Õlle kasutamine toidu valmistamisel

Täpik
Postitusi: 243
Abikokk
2009-08-21 21:57:34
Lasime tilapia (alati on mul selle kala nimi meelest läinud) fileedel heledas õlles seista ja siis küpsetasime riivsai-munakoorikus. Oli küll hää.
Kätrin
Postitusi: 1053
Abikokk
2010-10-26 15:00:20
Pille, kas siinne kuulus õlleküpsiste tainas kannatab seismist ka? See "pane veidikeseks külma" võiks venida näiteks 3-4tunniseks tõmbamiseks?

Kätrini kokkamispäevik

Pille
Postitusi: 16220
Nami-Nami peakokk
2010-10-26 15:02:14
Kätrin:
Pille, kas siinne kuulus õlleküpsiste tainas kannatab seismist ka? See "pane veidikeseks külma" võiks venida näiteks 3-4tunniseks tõmbamiseks?
Ikka. Aga siis pead ehk tainal veidi kauem toatemperatuuril seista laskma, et see taas vormitav-käsitletav oleks..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kätrin
Postitusi: 1053
Abikokk
2010-10-26 15:05:22
Pille:
Kätrin:
Pille, kas siinne kuulus õlleküpsiste tainas kannatab seismist ka? See "pane veidikeseks külma" võiks venida näiteks 3-4tunniseks tõmbamiseks?
Ikka. Aga siis pead ehk tainal veidi kauem toatemperatuuril seista laskma, et see taas vormitav-käsitletav oleks..
Väga tore. Plaan on tainas enne El Pashat valmis teha ja pärast üritust vormima hakata. :)

Kätrini kokkamispäevik

Pille
Postitusi: 16220
Nami-Nami peakokk
2010-12-17 17:04:41
Nami-Nami Kätrin on teinud koostööd A. Le Coq'iga (täpsemalt nende porteriga), mille tulemusena on valminud mõned toredad videod õlle kasutamisest toiduvalmistamisel. Videosid saate vaadata A. Le Coqi Facebooki lehel. :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Postitusi: 16220
Nami-Nami peakokk
2016-01-03 19:18:30

Mul on siin mingi iidvana Pirkka-lehti, seal on artiklike Vinkkeja oluen käytöstä grillauksessa. Kopeerin siia ka.

Olut sovii hyvin grillaukseen. Oluen ainesosast vaikuttavat muihin raaka-aineisiin eri tavoin.

HUMALA antta ruoalle katkeruutta

HIIVA tuo ruokaan kirpeyttä, hedelmäisyyttä ja happamuutta.

MALTAAT antavat ruoalle makeutta (mausteisuutta) ja väriä

HIILIDIOKSIDI tekee kastikkeen kuohkeammaksi. 

Hyvä nyrkkisääntö on: Mitä vahvempi olut, sitä enemmän se tuo ruokaan makua. Jos oluen katkeroainepitoisuus on korkea - eli siinä on paljon humalaa - oluen annostelussa kannattaa olla varovainen. Oluen katkeroaineet voimistuvat keitettäessä, joten jos teet siita grillikastikkeitä, käytä miedosti humaloitua olutta, ja lisää sitä vähän kerrallaan.

Vaaleiden lager-oluiden maltaisuus antaa grilliruualle makeutta, joka sopii hyvin yhteen esimerkiksi sienten tai sipulin kanssa. Ne tuovat ruokaan myös hedelmäisyyttä, joka sopii erityisiesti grillikastikkeisiin ja kalojen hauduttamiseen. 

Tummat oluet tuovat ruuan valmistuksessa käytettäessä tukevuuttta ja karamellimaisuutta. Niitä käyttämällä ruokaan saa myös hienostuneen paahteisuuden aromin.

KÄYTÄ NÄISSA OLUTTA!

MARINADEISSA - mureutta lihan. Voit käyttä sekä vaaleaa että tummaa olutta.

KASTIKKEISSA - korvaa osa nesteellä vaalealla, täyteläisella lager-oluella, kun teet lihalle grillikastiketta. Kalan kanssa kastikkeseen sopii vehnäolut. 

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 >