Pille Nami-Nami peakokk 2009-10-09 20:58:53 |
Netcat:
Netcat, vaatasin pilti-retsepti ja kõlab üsna usutavalt. See, et ploomid küpsemise ajal koogi pealt koogi põhja ronivad, on täitsa tavaline, eriti selliste "pehmemate" tainaste puhul.
Mul on küsimus 100 kooki kirsi-ploomiraamatu sügisese ploomikeeksi kohta. Kellel raamat, olge head, vaadake pilti ja juhendit: kuidas teie sellest aru saate? Mina saan jutust aru nii, et ploomid tuleb panna keeksi peale, ja hiljem otse nende peale tuleb suhkrukate, aga pildilt paistab, et ploomid on hoopis keeksil "talla all". Netcat:
Mul pole kahjuks seda konkreetset Kodukirja käepärast, aga 4 dl/340 g suhkrut ühe koogi kohta kõlab tõesti röögatu kogusena (kui tegemist just suure plaadikoogiga pole)...
Eelmises, st. septembri Kodukirjas oli üks ploomikoogi retsept, kuhu on määratud 4 dl demerara suhkrut panna. See tundub silma järgi röögatu kogus olevat, ma pole kunagi nii palju suhkrut ühe koogi sisse pannud. On see ehk tekstuuri jaoks möödapääsmatult vajalik? |
|
Netcat Abikokk 2009-10-09 23:41:56 |
Pille:
Kogus on väidetavalt mõeldud kõigest 20-22 cm lahtikäiva vormi jaoks ja ülejäänud ainete kogused olid sellised:
500g ploome
175g võid
3 muna
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
175g jahvatatud mandleid
50g hakitud šokolaadi
Suhkur läheb siis kohe alguses võiga vahustamisele ja siis teised ained otsa.
Tean küll, et ploomid võivad olenevalt sordist küpsetamisel hapumaks minna, aga ikkagi... Netcat:
Mul pole kahjuks seda konkreetset Kodukirja käepärast, aga 4 dl/340 g suhkrut ühe koogi kohta kõlab tõesti röögatu kogusena (kui tegemist just suure plaadikoogiga pole)...Eelmises, st. septembri Kodukirjas oli üks ploomikoogi retsept, kuhu on määratud 4 dl demerara suhkrut panna. See tundub silma järgi röögatu kogus olevat, ma pole kunagi nii palju suhkrut ühe koogi sisse pannud. On see ehk tekstuuri jaoks möödapääsmatult vajalik? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Elis Abikokk 2010-08-20 17:55:26 |
Minu lemmik magustoit ploomidest: Ploomi-kookose puruvorm | |
Meringue Abikokk 2010-09-09 11:44:11 |
Tegin paar päeva tagasi ühe väga mõnusalt rummise ploomikoogi. Selline pigem "täiskasvanute" kook, aga sobib ka neile, kellele muidu kange alkohol väga ei meeldi (sh siis mina). | |
Elis Abikokk 2010-09-10 14:56:06 |
Mahlane apelsini-ploomikook. Originaalretsept ka namis olemas. | |
Kokkamas95 Abikokk 2010-09-13 14:25:56 |
Tsitrusemaitseline ploomikook | |
Frieda Abikokk 2010-09-24 11:12:03 |
Rumminüansiga ploomi-purukook. | |
Kokkamas95 Abikokk 2012-10-06 00:16:34 |
Martsipanine juustu-ploomikook | |
Ilse Abikokk 2013-08-06 22:13:04 |
Ma kirjutasin sinna kommentaaridesse ka küsimuse aga küsin siin siis üle :) Miks siin retseptis tuleb ploomid koorida? Kas on mingi tehnoloogiline põhjus või lihtsalt et oleks ühtlasem. | |
Zapxpxau Abikokk 2013-08-07 13:43:09 |
Ilsu:
Nahad ei lähe ju päris peeneks, moos ei jääks siidine, vaevalt seal muud põhjust ongi.
Ploominahad on ju sellised eriti nahksed, nagu tomatil peaaegu, mitte nagu õunal või virsikul.
Ma kirjutasin sinna kommentaaridesse ka küsimuse aga küsin siin siis üle :) Miks siin retseptis tuleb ploomid koorida? Kas on mingi tehnoloogiline põhjus või lihtsalt et oleks ühtlasem. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >> |