaks ja ka Mari-Liis on seda nippi kasutanud. Eva on martsipani matcha-pulbriga roheliseks värvinud. Mina olen Aleksandrikoogi paari tilga arooniamahlaga erkroosaks värvinud.
Kas ennevanasti st nõuka ajal ei värvitud piparkoogiglasuuri mitte tilgakese briljantrohelisega - ka vist tervisele ohutum asi. Või on see mul kuidagi ekslikult meeles?
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-02-23 11:45:06
Enely100:
Elis:
Vabandust! Viga sisse tulnud jah.
Päris uhke valik kaupu. Kahju, et niiiiiii vigases keeles kirjutatud, minusugune hull ärritub tellimise käigus selliste pisiasjade peale :( (Bezee, silikon, effektne, sovivad, tume-roheline jms)

Zoozi
Abikokk
2010-02-23 11:50:28
Aurora:
Pille:
Kas ennevanasti st nõuka ajal ei värvitud piparkoogiglasuuri mitte tilgakese briljantrohelisega - ka vist tervisele ohutum asi. Või on see mul kuidagi ekslikult meeles?
Mul tuleb ka midagi sellist meelde :)

Zoozi tegemised

Netcat
Abikokk
2010-02-23 14:02:53
Aurora:
Tegelikult on briljantroheline üsnagi mürgine. Toiduvärvina on tema (või, noh, millegi üsna sarnase) kood E 142 mille kohta Wikipedia ütleb: "Green S is a green synthetic coal tar triarylmethane dye with the molecular formula C27H25N2O7S2Na. As a food dye, it has E number E142. It can be used in mint sauce, desserts, gravy granules, sweets, ice creams, and tinned peas. Green S is prohibited as a food additive in Canada, United States, Japan, and Norway." Ohutumad rohelised toiduvärvid on vist klorofülliühendite baasil.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-02-27 13:41:44
Tõstan siia:
Colliemamma:
Ostsin värvid MangaCafe netipoest. Odavaimad värvid, mida olen netipoes näinud (24 värvi sisaldav kohver, sh. kuld- ja hõbetolmvärvid, maksis 53 eurot. Hinnaks tuleb tsipa üle 2 euro. Kohvris on pasta- tolm- ja vedelikvärve. Kohvri sisu on ära määratud, kuid nad lubavad teil värvid ise välja valida, kui te juhuslikult mõnda kohvris olevat värvi ei soovi...

Martiina
Abikokk
2010-04-12 21:01:01
Katsetasin veidi looduslikul teel martsipani värvimist. Jutt blogis. Et äkki on kellelgi ideid vaja :)
<< 1 | 2 | 3 >>