Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-13 09:06:32 |
Mann:
Mina olen seda poes lapanud ja kohe kuidagi ei ahvatlenud. See raamat 'ei rääkinud' minuga lihtsalt :( Kika, kuidas Sulle meeldis?
Küll on silma jäänud Aive Luigela Targalt toitudes terveks - ülikoolis on täna raamatumüük, kus see soodsama hinnaga, nii et ma täitsa kaalun seda ostu..
Lisaks jäi silma selline tore inglise keelne allikas nagu Ottolenghi - neil on ka raamat (link veebilehel) ja oma veerg moodsa taimetoidu kohta Guardianis: The new vegetarian
Kika:
kuidas sulle see raamat meeldib?mul on kodus selline raamat: Taimetoidud. koostanud Tiiu Väinsaar. |
|
Mann Abikokk 2008-05-13 09:45:01 |
Pille:
See Aive Luigela oma mul on ja täitsa rahul olen. Retsepte küll pole veel proovinud, kuid muu osa lugesin kiirelt läbi. Küll on silma jäänud Aive Luigela Targalt toitudes terveks - ülikoolis on täna raamatumüük, kus see soodsama hinnaga, nii et ma täitsa kaalun seda ostu.. |
|
Kika Abikokk 2008-05-13 16:41:52 |
Mann:
minu jaoks on see "nii-naa" raamat. ega ma sealt ühtegi konkreetset rooga valmistanud ei ole, seega retseptide õnnestumist kommenteerida ei oska. küll olen sealt mõtteid saanud ja toitude koostisosi vastavalt oma maitsele muutnud.
ah jaa, mulle meeldib selle raamatu sissejuhatav osa.
ja värvised pildid võiksid seal ka olla :) Kika:
kuidas sulle see raamat meeldib?mul on kodus selline raamat: Taimetoidud. koostanud Tiiu Väinsaar. |
|
Mann Abikokk 2008-05-13 19:05:18 |
Kika:
Aitäh Kika. Ma siis jätan selle praegu tellimata ja Eestisse jõudes lähen poodi vaatama. Mann:
minu jaoks on see "nii-naa" raamat. ega ma sealt ühtegi konkreetset rooga valmistanud ei ole, seega retseptide õnnestumist kommenteerida ei oska. küll olen sealt mõtteid saanud ja toitude koostisosi vastavalt oma maitsele muutnud.
ah jaa, mulle meeldib selle raamatu sissejuhatav osa.
ja värvised pildid võiksid seal ka olla:)Kika:
kuidas sulle see raamat meeldib?mul on kodus selline raamat: Taimetoidud. koostanud Tiiu Väinsaar. |
|
Ussicke Abikokk 2008-08-29 21:32:28 |
Mulle meeldib Virpi Raipala-Cormier' raamat "Frantsila talu köök" - see on puha taimetoitudest ja hästi hea teooriaosa ka juures, mitte ainult retseptid. Veel sain täiesti juhuslikult ühest USA Today poest Marilu Henner'i raamatu "Healthy Life Kitchen" - lugesin teooriaosa ja plaanin nt kuu aega katsetada, kas minu elus ka midagi paremaks muutub, kui piimatooted menüüst päris ära koristada. Iseasi, millal ma sellise pühendumuseni jõuan, nii et paari esimese päevaga asjale käega ei löö. Ja Maalehe Raamatu väljaannet "Tervistavad joogid" on ehk ka veel kuskil saada... mahlapressiomanikele mõnus inspiratsiooniallikas. | |
Liiseli Abikokk 2009-10-26 09:56:55 |
Marika Blossfeldti äsjailmunud raamat "Looduslik toit. Täisväärtuslik elu" sisaldab pea ainult taimetoite. Paari retsepti olen proovinud, toidud tulid väga maitsvad. | |
Nipitiri Abikokk 2012-05-17 23:09:45 |
Minu küsimus vist sobib siia teemasse: kas kellelgi on jagada muljeid Ottolenghi Plenty ja/või Hugh Fearnley-Whittingstalli River Cottage Veg Every Day! kohta? | |
Nipitiri Abikokk 2012-05-18 21:52:27 |
Nipitiri:
Ise küsin, ise vastan :-) Raamatupoes oli River Cottage Veg Every Day kohe sirvimiseks olemas, ja sirvimine lõppes ruttu ostu sooritamisega. Mõnusalt paks, >200 retsepti - ja siiamaani pole ühtki märganud, mida kohe teha ei tahaks. Mitmed peavad aga värskeid suviseid juurikaid ootama jääma.
Külmkapi sisu järgi ja osalt suvaliselt valisin kohe täna õhtul tegemiseks tüümianimaitselise porrulaugusupi valgete ubadega ja karamelliseeritud porgandid gremolataga. Viimane oli nii maitsev ja lihtne, et panen retsepti kohe siia ka - soovitan soojalt nami-nami kogusse lisada!
Karamelliseeritud porgandid gremolataga
neljale
1 spl rapsi- või oliiviõli
30 g võid
500 g noori porgandeid, suuremad pikkupidi poolitatud
meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart
gremolata:
1/2 küüslauguküünt
väike punt peterselli, ainult lehed
1 sidruni riivitud koor
Soojenda ahi 180 kraadini. Pane õli ja või suurde ahjuvormi ja pista ahju, kuni või on sulanud. Lisa porgandid, maitsesta soola ja pipraga ja sega läbi. Kata hõbepaberiga ja küpseta ahjus 30-40 minutit, kuni porgandid on pehmed.
Võta vorm ahjust välja, eemalda foolium ja sega porgandid läbi. Küpseta ahjus veel 20-30 minutit, kuni porgandid hakkavad pruunistuma ja karamelliseeruma.
Kuni porgandid on ahjus, valmista gremolata. Haki suure terava noaga lõikelaual petersell, küüslauk ja riivitud sidrunikoor, kuni nad on väga peenikesed ja omavahel hästi segunenud.
Niipea kui porgandid on valmis, raputa peale gremolata, sega ja serveeri kohe. Minu küsimus vist sobib siia teemasse: kas kellelgi on jagada muljeid Ottolenghi Plenty ja/või Hugh Fearnley-Whittingstalli River Cottage Veg Every Day! kohta? |
|
<< < 1 | 2 > |