Marjade külmutamine

Metsvaarikas
Abikokk
2008-06-27 12:40:41
Ei ole täheldanud mõrkjat maitset. Aga ausaltöeldes ei ole ma neid niisama söönud. Ikka koogi või magustoidu sisse pannud.
Põrnikas
Abikokk
2008-06-27 15:14:56
Pille:
Metsvaarikas:
Kirsid, mustikad, metsmaasikad, punased sõstrad lähevad niisama karpi. Kukeseened praetuna.
Metsvaarikas, kas Sul metsmaasikad sügavkülmas mõrkjaks ei lähe?
mulle kusjuures on lapsest saati külmutatud metsmaasikad palju rohkem meeldinud kui külmast võetud aedmaasikad. eks oma osa ole ka sellel, et metsmaasikad säilitavad oma kuju paremini... aga maitse on ka alati täitsa ok olnud.. kui vaid viitsiks neid piisavalt palju korjata.. (samas moosiks keedetuna läksid nad vist tõesti mõruks, meenub mulle nüüd.. aga seda pole enam katsetanud ka)
Mantragirl
Kokaõpilane
2009-06-30 17:18:37
Nii, mul kodus 5 kg maasikaid nüüd ja tahaks osa külmutada. Googeldasin veidi ja lugesin kuskilt, et maasikate puhul suhkruga külmutamine (või soovitati lausa suhkrusiirupisse panna) aitab säilitada nende värvi, kuju ja maitset paremini. Ehk siis nüüd küsimus, et kas peaks suhkruga või suhkruta külma panema? Osa teeks toormoosiks, aga osa paneks tervete marjadena, sest muidu hästi ilusad marjad, pole lömmitud ega miskit. :)
Pisi-Pisi
Abikokk
2009-07-02 20:56:58
Mina olen juba mitu aastat suhkruga aedmaasikaid külma pannud, ilma suhkruta tekib mu mäletamist mööda mingi jama - kaotas vist maitseomadustelt.

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

Upsik
Kokaõpilane
2009-09-09 10:30:04
Kui kellelgi on head retsepti või kogemust pohlasalati (keedetud) tegemisel lihatoitude juurde, palun andke teada. Tänud!
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-09-09 11:50:07
upsik:
Kui kellelgi on head retsepti või kogemust pohlasalati (keedetud) tegemisel lihatoitude juurde, palun andke teada. Tänud!
Upsik, kas Sa tahad keedetud pohlasalati retsepti, mida peaks sügavkülmas hoidma?? Kui ei, siis siin pohlade hoidistamise teemas on mõned pohlasalati retseptid.
Ullike:
Kas keegi oskab jagada näpunäiteid: kuidas oleks pohli kõige parem külmutada? Kas teha püreeks või tervete marjadena. Viimane kas suhkruga või ilma?
Pohlad võid panna vabalt karbiga sügavkülma lihtsalt, suhkrut lisada pole vaja.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Seenekas
Abikokk
2009-09-09 21:07:26
Talvel kingiti meile külmutatud pohli. Kuna ma sain midagi valesti aru, siis palusin mehel tavalisse külmikusse panna ja sulades läksid nad plögaks. Võib öelda, et moosiks. Maitseomadused säilisid, lihtsalt selles kilekotis oli paar päeva hiljem külm hapu moos. Segasin suhkrut juurde ja tuli hea. Kas pohladega on alati nii? Pole kunagi külmutanud.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-09-09 21:39:36
Seenekas:
Talvel kingiti meile külmutatud pohli. Kuna ma sain midagi valesti aru, siis palusin mehel tavalisse külmikusse panna ja sulades läksid nad plögaks. Võib öelda, et moosiks. Maitseomadused säilisid, lihtsalt selles kilekotis oli paar päeva hiljem külm hapu moos. Segasin suhkrut juurde ja tuli hea. Kas pohladega on alati nii? Pole kunagi külmutanud.
Kui on korralikult külmutatud marjad ja kohe külmast peast koogile-kissellile lisada, siis jäävad marjad kenasti terved ja ümmargused. Kui lasta üles sulada (nt tavalises külmikus), siis lähevad lötsiks. Sel talvel oli nt üks partii Viikbergi (on selline nimi?) kodumaiseid pohli täiesti lödid -ilmselt olid üles sulanud ja siis uuesti külmutatud. (Varem olen saanud väga ilusaid külmutatud pohli, seepärast)...

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Netcat
Abikokk
2009-09-10 16:01:03
Ei ole enne näinud lödi pohla. Aga pohlad on ka kõik olnud isekorjatud seni, mis külma on läinud. Mäletamistmööda sai pandud külmunud pohla kaunistuseks ühe jõulukoogi peale ja ee.. ei mäleta et ka peale 3dat päeva külmikus oleks koogijäänuse peal pohl väga lödi olnud, aga noh neid polnud seal ka suuremas koguses. Võibolla omaenese sulavees seistes lähevad moosiks.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Ullike
Abikokk
2009-09-10 16:52:55
Netcat:
Ei ole enne näinud lödi pohla. Aga pohlad on ka kõik olnud isekorjatud seni, mis külma on läinud. Mäletamistmööda sai pandud külmunud pohla kaunistuseks ühe jõulukoogi peale ja ee.. ei mäleta et ka peale 3dat päeva külmikus oleks koogijäänuse peal pohl väga lödi olnud, aga noh neid polnud seal ka suuremas koguses. Võibolla omaenese sulavees seistes lähevad moosiks.
pohla teema all keegi soovitas, et neid võib lihtsalt vesihoidisena ka külmikus säilitada. Pisut hiljem jäin asja üle järele mõtlema...olen siiani seda teinud ikka jõhvikatega. Pohlad on ju märksa vähem hapud - kas nad ikka säilivad nii? Seega siin siis ka küsimus: kas kellelgi on oma isiklik kogemus sedamoodi vesihoidisena pohli hoida? Kaua nad nii säilivad?

Söömine on ainuke töö, mis toidab

<< 1 | 2 | 3 >>