Kirju koer/küpsiserull

Blondie
Abikokk
2008-07-16 14:09:42
Kuidas teete teie kirjut koera või muid sarnased küpsiserulle? Kakaoga-ilma? Võiga? Kondenspiimaga? Pähklitega? Paneks huvitavad ideed kokku. Mul on kodus läbi aegade näiteks käinud läbi aegade kirju koera sisse peale küpsiste, või ja kakao veel rosinad ja julgelt brändit/viina/konjakit/rummi - viimane koostisosa muudab selle millegipärast alati erakordselt populaarseks :D
Merilin
Abikokk
2008-07-16 14:19:05
Viimane koostisosa teeb kirjust koerast kurja koera :P Pildid on küll hirmvanad, aga retsept sama - mina teen nii: http://thredahlia.blogspot.com/2006/02/kirju-koer.html

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Blondie
Abikokk
2008-07-16 14:33:01
Tuli meelde, et ükskord tegin Jägermeistriga... vot see oli omapärane elamus!
Frieda
Abikokk
2008-07-16 17:04:00
Mina olen tavaliselt teinud võiga, ei mingit kondenspiima, see teeb tulemuse mu meelest ebavajalikult kleepuvaks. Siis 200 g võid sulatada ja ülejäänud asjad tunde järgi sinna sisse-kakaopulber, käte vahel purustatud küpsised, hakitud šokolaad, marmelaaditükid, tükeldatud pähklid, sorts rummi kuulub ka enamasti asja juurde.

Söömine on ainus töö, mis toidab

Liiz17
Abikokk
2008-07-16 17:14:54
Kui ma õigesti mäletan siis sai tehtud : küpsis,kakao, või, muna, marmelaad ;)
Ragne
Abikokk
2008-07-16 18:19:36
minu kirju koer - küpsis, või, suhkur, kakao, hapukoor, vahest marmelaadikommi tükid. Kondenspiimaga olen ka teinud, kuid siis kook liialt magus. Liiz17 - tekkis küsimus, mismoodi sa seda muna koogis kasutad? lihtsalt toorelt klopid sisse?

www.kokkama.ee

Kika
Abikokk
2008-07-16 18:49:25
Ragne:
Liiz17 - tekkis küsimus, mismoodi sa seda muna koogis kasutad? lihtsalt toorelt klopid sisse?
mul sama küsimus. minu kirju koer: või (ikka see 82%), kakao (ma kasutan seda magusat kakaopulbrit, siis ei pea suhkrut eraldi panema), küpsised, marmelaad, natuke rummi. kõike silma järgi, et tekiks paras mass, mida kilesse rullida. siis külmkappi ja mõne tunni pärast saab juba sööma hakata.
JM
Abikokk
2008-07-16 21:09:33
Blondie:
Kas heas või halvas mõttes omapärane?

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Blondie
Abikokk
2008-07-17 08:16:44
JM:
Blondie:
Kas heas või halvas mõttes omapärane?
Noo... maitse asi :D Ühekordselt oli päris hea tegelikult, aga iga kord nii just ei teeks.
Liiz17
Abikokk
2008-07-17 12:33:58
Kika:
Ragne:
Liiz17 - tekkis küsimus, mismoodi sa seda muna koogis kasutad? lihtsalt toorelt klopid sisse?
mul sama küsimus.
Nii leidsin oma retsepti lõpuks ülesse :D tegin seda ala 4 aastat tagasi tihti ja juba kartsin et olin juba ära kaotanud selle . Võetud see siis citymarketi kliendilehe tagaküljelt - retsepti lisast, mis siis mitu aastat vana juba :P (Vambola Moorese poolt pandud ) 2 pakki küpsiseid 200 g võid 1-2 muna 4 spl kakaod 1/2 klaasi suhkrut 100 g tükeldatud marmelaadi Purusta küpsised kaussi tükkideks ja lisa marmelaadi kubikud. Sulata või ja lisa sellele suhkur ja kakao. Lase segul jahtuda. Lisa lahtiklopitud munad ja sega hoolikalt. Kalla saadud mass küpsistele ja marmelaadile. Sega veelkord ning kalla küpsetuspaberile ja keera "toruks". Tõsta paariks kolmeks tunniks külmkappi ja naudi sõprade seltsis vanu aega meelde tuletades. :D
< 1 | 2 | 3 >>