Toekad salatid

Marit
Abikokk
2008-06-09 14:16:57
Hetkel on isu toekate salatite järgi, juurviljad, aedviljad ja midagi lihalist, kana, kala. Oleme teinud erinevate juustudega tomati-kurgisaltit nii õlikastmega kui koorekastmega. Nüüd tahaks ka kana ja kalaga proovida, mida soovitate? Millised on teie lemmikud salatid, mis katet lisate, millega maitsetate?

Magusad fotod

Tiina
Abikokk
2008-06-09 18:43:17
Tegin just Nigella Expressi Chef´s Salad´ist inspireeritud salatit. Segasin kokku jääsalati, tomati, avokaado, riivitud Saku juustu ja grillitud kana ribad. Kastmeks segasin eraldi 1/2 tl sinepit, 1 spl valge veini äädikat, 1/4 tl soola, veidi musta pipart ja 3 spl oliiviõli. Väga mõnus.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Proua Simpson
Abikokk
2008-06-10 21:22:34
Mina olen kanaga salatit teinud näiteks nii: värske salat, kirsstomatid, sibul, ananassitükid ja grillkana. Tükeldada, segada hiina magushapu kastmega. (Sibula asemel võib võtta ka porrut ja kasutada seda siis natuke heldemalt.) Tuleb selline vürstikas, natuke magus-soolane salat. Oma maitse järgi võib lisada ka soola-pipart.
Tiina
Abikokk
2008-06-12 22:26:03
Lisan veel ühe lemmiku. Kui vaja kiiresti midagi toekamat, aga mitte liiga toekat :), teen kuskussisalatit. [b]Kuskussisalat 1 kl kuskussi, 1 kl külma vett, 1-2 tomatit, 1-2 paprikat, värsket kurki, 1 punane sibul, u 100 g oliive, u 200 g feta juustu, soola Kastmeks: 4 sl oliiviõli, 1 sl veiniäädikat või sidrunimahla, 1 tl suhkrut, sidrunipipart, peenestatud piparmünti, meelepärast maitserohelist (näit. basiilik, till, estragon), maitse järgi tšillipipart, musta pipart[/b] Kalla kuskuss suurde kaussi, vala peale külm vesi ja sool, jäta seisma. Samal ajal tükelda aedviljad ja feta juust kuubikuteks, peenesta sibul, oliivid lõika pooleks. Sega paisunud kuskuss kahvliga läbi, kalla kõik peale feta sisse. Sega kastmeained omavahel ja kalla juurde, sega kahvliga. Kõige lõpuks lisa feta, kuna see kipub segades pudiks muutuma. Lase paar tundi jahedas maitsestuda. Aga võib ka kohe sööma hakata, kui oodata ei malda. Koguseid, aedvilju ja maitseaineid võib varieerida vastavalt maitsele ja sellele, mis parasjagu kapist võtta. Väga oluline on lisada piparmünti, kas kuivatatult või värsket, just see annab toidule õige nüansi, samuti ei maksa soolaga koonerdada, mage kuskuss on täiesti maitsetu, samas peab ette vaatama, kuna feta ja oliivid on ise üsna soolased.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Krissu1990
Kokaõpilane
2008-06-12 22:39:03
Ceasari salat võib täitsa toekas olla, kui ta suur on. Muidu teen tavaliselt nii, et segan enam-vähem kõik juurviljad (tomat, kurk, paprika, lehtsalat/kapsas, herned/oad jne) kokku, mis kodus leidub, veidike kanafileed või krevette juurde, keedumuna, kui soovid ning kui on, siis võib ka juustu (feta, parmesan, mozzarella...) peale puistada.
Mann
Abikokk
2008-06-27 10:11:06
Mina teen tuunikalaga tihti variante. Üks on siin. Teinekord praen kartulit sinna juurde, oliive, kappareid. Kaste reeglina oliivõlist-palsamiäädikast-soolast-suhkrust.
Marju
Abikokk
2008-06-27 10:50:31
Minu üsna tavaline tõsisem salat on keedetud ja kas praetud või grillitud või kuidagi krõbedaks aetud kartulitest, salatist, tomatist, võib-olla ka paprikast ja ehk ka mozzarella juustust ning oliivõli-palsamiäädika ja maitseainete kastmest.
Nipitiri
Abikokk
2008-06-27 11:03:25
Kõige tõhusam tõhusatest salatitest, mida mina teen, koosneb tugevamatest salatilehtedest (ideaalis beebispinat), tomatist, kuumadest keedetud kartulitest (ideaalis väikesed ja värsked) ja aedubadest, tuunikalakonservist ja tomatitest. Kastmeks oliiviõli rohke pestoga segatuna. Ka hooajaväliselt jääsalati, vanade kartulite ja poe-sügavkülmutatud ubadega on täitsa kobe. Sobib eriti tõsistele pestoarmastajatele.
Marju
Abikokk
2008-06-27 12:50:04
Nipitiri:
Kõige tõhusam tõhusatest salatitest, mida mina teen, koosneb tugevamatest salatilehtedest (ideaalis beebispinat), tomatist, kuumadest keedetud kartulitest (ideaalis väikesed ja värsked) ja aedubadest, tuunikalakonservist ja tomatitest. Kastmeks oliiviõli rohke pestoga segatuna. Ka hooajaväliselt jääsalati, vanade kartulite ja poe-sügavkülmutatud ubadega on täitsa kobe. Sobib eriti tõsistele pestoarmastajatele.
Kõlab hästi. Katsetame. (Kuigi tuunikala tundub natuke... et pole päris kindel...Aga kui ütled, et sobib, eks pean siis uskuma :) )
Nipitiri
Abikokk
2008-06-27 13:59:06
Marju:
Kõlab hästi. Katsetame. (Kuigi tuunikala tundub natuke... et pole päris kindel...Aga kui ütled, et sobib, eks pean siis uskuma :) )
Leidsin algallika ka üles, BBC Good Foodist: retsept koos pildiga siin.
< 1 | 2 | 3 | 4 >>