Riivjuustu säilitamine

Fre
Postitusi: 1233
Abikokk
2008-08-21 13:04:23
Minul on pidevalt probleem riivjuustu säilitamisega. Nagu paki lahti teen, läheb suht ruttu imelikuks, kattub sellise valge kirmega (hallitus?) ja maitse on paha. Ostan riivjuustu selleks, et lapsed saaksid ise omale seda pasta peale uhada (nad ei tunnista eriti "peenemaid" kastmeid), tükijuustu, millest riivida meil tavaliselt ei ole. Riivjuustu ja viilutatud juustuga on koduse iseteeninduse määr oluliselt kõrgem ;). Kuidas peaks riivjuustu hoidma?
Katja
Postitusi: 386
Abikokk
2008-08-21 13:27:33
mul on juustu säilitamiseks spets juustukarp, mis ise parajal määral "hingab" aga ei lase juustul kuivada.. pasta peale kasutan riivitud parmi juustu.. rivettot või (valio?) papp-topsi sees.. need kestavad küll hästi :)

http://koogel-moogel.blogspot.com

Kardemon
Postitusi: 493
Abikokk
2008-08-21 14:17:36
lahendus on äkki ka see kui kasutada sellist juusturiivi, mida saab vändata.. ei pea suuremat kogust valmis tegema/ostma - saab näppe veristamata hakkama ka ehk laps?! ma muidugi ei tea kui raske sellega vändata on - endal VEEL pole sellist :) ma olen aga riivjuustu pannud õhukindlasse/või lihtsalt kaanega (valmis-salatite vms ostudest jäänud) karpi. paar päeva on sellises vast seisnud - oleme ära tarvitanud enne kui imelikuks läheb...

http://kardemon.blogspot.com

JM
Postitusi: 263
Abikokk
2008-08-21 15:25:13
Ma olen sellise minigripi tüüpi pakiga riivjuustu ostnud, v6tad natuke juustu ja siis paned koti kinni tagasi. Seal sees on päris hästi säilinud, peaaegu nädal aega. V6imalik muidugi et talle lisaks mingit imesäilitit ka veel juurde pannakse, peab kodus paki pealt uurima et mida ma söön üldse..

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Põrnikas
Postitusi: 435
Abikokk
2008-08-21 21:19:48
mina sattusin täna täitsa juhuslikult soovituse otsa, riivitud juustu külmikus säilitada.. (allikas: Levi Roots' Reggae Reggae Cookbook)
Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2009-01-15 15:23:27
Külmas hoidmine on täitsa variant, aga sel juhul ei saa teda alati kiiresti kasutusele võtta. Atleedi riivjuustu tuleb osta. See on võimeline ka lahtitehtud pakis nädalaid säilima, muidugi tingimusel et liiga mustade näppudega sees ei sobra. Rekord oli mul vist mingi poolteist kuud või midagi. Säilitusainet pannakse meil vist kõigile juustudele, aga mul on tunne, et osade juustutootjate riivjuust on juba enne pakki panekut "vana". Pidevalt nähtud neid juba poes hallitavaid Eesti juustu pakke ntx. Minu enda vaieldamatu lemmik pasta ja pizza peale on kodumaine mozzarella, mis on ka parajalt väikses karbis, et enamasti jääke ei jää. See läheb küll õige kiiresti halli, isegi kui juustu karbist ainult pintsetiga võtad :)

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Merilin
Postitusi: 953
Abikokk
2009-01-15 17:40:24
Netcat:
Külmas hoidmine on täitsa variant, aga sel juhul ei saa teda alati kiiresti kasutusele võtta. Atleedi riivjuustu tuleb osta. See on võimeline ka lahtitehtud pakis nädalaid säilima, muidugi tingimusel et liiga mustade näppudega sees ei sobra. Rekord oli mul vist mingi poolteist kuud või midagi. Säilitusainet pannakse meil vist kõigile juustudele, aga mul on tunne, et osade juustutootjate riivjuust on juba enne pakki panekut "vana". Pidevalt nähtud neid juba poes hallitavaid Eesti juustu pakke ntx. Minu enda vaieldamatu lemmik pasta ja pizza peale on kodumaine mozzarella, mis on ka parajalt väikses karbis, et enamasti jääke ei jää. See läheb küll õige kiiresti halli, isegi kui juustu karbist ainult pintsetiga võtad :)
Mozzarella säilib avatuna paar päeva selles vedelikus, milles ta koos pakendiga tuleb. See polegi mõeldud säilitamiseks. Säilitusaine juustus küll midagi tervitatavat pole! Saaremaa toodang oli üsna säilitusainevaba viimati, kui vaatasin.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Netcat
Postitusi: 1930
Abikokk
2009-01-16 14:44:51
Thredahlia:
Mozzarella säilib avatuna paar päeva selles vedelikus, milles ta koos pakendiga tuleb. See polegi mõeldud säilitamiseks.
Vigala riivitud mozzarella ei tule mingisuguses vedelikus: http://www.vigalapiimatoostus.ee/pizza.html Nagu me näeme siit, ei kasuta ka nemad säilitusaineid... Muidugi pole ka ükski riivjuust mõeldudki pikaks säilitamiseks peale paki avamist. Aga kes sellist featuuri juustu juures vajab, siis ilmselgelt säilitusainetega juustud säilivad paremini... Saaremaa riivjuust on seni küll jätnud väga viletsa mulje maitse poolest. Kui just Kadaka suitsujuust välja arvata, aga igale poole ei taha ju suitsujuustu panna.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Mann
Postitusi: 1446
Abikokk
2009-01-16 15:33:32
Korra Eestis proovisin toda mozzarellat, kuid paraku sel puudub väiksemgi seos normaalse mozzarellaga.