Erinevad võileivamäärded

Mann
Postitusi: 1446
Abikokk
2008-08-22 17:47:28
Porgandi-toorjuustu võileivamääre 2 porgandit 2-3 küünt küüslauku karp meelepärast toorjuustu c. 30 gr toasooja võid soola peterselli panna koostisosad köögikombaini, purustada, panna leivale või saiale.
Marie
Postitusi: 49
Kokaõpilane
2008-08-22 20:11:43
Vana ja ilmselt kõigile tuttav asi, aga alati hea: Juustu-muna-majoneesi määre * Keeda 2-3 muna * Riivi meelepärast juustu (kogust ei oska öelda, silma ja viitsimise järgi). Kui kohe üldse ei viitsi, võib ka nt saumikseri purustusnõud kasutada. * Haki muna (lase enne natuke jahtuda) * Sega muna ja juust kokku, lisa niipalju majoneesi, et konsistents oleks leivamäärdeks sobiv * Maitsesta soola, valge ja/või musta pipra, soovi korral ka küüslaugu või vähese muskaadiga. * Määri saiale, kaunista murulaugu või rohelise sibulaga
Tullia
Postitusi: 1392
Abikokk
2008-08-22 21:22:57
See käib vist rohkem küll maitsevõi alla, aga ma teen nii: 82% või hoida toatemperatuuril lõigata sisse soovi järgi maitserohelist (tilli, peterselli, tüümiani, punet vm) lisada maitse järgi meresoola Segada ja panna kaussi/karpi kaane alla.

Tullia jutukesed

Merilin
Postitusi: 953
Abikokk
2008-08-22 21:52:02
Oavõie päiksekuivatatud tomatitega - keele viib alla nii leiva kui ka saiaga :) korduvalt külaliste peal katsetatud. 300 g keedetud ja kauntest ning kestadest puhastatud põldube 6-7 spl külmpressitud oliiviõli 4-5 päiksekuivatatud tomatit ürte või pressitud küüslauku vajadusel soola Ubade koorimine on tüütu, aga seda väärt, sest kest on väga tugev. Pane oad ja tomatid poole õlikogusega köögikombaini ning töötle ühtlaseks. Soovi korral lisa ürte või paar küünt pressitud küüslauku. Osa õlist võid asendada tomatite hoidiseõliga. Lisa lusikatäite haaval ülejäänud õli, kuni saavutad soovitud konsistentsi. Soola lisamine või mittelisamine oleneb ubade soolasusest. Serveeri leivakattena.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Kingadraakon
Postitusi: 217
Abikokk
2008-09-04 16:58:18
võileivakate suitsukanaga 1 suitsukanakoib või 2-3 kintsutükki maitsestamata toorjuustu -- 1 suure koiva kohta on paras ca 200 g toorjuustu sidrunimahla 1-2 spl majoneesi garam masalat või santa maria tshilliga kanamaitseainet soovi korral soola ja/või musta pipart eemalda kanatükkidelt nahk ja naha alt rasv (nahka võid soovi korral kasutada, oluline on rasvakiht eemaldada). pane kõik ained blenderisse ja töötle, kuni saad ühtlase segu. kui segu on liiga paks, lisa veel majoneesi. maitsainet pane mõistagi oma soovi kohaselt, ent segu peaks jääma roosa. arvesta, et veidi seistes tuleb maitse paremini esile. serveeri kolmnurksetel röstsaiadel koos salatilehega. umbes sellist kanavõileiba müüdi paar aastat tagasi stockmanni delis. kas praegu ka on, ei tea.
Mann
Postitusi: 1446
Abikokk
2008-09-04 17:38:55
vend tõi superhea suitsuvorsti, aga see oli nii kivikõva, et hammas peale ei hakanud. siis sai temakesest määre leivale. riivitud suitsuvorst riivitud juust pisut pehmet määrdejuustu majoneesi soola segada kokku ja asi ants.
Kardemon
Postitusi: 493
Abikokk
2008-09-04 19:21:12
küüslaugu-juustu võileivakate riivitud juustu küüslauguküüs (pressitud läbi küüsalugupressist) majonees segada koostisained omavahel :) eriti maitsev küüslauguleival! küüslaugu-juustu võileivakate riivitud juustu riivitud peeti küüslauguküüs (läbi pressi lastud) majoneesi ja/või hapukoort heeringa-pasteet JUUDI KÖÖGIST heeringas hapu õun sibul äädikat heeringas, sibul, õun läbi lasta haklihamasinast. segada äädikaga. eriti hea matzah leivaga

http://kardemon.blogspot.com

Ussicke
Postitusi: 170
Abikokk
2008-09-04 21:30:42
Suitsukalamääre Suitsuturska või -heiki majoneesi maitseaineid ei olegi vaja :) Puhastada hoolikalt suitsukala ja teha väiksemateks tükkideks; segada majoneesiga (minu lemmik on kas "Mahe" või "Lahja Lemmik tilliga." Kõige parem on röstitud peenleiva või "Rukkipala" peal - paks kiht leivamääret ja suur viil tomatit.
Seebimull
Postitusi: 38
Kokaõpilane
2008-10-13 11:21:49
Oliivimääre musti oliive ja rohelisi oliive (kivideta) küüslauguküünt palsamiäädikat oliiviõli basiilikut piiniaseemneid kõik kokku ja ühtlaseks massiks peenestada