rahakulu toidukatsetustele, köögitarvikutele ja kokaraamatutele

Amööb
Abikokk
2008-05-12 12:28:19
Juc:
Tuli veel meelde, et üks suur lisakulu on väljas söömine. Meile hirmsasti meeldib Tallinna restorane uudistada. See annab korraga kohe suurema laksu eelarvele :)
Ma ka alati muigan, et "söön oma raha ära". :lol: Kokaraamatuid ostan üsna kaootiliselt, seega summa pole märkimisväärne, samuti tellin ajakirjadest ainult Oma Maitset. Kuna eelistan kodumaist ja mahe toorainet, siis on ka kulutused toidule sellevõrra kallimad, kuigi suvel korjan oma aiast tomateid, kurke, herneid, erinevaid ürte, marju jne. Praegugi juba tarvitan oma aia rabarbereid, piparmünti, peterselli, kress-salatit, õigepea ka redised tulekul. Sellegi poolest ei hoia ma enamasti kvaliteedi arvelt kokku. Ostan toiduaineid, mis maitsevad ning einestan söögikohtades, mis huvi pakuvad ning omavad head köögipoolt.

Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella.

Tullia
Abikokk
2008-05-12 20:51:03
Kirjutan üles oma kulud, siis ligikaudu tean, palju kuus toidule kulub. Kuna aga vahel maksab ka mees toidupoe arveid ja sööb lõunat väljas, siis lööb see teisipidi mu raamatupidamise uppi, sest tema ei pea arvet :) Raha toidule kulub kõvasti, kuna maheda, värske ja kvaliteetse tooraine osas me kokku ei hoia. Pigem väldime tervise ja rahakoti huvides valmistoite. Enamasti saan hakkama ka spetsiifiliste väikeste purgikeste ja eksootilise ning hinnalise kraamita. Väljas söömas käime oluliselt vähem, kui enne lapse sündi, kuid teeme seda siiski aeg-ajalt. Oma toiduraamatupidamises näen siiski suurt kulude kasvu, võrreldes eelmise aasta sama ajaga: esiteks on hinnad tõusnud; teiseks on ikkagi kolmas suu juures, mis siis et väike :) Ajakirjade riiulist hoian poes eemale, et mitte koguda koju suuri virnu. Kokaraamtuid pole juba paar aastat ostnud, kuid aeg-ajalt saan siiski kingituseks. Internetist saab saab suuresti vajaliku kätte.

Tullia jutukesed

Kingadraakon
Abikokk
2008-05-13 11:06:29
mul kokaraamatutele väga palju ei kulu, ostan neid harva ja peamiselt reisidelt. nõud ja köögividinad valin selliselt, et need oleks stiilsed ja kestaks kaua. seepärast on need muidugi kallid, aga õnneks on põhiasjad juba soetatud :) enamasti ma nii erilisi toite ei tee, et need meeletult kallid tuleksid. igasugu ürte-vürtse-kastmeid saab mitu-mitu korda kasutada. aga lihale-kalale läheb meil palju raha, samuti näksimise kraamile ja värskele rohelisele. kuskilt tasuta midagi ei saa :(
Evelin
Kokaõpilane
2008-05-13 17:42:29
Liiga palju raha läheb. Ja ma veel arvasin, et normaalne noor ostab oma raha eest riideid ja kinopileteid...oeh.

Bounteous bites- minu köök on siinsamas!

Edith
Abikokk
2008-08-07 11:09:14
söögi peale kulub minu arust ikka oluliselt vähem kui eksperimenteerida ehk kodus süüa teha. koguaeg väljas süüa liiga kulukas. köögitarbeid ostan aegajalt mõne uue elektroonika vidina (mikser, mahlapress jne) aga üsna tihti ostan neid allahindlusega nii, et pole väga hirmus. eksootika shopamis kirge saan rahuldada kohvikule toiduasju valides ja seal läheb see enamasti asja ette nii, et pole probleemi.

Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan

JM
Abikokk
2008-08-07 12:07:33
Fre:
Olen viimasel ajal mitmelt poolt lugenud-kuulnud mingist uuema aja uuringust kus on juttu sellest, et mida inimesed omale lubada saavad (toidukaupade osas). Tulemus u selline et 8 inimest 10st saavad andale lubada peaaegu alati toitu mis nad tahavad. No ma ei tea, mul jääb küll pidevalt mõni väike udukallis huvitavas purgis pläust ostmata. Sissetulekustatistika järgi pole päris halvas olukorras ka. Ma ei tea kas inimesed on söömise ja toiduvalmistamise osas nii konservatiivsed, et ostavad alati oma tavapärase ostukorvi või milles asi on? Ma vaatan küll jubedalt hindu ja kalkuleerin alati. Ja kui on mingid sooduspakkumised siis teen plaane ümber.
See uuring lõhnab natuke selle järgi et "võtan Säästumarketist mikrolainepitsa asemel sügavkülmutatud friikartuleid sellepärast et ma täna tahan" :D Aga jah, rikkamatel aegadel ma ise ka väga hinda ei vaata, tagantjärele kuu lõpus siis loen et palju kokku läks. Ja vaesemal hetkel lihtsalt võtan selle suhtumise et vat nüüd ei vaata neid imeriiuleid ja võtame siit need odavamad porgandid ja läheme kassasse.

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Enely100
Abikokk
2008-08-07 20:41:23
olen suutnud oma üliõpilaseelarves olla..ehk siis...kulutused ainult toiduainetele...enamik köögitarvikuid olen kingiks saanud...kokaraamatuid olen ka kingiks saanud...aga enamik retsepte ikkagi netist pärit
Seenekas
Abikokk
2008-09-09 20:23:31
Mul on ülevaade toidukulutustest täiesti olemas. Sellele on kõvasti kaasa aidanud maale kolimine ja sellega seoses vaid korra nädalas toidupoes käimine. Alguses oli hästi harjumatu, aga nüüd ei kujuta enam ette, et raiskaksin iga päev nii palju aega kauplustes. Igasugu vidinad vajavad uuendamist harva ja muude ahvatluste puhul mõtlen alati, kas need suurendaksid minu isikliku õnne hulka ja enamasti saan eitava vastuse. Kokaraamatud on küll kõva ahvatlus, aga neid on juba niiii palju...
Leoola
Abikokk
2008-10-03 13:26:12
palju läheb toidu peale, täpselt ei teagi. meil on mehega veel ära jaotatud, et kuu 2 esimest nädalat ostan mina süüa ja teised kaks tema. ma ei kujuta ette, kui palju ta hindu vaatab, aga ma püüan vöhemalt soodsaid asju osta, nt stockmannis lihaleti ääres küll.
<< 1 | 2 >