Ussicke Abikokk 2008-08-29 22:03:56 |
Mul on Severini masin, millel on vahetatavad võileivagrilli plaat, nn Belgia vahvlite plaat ja liha-vorstide grillimise plaat. Olen kasutanud kaht esimest. Armastan väga neid pakse vahvleid, eriline lemmik on biskviitvahvlid rabarbritükikestega - aga sellest kohe ka üks jäme jama. Nimelt ei sisalda biskviitvahvlite taigen rasva ja see tähendab, et pidevalt tuleb vahvlikesi plaadi küljest ära kakkuda, mis sellest, et mäkerdan mõlemat plaati ohtralt õliga. Kurb, aga paistab, et vahvliplaat on omadega varsti õhtal niiviisi. Siis on veel olemas selline 5 südamekujulise vahvli küpsetamiseks mõeldud masin, mille sain Oma Maitse tellimuse eest. Olen teinud sellega juustuvahvleid, hää rasvane taigen ja sain vahvlid kenasti raua küljest kätte. Päris õhukeste vahvlite masinat olen sõbranna juures näinud, oli selline ümmargune ja ornamendiga, umbes nagu Tšehhi spa-vahvlite jaoks, mitte klassikaline nõuka-küpsetaja ruudumustriga. Sõbranna keeras vahvlid rulli ja täitis vaheldumisi moosi ja jäätisega - nämm! Kuidas teie oma küpsetajaid hooldate? Enne ja pärast küpsetamist, küpsetamise ajal? | |
Seebimull Kokaõpilane 2008-10-13 12:34:53 |
Meil on ESTA-2 ja seni kuni tal jätkub pikk iga, ei hakka ma uusi mudeleid uurima :) | |
Katja Abikokk 2008-10-29 20:19:45 |
minul andis vana küpseti otsad :( käisin terve viljandi läbi, pool tartut takkaotsa ja mida ei leidnud - vahvlimasin õhukestele vahvlitele :( :( üks tark tädi elektroonikapoes nähvas mu küsimusele veel vastuseks - vahvlimasinaid nemad müüki ei võtagi, et tänapäeval on inimestel piisavalt raha, et vahvleid poest osta.. muidugi - ma ju sellepärast tahangi masinat, et mul pole raha, et poest vahvlit osta.. jeerait. ja siis nagu välk selgest taevast - tegin viljandi bussijaamas aega parajaks ja jalutasin Victoria kauplusesse - küsisin masinat - ei ole.. aga võime tellida! ohoh!ahah! tellime jah! :) jõulude paiku saan kätte :) | |
Pisi-Pisi Abikokk 2008-10-30 12:41:50 |
Ühed ajasid kaks päeva lakkamatult vahvlijuttu, äratasin siis oma 40 aastat vana vahvliküpsetaja varjusurmast uuesti ellu. Jee, küpsetab, jee, vahvlid täpselt samasugused nagu vanasti! :) Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
õunapuu Abikokk 2008-10-30 12:52:01 |
Polegi juba aastaid vahvleid küpsetanud. Peaks ka kapisügavustest üles otsima. Omatehtud vahvlid ikka oma tehtud... | |
Kristel Abikokk 2008-10-30 13:33:24 |
Ajasite isu peale - printisin praegu Nami-namis Belgia vahvlite retsepti ja hakkan õhtul tegema. Mul on Oma Maitse'st saadud küpseti, mis peaks just Belgia vahvlite jaoks sobima. | |
Täpik Abikokk 2008-11-03 15:55:36 |
Ostsin Bomanni küpseti Rimist (Belgia vahvlid jm). Jäin täitsa rahule pakse vahvleid küpsetades. Läksid küll pruuniks, aga küpsetamisetehnika vajab veel viimistlemist. Kaneelivahvlite retseptis sooviti enne küpsetamist so raudade kokku vajutamist suhkru ja kaneeli segu pinnale puistata. Nakkumine oli vaatamata võitamisele garanteeritud ja hilisem suhkru lahtinokitsemine kah... vahvlid sõin kurvastusest ära ja võtsin rõõmsalt juurde.... :P | |
Kristel Abikokk 2008-11-04 11:41:00 |
Täpik, millist retsepti kasutasid? Küsin, sest minul pole veel õnnestunud selle Bomanni küpseti jaoks sobivat tainast leida. | |
Täpik Abikokk 2008-11-04 13:50:07 |
Mina leidsin sellise retsepti. Tainas sai päris paks, panin umbes 1 dl ja sellest kippus natuke lohust äärele ronima. Seda ma kutsungi tehnika viimistlemiseks. Me paime kõik kuumalt nahka, nagu soovitatud, seetõttu polnud disain nii oluline. Küpsetasin ca 5-6 min kõige kuumema temperatuuri peal. Pole originaalis pakse vahvleid saanud, seetõttu sobis see "pannkook" küll. Õhukeste vahvlite jaoks Volta masinast paremat pole. Uued ei võida ei ajas ega kvaliteedis. | |
Kristel Abikokk 2008-11-04 14:42:11 |
Katsetan lähimal ajal sinu pakutud retseptiga, sest tegin Nami-namis oleva Belgia vahvlite retsepti järgi ja tõenäoliselt minu puudulike oskuste tõttu olid tulemuseks üsna tavalised pannkoogid, mis ei sarnanenud eriti minu ettekujutusega vahvlitest. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > >> |