PRANTSUSE KÖÖK

Koogi Kata
Abikokk
2012-01-09 15:30:08
Olen viimasel ajal päris palju küpsetanud Peter Reinharti raamatute järgi. Nädalavahetusel valmis kaks portsu klassikalist prantsuse saia. Baguette võib selle sama retsepti põhjal teha, aga ma nende vormimist ei julgenud veel ette võtta. Alustasin boulei ja batardiga.
Koogi Kata
Abikokk
2012-01-22 23:17:42
Tegin taas Reinharti retsepti järgi klassikalist prantsuse saia. See kord valmis pain d'epi.
Spiidi
Abikokk
2012-03-20 15:07:38
Tegin väikseid prantsuse teekoogikesi financiere. Need on väga sarnased hiljuti Pille jagatud Austraalia päritolu friandidega, mille juured ilmselt ulatuvad ka Prantsusmaale. Finanfierd küpseatatkse tavaliselt kandilises kullakangi meenutavas vormis ja need said popularseks Pariisi finantspiirkonnas, sellest ka nende nimi (tõlkes finantsist). Päris mõnusad mandli-munavalge keeksikesed. Ma tegin Pierre Hermé retsepti järgi pistaatsia-vaarika financiere.

le D?ner

Pille
Nami-Nami peakokk
2013-10-13 12:12:55
Veidi lugemist Postimehes: Gascogne’i naudingud - salat, maksavorst ja aedviljamuffinid (autoriks Riina Luik)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Rebane
Abikokk
2014-05-20 21:55:24
Sel nädalavahetusel õnnestus mul proovida Alsace'i piirkonna traditsioonilist ühepajatoitu baeckeoffe'i. Sama nime kannavad nii ahjupott, kus rooga tehakse, kui ka toit ise. Peale juurviljade peab ühes õiges baeckeoffe'is olema kolme sorti liha, mis on üleöö valge veini ja kadakamarjadega marinaadis seisnud ja loomulikult on pea kohustuslik kõrvale üks külm Alsace'i riesling avada. :)

Jazzino. teen. naudin.

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-05-21 13:50:24
Rebane, siin meie pildid 2010. septembrist, tehtud Kintzheimis, täpsemalt Auberge St Martin'is:

Rebane
Abikokk
2014-05-21 16:13:21
Pille:
Rebane, siin meie pildid 2010. septembrist, tehtud Kintzheimis, täpsemalt Auberge St Martin'is:
:) tundub ülimaitsev!

Jazzino. teen. naudin.

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-05-26 21:22:51
David Lebovitz soovitas lugeda seda prantsuskeelset artiklit selle kohta, kuidas tuleks teha ehedat salade ni?oise'd.

Rebane
Abikokk
2014-07-22 13:51:45
Alsace'i variant pitsast ehk tarte flambée ehk Flammekueche ehk leekides küpsetatud pirukas. Oma tulise nime on küpsetis saanud leivaahjude järgi, kus neid traditsiooniliselt valmistatakse - kiiresti suure kuumuse sisse ning kiiresti välja, nii et tainaääred krõbedad (pea mustad). Kuna küpsetis on imeõhuke ja valmib ülikiiresti (õiges ahjus 1-2 minutit), süüakse neid kohe ahjust tulnuina (pannitäis lõigatakse ampsusuurusteks ruutudeks) ja palju palju järjest. Kohe kui üks on laual, läheb järgmine ahju ja kui küps, peaks eelmine juba laualt kadunud olema. :D Mõnus seltskonnasöök igal juhul. Täpsemalt on tegu imeõhukeseks rullitud taignaga, kus peal valge kaste (kohalik kohupiim + hapukoor + sool-pipar + muskaatpähkel), sibul ja peekon. Klassikalisest variandist võib loomulikult edasi minna, lisades näiteks riivitud juustu, šampinjone, tomativiile jne. Olen kuulnud, et mõnel Flammekuche'i õhtusöögil jõutakse ka magusate pirukateni, näiteks banaani-šokolaadikreemi või õuna-kaneeli. :) Mõni pilt ka ühes väga pisikeses köögis ja elektriahjus tehtud Flammekueche'idest.

Jazzino. teen. naudin.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >