Pille Nami-Nami peakokk 2008-08-30 21:25:50 |
Jean-Pierre:
Nüüd on Nami-namis olemas Pierre Hermé brioššitaina retsept. Kui teed sellest nt rosinabriošše, siis vormi 45grammised kuklid, pintselda pealt munaga ja küpseta 220kraadises ahjus 12-14 minutit.
Keeksivormis küpsetatava Brioche Nanterre jaoks võta 375 g brioššitainast, vormi neljaks palliks, aseta need keeksivormi, tee kääridega peale sisselõiked, pintselda munaga ja küpseta 180kraadises ahjus 25 minutit.
Ma täpsemalt praegu ei seleta - kui kooskokkamiseks läheb, küll siis jagan veel nippe :)
Paavo, väga kena moega baguette on Sul - ilus koorik! Ristl, pea meeles, et harjutamine teeb (kooriku)meistriks! ;)
Selline kõsimus, kas keegi oskaks anda "brioche", "baquette" ja "croissant" tõelisi retsepte? |
|
Zapxpxau Abikokk 2008-08-30 21:41:54 |
Pille:
Issver-sussver, ongi kohe selline sõna eesti keeles, briošš? :O
Ma arvan, et proovin selle retsepti kohe varsti ära. Kuigi mul on ju see Cook's Book olemas, aga täiesti unustusse vajunud teine ::shame on me::
Nüüd on Nami-namis olemas Pierre Hermé brioššitaina retsept. Kui teed sellest nt rosinabriošše, siis vormi 45grammised kuklid, pintselda pealt munaga ja küpseta 220kraadises ahjus 12-14 minutit. |
|
Põrnikas Abikokk 2008-08-30 23:09:22 |
Pille:
oi, Pille, seda kooskokkamist hakkan ma nüüd kohe ootama. tegelikult olen isegi mõnda aega mõelnud, et briošš oleks üks teema, mis tulla võiks :) Ma täpsemalt praegu ei seleta - kui kooskokkamiseks läheb, küll siis jagan veel nippe :) |
|
Paavo Kokaõpilane 2008-09-01 22:26:39 |
Täna hommikul sülle kukkunud õnn lehter-kukeseente näol realiseerus porru-kukeseene quichina. Suured tänud siinkohal Kristjanile. Kuna "präänik" täna esimesse klassi läks siis kulus see vanaemade-vanaisade võõrustamiseks ära. Ei puudunud ka konkurents lõhepiruka näol, kuid sellest jõukatsumisest tuli porru-kukeseene variant auga välja. Siin ka pildid. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-09-01 22:36:23 |
Paavo:
Oh, Paavo, oleks see ometi nii lihtne :) Sinu kööki maandusid lehter-kantarellid ehk kollakad kukeseened (Cantharellus aurora). Lehter-kukeseen (Cantharellus tubaeformis) on hoooooopis teine seen :P
Aga pirukas on kaunis ja õnne koolilapsele ja vanematele nii tähtsa päeva puhul!
Täna hommikul sülle kukkunud õnn lehter-kukeseente näol realiseerus porru-kukeseene quichina. Suured tänud siinkohal Kristjanile. |
|
Paavo Kokaõpilane 2008-09-01 23:19:34 |
Pille:
...sul on tuline õigus. Maitsesid aga suurepäraselt, olid veidi magusamad ja hoidsid paremini vormi kui tavalised. Paavo:
Oh, Paavo, oleks see ometi nii lihtne :) Sinu kööki maandusid lehter-kantarellid ehk kollakad kukeseened (Cantharellus aurora). Lehter-kukeseen (Cantharellus tubaeformis) on hoooooopis teine seen :P
Aga pirukas on kaunis ja õnne koolilapsele ja vanematele nii tähtsa päeva puhul!Täna hommikul sülle kukkunud õnn lehter-kukeseente näol realiseerus porru-kukeseene quichina. Suured tänud siinkohal Kristjanile. |
|
Liiseli Abikokk 2008-09-03 19:07:06 |
Teiste tegemistest innustust leidnud, tegin minagi baguette'e. Retsept ja tegemisjuhendid olid Peter Reinharti raamatust. Retsept nõudis päev varem eeltaigna (p?te fermentée - või oleks õigem öelda juuretis?) tegemist, mis jäi ööseks külmkappi. Eeltaigna üks mõte on, et pärmil oleks rohkem aega tärklist lihtsuhkruteks lagundada, tänu sellele tulevad maitse ja koorik paremad. Maitse ja koorik olid küll head, eelkõige oleks tahtnud, et saiad ahjus rohkem kerkinud oleks, natuke liiga tihkeks jäid. Igatahes proovin jälle :) | |
Jean-Pierre Kokaõpilane 2008-10-21 19:43:10 |
[1quote]Nüüd on Nami-namis olemas Pierre Hermé brioššitaina retsept. Kui teed sellest nt rosinabriošše, siis vormi 45grammised kuklid, pintselda pealt munaga ja küpseta 220kraadises ahjus 12-14 minutit.
Keeksivormis küpsetatava Brioche Nanterre jaoks võta 375 g brioššitainast, vormi neljaks palliks, aseta need keeksivormi, tee kääridega peale sisselõiked, pintselda munaga ja küpseta 180kraadises ahjus 25 minutit.[/quote]
Nii, sai siis see ära proovitud :)
Tegin täpselt antud retsepti järgi. Tainas tõesti ülitihe ja kleepuv, kartsin, et mikser annab otsad. Aga lõpptulemus... SUPER! Kuna olin nii "tark", et otsustasin hooga seda tegema õhtul suht hilja (no tuli hoog peale:) ) siis tuli esime ports ahjust välja öösel kella 01.30 paiku :) Sa kurjam millist lõhna terve maja täis ja soojast peast nende maitse... Ei hakanud mina tainast 45 g pallideks jagama. Parajalt peopesa sees pallid valmis ja kergelt lapikuks. Tuli 17 tk. Nende eelis on see, et veel 4 päeva hiljem (jätsin spetsiaalselt ühe seisma) on maitse ja värskus endine. Muidugi soojast peast just ahjust tulnuna on parim.
Tegelikult kannatab seda retspeti täpselt maitse järgi mugandada. Soolasemaks pole küll mõtet teha kuid erinevad magusaastmed on võrratud.
Igaljuhul minu tänud ja lugupidamine inimesele, kes selle siia üles riputas! Kuigi köök pidavat olema naiste kuningriik siis parimad kokad on ikkagi mehed!!!:) |
|
Jean-Pierre Kokaõpilane 2009-01-04 14:47:09 |
Hääd Uute maitsetega Aastat kõigile!
Kellele Prantsuse köök istub ja keel "parleetab" sellele hulganisti retsepte siit:
http://regions.france3.fr/cote-cuisine/
Kõik pole just rahvuslik köök kuid leiutamist jagub :) Tegemist siis retseptidega, mida näidatakse kanalil TV5 Monde hommikuti 09.30.
Ise sai just proovitud teha sealt leitud mandli kooki. Vaatasin, et meie retseptikogus on mandlikooke erinevaid, kuid täpselt sellist polnud.
MANDLIKOOK
(esialgne retsept)
180 g jahvatatud mandleid
180 g tuhksukrut
1 suur supilusikas jahu
1/2 pakki küpsetuspulbrit
6 muna
määrimiseks võid
Veidi mugandasin ja tegin enda jaoks asja lihtsamaks. Võtsin suhkurt ja mandleid 200 g (lihtsam mõõta, kui kaalu pole:), 7 muna (kuna suhkurt ja mandleid rohkem), 1 suure kuhjaga sl jahu, 1 teelusikas küpsetuspulbrit (kust kurat mina tean millised pakid neil on).
Valmistamine:
Eraldada munavalged-kollased. Munakollased tuhksuhkruga vahustada. Lisada jahvatatud mandlid, jahu ja küpsetuspulber. Munavalge vahustada kõvaks vahuks ja lisada tainale "hellalt" segades ühtlaseks massiks. Mina tegin lahtikävas vormis. Vorm seest võiga määrida ja kergelt jahuga üle puistada. Vala mass vormi.
Ahi eelnevalt kuumutada 250 kraadini. Tainas vormiga ahju. Kui tainas hakkab ahjus kerkima siis vähendada kuumust 150 kraadini ja küpsetada 20 minutit. Siis ahjust välja jahtuma ja peale seda vormist välja.
Tulemus:
SUPER! Kahju et fotokat polnud :( Selline ilus kuldne biskviit kook mõnusa mandli maitsega. Pole ise küll eriline biskviit tortide armastaja, kuid usun, et seda annab väga edukalt kasutada tordipõhjana. Kuigi köök pidavat olema naiste kuningriik siis parimad kokad on ikkagi mehed!!!:) |
|
Juc Abikokk 2009-01-19 14:06:48 |
Siin on küll senini peamiselt küpsetised teemaks olnud, aga lisan siia ka enda tehtud prantsuse köögis väga populaarse üleküpsetatud sibulasupi. Lähemalt saab lugeda siit . Tõesti hea, soodne, soojendav ja lihtne.
http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |