Profa Abikokk 2010-08-06 12:14:20 |
Nüüd siis, kui kõik õied närtsinud/ära visatud/kõrvitsateks saanud :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-08-06 12:18:02 |
Seenekas:
Siin on mõned Jamie retseptid:
Crispy zucchini flowers stuffed with ricotta and mint
Italian fried courgette flowers
Fried zucchini flowers
Jamie Oliver näitas eelmine laupäev päris vahvat mascarponeseguga täitmisviisi nii emas- kui isasõitele. Isegi mu kaasa tundis huvi, kas ja mis ja kuidas... Profa:
Sorri, Profa :D Aga meil veel jätkub neid õisi ja vist kohe kauaks - sai palju erinevaid suvikõrvitsalisi maha pandud..
Nüüd siis, kui kõik õied närtsinud/ära visatud/kõrvitsateks saanud :) |
|
Hexy Abikokk 2010-08-06 13:57:42 |
Mina tegin Mari-Liisi praetud suvikõrvitsaõisi ja olid väga head. | |
Mari-Liis Abikokk 2010-08-06 16:28:06 |
näh, ma polnudki seda teemat varem märganud :O Aitäh, Pille, et minu õietoitude viited ise siia lisasid :) Veel seda, et rohelist osa, mis õie all, ei tasuks süüa, sest see on kibe. Aga mis tolmukaid puudutab, siis mina neid ausalt öeldes eemaldanud ei ole, kibedat maitset pole tundnud ja söömist ka kuidagi muudmoodi nad ei sega. Samas olen lugenud, et teised eemaldavad, nii et ei oskagi seisukohta võtta, kas peaks või mitte... | |
Kirsike Abikokk 2010-08-06 18:53:06 |
Emas-ja isasõite vahe kohta ütleb üks Itaalia-teemaline kokaraamat mul kodus, et emasõied on pehmemad ja ei ole nii maitsvad. Samuti käsib see raamat tolmukad eelmadada ja varsi mitte süüa. Mulle maitsevad õied kohe eriti hästi soodaveega tehtud taignasse kastetuna :) Retsept ülilihtne :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-07-08 22:47:00 |
Tänavune esimene kõrvitsaõieroog oli frititud suvikõrvitsaõied ricotta-täidisega. Imeliselt maitsvad olid! | |
Britt Kokaõpilane 2011-07-19 08:52:34 |
Laisk inimene lihtsalt praadis ja pani saia peale. Oli ka täitsa hea. http://noadkahvlid.blogspot.com/2011/07/crostinid-suvikorvitsaoitega.html | |
Merle Abikokk 2011-07-21 22:41:08 |
Praadisin ka ühel päeval nii (suvi)kõrvitsaõisi, Mari-Liisi järgi, pisike mozzarellatükk veel sisse. Keele viisid alla: | |
Laurentzius Abikokk 2011-08-06 11:17:46 |
Kuidas teha vahet teha kõrvitsa emas-ja isasõitel? Kas samamoodi nagu suvikõrvitsal(nagu Pille pildi peal?) | |
Tziiki Abikokk 2011-08-07 14:05:57 |
Laurentzius:
minule õpetas vanaema seda, et kõrvitsa puhul tuleb viljakale õiele põhimõtteliselt kohe muna taha, nö tühi õis aga hakkab pikka vart kasvatama ja pürgib taeva poole. Kuidas teha vahet teha kõrvitsa emas-ja isasõitel? Kas samamoodi nagu suvikõrvitsal(nagu Pille pildi peal?) As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
<< < 1 | 2 | 3 > >> |