Toiduvärvid - sünteetilised ja looduslikud

Spiidi
Postitusi: 743
Abikokk
2010-04-12 23:04:45
Aniitram:
Katsetasin veidi looduslikul teel martsipani värvimist. Jutt blogis. Et äkki on kellelgi ideid vaja :) http://3.bp.blogspot.com/_3xQFfkRrdgY/S8NNDUvoD7I/AAAAAAAAAOs/RGTMzYw_W60/s640/ridamisi.JPG
Oi, Aniitram, see on küll väga tänuväärne töö! Aitäh! :)

le D?ner

Vernanda
Postitusi: 428
Abikokk
2010-04-13 10:58:35
ma avaldaks ka rivi ees kiitust, see oli üks väga vinge projekt ja õpetlik ka!

Da Vahtra Residence

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2011-03-08 10:34:10
Kasutaja Henri avapostitus 8.3.2011:
Henri:
Tere nami-nami kasutaja! Nagu me teame, et toitu saab värvida looduslikult safraniga, söetablettide, rukkilille kuivatatud lehtedega, kalmaari tindiga (rohkem ei meenu praegu). Et toidulaud oleks värvilisem ja inspiratsiooni inimestes veelgi avardada, siis kirjuta omalt poolt mõned mõtted, millega saab toidule anda erinevat välimust mõne loodusliku toiduainega.
Usun, Henri, et saad siit teemast juba piisavalt vihjeid.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Enely100
Postitusi: 400
Abikokk
2011-03-08 14:00:46
Mitte küll naturaalsed toiduvärvid (vähemalt arvan nii, aga ei uurinud) on taas poes saadaval. Veebrurari lõpus nägin igaljuhul Mustika Prismas toiduvärve.
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2011-06-15 23:04:49
Terry:
Minukiisu:
Terry:
Ostsin hiljuti põhivärvid geel-pastavärvide kujul. Nüüd aga jäin päris hullusti hätta, sest värve heledamaks ei oska saada! Äkki on kellelgi endal kogemusi, kuidas valgendada tugevaid toiduvärve. Aitäh!
osta valge toiduvärv.
No, aga kui pole aega enam osta valget. vaja homseks tort teha.
Natuke keeruline lugu. Kõik soovitavad ikka lihtsalt valget värvi lisada. :(

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tziiki
Postitusi: 801
Abikokk
2011-06-16 16:43:19
minu arvates saab siis ka kui tugevalt alkoholiga lahjendada (iseasi mis katet vävid ja kas see nii vedelat värvi talub)

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2012-02-06 22:00:23
Koogi Kata avas oma uhke võileivatordiga tänavuse isamaalise tordivõistluse. Siinses teemas tasub aga mainida ta kavalat nippi, kuidas soolaseid asju (valged redised, kartulid, keedetud munad jm) punase kapsa ja sooda abil siniseks värvida! Väike stiilinäide ka: Koogi Kata kasutas seda nippi võileivatordi jaoks rukkililli valmistades :P

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Koogi Kata
Postitusi: 232
Abikokk
2012-02-08 15:06:09
Pille:
Koogi Kata avas oma uhke võileivatordiga tänavuse isamaalise tordivõistluse. Siinses teemas tasub aga mainida ta kavalat nippi, kuidas soolaseid asju (valged redised, kartulid, keedetud munad jm) punase kapsa ja sooda abil siniseks värvida!
Aitäh, Pille! Täna leidsin toreda veebilehe, milles jagatakse mitmeid nippe, mida jaapanlased kasutavad bento värvimiseks. Seal on juttu ka punasest kapsast tehtud sinisest värvist. Autor soovitab lisada kapsa keevale veele ja keeta kapsast ainult paar minutit, et kapsamaitset ja -lõhna vedelikul vähem juurde tuleks. Peab järele proovima!
<< 1 | 2 | 3 >