Täpik Abikokk 2009-08-21 21:57:34 |
Lasime tilapia (alati on mul selle kala nimi meelest läinud) fileedel heledas õlles seista ja siis küpsetasime riivsai-munakoorikus. Oli küll hää. | |
Kätrin Abikokk 2010-10-26 15:00:20 |
Pille, kas siinne kuulus õlleküpsiste tainas kannatab seismist ka? See "pane veidikeseks külma" võiks venida näiteks 3-4tunniseks tõmbamiseks? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-10-26 15:02:14 |
Kätrin:
Ikka. Aga siis pead ehk tainal veidi kauem toatemperatuuril seista laskma, et see taas vormitav-käsitletav oleks..
Pille, kas siinne kuulus õlleküpsiste tainas kannatab seismist ka? See "pane veidikeseks külma" võiks venida näiteks 3-4tunniseks tõmbamiseks? |
|
Kätrin Abikokk 2010-10-26 15:05:22 |
Pille:
Väga tore. Plaan on tainas enne El Pashat valmis teha ja pärast üritust vormima hakata. :)
Kätrin:
Ikka. Aga siis pead ehk tainal veidi kauem toatemperatuuril seista laskma, et see taas vormitav-käsitletav oleks..Pille, kas siinne kuulus õlleküpsiste tainas kannatab seismist ka? See "pane veidikeseks külma" võiks venida näiteks 3-4tunniseks tõmbamiseks? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-12-17 17:04:41 |
Nami-Nami Kätrin on teinud koostööd A. Le Coq'iga (täpsemalt nende porteriga), mille tulemusena on valminud mõned toredad videod õlle kasutamisest toiduvalmistamisel. Videosid saate vaadata A. Le Coqi Facebooki lehel. :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2016-01-03 19:18:30 |
Mul on siin mingi iidvana Pirkka-lehti, seal on artiklike Vinkkeja oluen käytöstä grillauksessa. Kopeerin siia ka. Olut sovii hyvin grillaukseen. Oluen ainesosast vaikuttavat muihin raaka-aineisiin eri tavoin. HUMALA antta ruoalle katkeruutta HIIVA tuo ruokaan kirpeyttä, hedelmäisyyttä ja happamuutta. MALTAAT antavat ruoalle makeutta (mausteisuutta) ja väriä HIILIDIOKSIDI tekee kastikkeen kuohkeammaksi. Hyvä nyrkkisääntö on: Mitä vahvempi olut, sitä enemmän se tuo ruokaan makua. Jos oluen katkeroainepitoisuus on korkea - eli siinä on paljon humalaa - oluen annostelussa kannattaa olla varovainen. Oluen katkeroaineet voimistuvat keitettäessä, joten jos teet siita grillikastikkeitä, käytä miedosti humaloitua olutta, ja lisää sitä vähän kerrallaan. Vaaleiden lager-oluiden maltaisuus antaa grilliruualle makeutta, joka sopii hyvin yhteen esimerkiksi sienten tai sipulin kanssa. Ne tuovat ruokaan myös hedelmäisyyttä, joka sopii erityisiesti grillikastikkeisiin ja kalojen hauduttamiseen. Tummat oluet tuovat ruuan valmistuksessa käytettäessä tukevuuttta ja karamellimaisuutta. Niitä käyttämällä ruokaan saa myös hienostuneen paahteisuuden aromin. KÄYTÄ NÄISSA OLUTTA! MARINADEISSA - mureutta lihan. Voit käyttä sekä vaaleaa että tummaa olutta. KASTIKKEISSA - korvaa osa nesteellä vaalealla, täyteläisella lager-oluella, kun teet lihalle grillikastiketta. Kalan kanssa kastikkeseen sopii vehnäolut. |
|
<< < 1 | 2 | 3 > |