PARIMAD ÕUNAKOOGID

Jaanikaant
Abikokk
2011-10-06 11:07:45
Zapxpxau:
Huvitav, et minu vanaema ei tee kunagi muretainaga kooke, ikka kas pärmikas, kiir-lehttainas või küpsetuspulbriga või biskviit...
Minu vanaema on ka eluaeg teinud just pärmitainapõhjalisi plaadikooke ja tal tulevad need kuidagi eriti maitsvad välja :)

Maitse asi

Jaanikaant
Abikokk
2011-10-06 11:12:18
Nüüd siis mandli- martsipanikattega õunakoogi pilt ka Lisaks veel vanillikreemiga õunapirukas

Maitse asi

Jaanikaant
Abikokk
2011-10-06 11:27:10
Lisan siia ka küüslaugukeeksi, kuna see sisaldab päris suures koguses õunu.

Maitse asi

Tsheburashka
Abikokk
2011-10-08 01:06:41
Viimati tegin sidrunimaitselist õunakooki Veel olen teinud õunabiskviitkooki, tarte tatini, õunakooki brändivahukoorega ja tervet rida pildistamata õunakooke :) Üldiselt kipuvad mulle rohkem meeldima sellised õunakoogid, kus õunad on taigna sees või all (mitte peal, kus nad ära kuivavad) ja jäävad seega mõnusalt mahlased.
Infanta
Kokaõpilane
2011-10-08 16:10:07
Tegin Jaanika blogist seda 6unakooki http://maitsevseiklus.blogspot.com/2011/09/karamelline-pahkli-ounakook.html....ja no jumalik :) Panin tainasse ainult 1 dl suhkrut ja isegi nii tuli kook vägagi magus. Kindlasti soovitan :)
Petu
Abikokk
2011-10-08 16:45:36
Muude kummaliste kokaraamatute hulgas leidub mul riiulis raamatuke nimega "Great Flavors of Mississippi". Ma olen teda vähe kasutanud, kuid õunakooki nende retsepti järgi olen ma teinud korduvalt ja üks tuligi just veidi aega tagasi ahjust. Kuna tegemist on USA päritolu raamatuga, siis on üks klaas u 250 ml. Raamatus on koogi nimi Apple Spice Bread. Vaja läheb 1 1/3 klaasi jahu 3/4 tl soodat 1/2 tl soola 1 tl kaneelipulbrit 1/2 tl jahvatatud nelki 1 tl vanillisuhkrut 1 klaas + 1 tl suhkrut 1/2 klaasi õli 2 muna (kui on väga pisikesed, olen ma pannud kolm) 2 keskmist haput õuna nii umbes, originaalis on kaks klaasi hakitud õunu, aga hakitud õunu meil õnneks ei müüda) 1/2 klaasi rosinaid Pane ahi 175-le sooja. Sega jahu, sooda, maitseined. Teises kausis sega õli suhkruga, lisa juurde munad, klopi läbi ning sega sisse õunad ja rosinad. Siis lisa sinna jahusegu, sega hästi läbi. Vala segu u liitrisesse keeksivormi (maitseasi, kas määrid vormi, kasutad küpsetuspaberit või hoopiski silikoonvormi), küpseta 20 min. Raputa üle teelusikatäie suhkruga, küpseta veel u pool tundi. Lase enne vormist välja õngitsemist tunnikese jahtuda, enne lahtilõikamist las jahtub veel korralikult.

http://www.facebook.com/peeter.raudvere

3liko
Kokaõpilane
2011-10-08 18:38:04
ÕUNAPÄRG Taigen: 1/4l piima, 25g pärmi, 50g suhkrut, 1/2tl soola, 1/2tl peenestatud kardemoni või 1/2tl sidruni riivitud koort, 75g võid või margariini, 400-450g jahu. Täidis: 3sl sulavõid, 75-100g suhkrut, 1tl kaneeli, 4sl hakitud pähkleid, riivsaia või kaerahelbeid, 1/2 kg õunatükke. Määrimiseks muna, pealepuistamiseks tuhksuhkrut. Pärm hõõrutakse 1tl suhkruga vedelaks, lisatakse maitseained, sulatatud või pehme rasvaine ja jahu. Sõtkutakse taigen ja lastakse kaetult soojas kohas kerkida. Taigna võib teha ka eelkergitusega. Kerkinud taigen rullitakse õhukeseks ja neljakandiliseks, määritakse sulavõiga, peale puistatakse kaneeli ja suhkru segu, hakitud pähkleid, riisaia või kaerahelbeid, kaetakse väikeste õunatükkidega, keeratakse rulli ja taignaserv pigistatakse kokku. Õunarull asetatakse võitud plaadile pärjakujuliselt, liitekoht vastu plaati, lastakse kerkida, määritakse peale munaga ja küpsetatakse keskmise kuumusega ahjus 40-50 minutit. Jahtunud pärjale puistatakse tuhksuhkrut. Õunapärg MINU blogis
Kadiv
Kokaõpilane
2011-10-08 22:28:18
Viimased kolm kuud olen teinud ainult Kanada õunakooki, nii hea on lihtsalt :) Aitäh Nami-nami
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-10-09 10:21:22
Kadiv:
Viimased kolm kuud olen teinud ainult Kanada õunakooki, nii hea on lihtsalt :) Aitäh Nami-nami
:)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tiina
Abikokk
2011-10-09 20:54:29
Õunakook mannaga Tegin pool kogusest, kasutasin granny smith asemel oma koduaia visse, punase veini asemel isa tehtud koduveini ning sidrunimahla ja vahtrasiirupi asemel ebaküdooniasiirupit. Täidis maitses mõnusalt, aga kook ise polnud suurem asi. Põhi jäi täitsa kõva ja välimuselt kah sihuke käkk. Üks kole pilt ka:

Gruusia köök on siiski üle kõige!

<< 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 >>