Kätrin Abikokk 2009-05-20 22:27:50 |
Mina vaidlen samal teemal oma emaga. Tema rabarber on nii jäme, et mina kahtlustan pidevalt, et saadab mulle vanu varsi. Kui nüüd neid ise nägin nädal tagasi, sain kinnitust tema jutule, et asi on sordis. Juba pisikesed nupukesed on suured, jämedad ning ka pikki, väga jämedaid varsi saab kasutada veel praegu koorimata ja need on tõeliselt mahlased. | |
Frieda Abikokk 2009-05-20 22:46:41 |
K2trin:
Asi on tõepoolest sordis. Ma olin lapsena jube pettunud, et meil olid ainult sellised hästi peenikesed punase koorega varred (praegu mõistaksin neid hinnata küll :P). Mina sain oma põõsa sõbrannalt ja see on ka selline jämedate vartega isend.
Mina vaidlen samal teemal oma emaga. Tema rabarber on nii jäme, et mina kahtlustan pidevalt, et saadab mulle vanu varsi. Kui nüüd neid ise nägin nädal tagasi, sain kinnitust tema jutule, et asi on sordis. |
|
Zoozi Abikokk 2009-05-21 09:29:10 |
Tegin veel karamellimaitselist pähkli-rabarberikooki ja rabarberi-ingveritartalette. | |
Kärt Abikokk 2009-05-21 09:51:59 |
Aha, noh siis ma julgen need koogiks ära teha vast küll :) Tänud. | |
Netcat Abikokk 2009-05-21 16:08:44 |
K2trin:
Vohh, lõpuks on siis selge, minu rabarber on sama sorti. Mina vaidlen samal teemal oma emaga. Tema rabarber on nii jäme, et mina kahtlustan pidevalt, et saadab mulle vanu varsi. Kui nüüd neid ise nägin nädal tagasi, sain kinnitust tema jutule, et asi on sordis. Juba pisikesed nupukesed on suured, jämedad ning ka pikki, väga jämedaid varsi saab kasutada veel praegu koorimata ja need on tõeliselt mahlased. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Siirik Kokaõpilane 2009-05-21 19:12:02 |
Hakkasin võrdlema nami-nami liivataignal rababerikoogi ja Kiilikese retsepti ja tekkis küsimus, et kui ühes küpseb 175 kraadi juures 40 minutit ja teises 200 kraadi juures ~10 minutit, siis kas teise retsepti puhul ikka rabarber ära küpseb? Nami-nami retsepti olen katsetanud ja kook tuli väga hea. | |
Nipitiri Abikokk 2009-05-25 10:30:10 |
Tegin nädalavahetusel tavalist tordipulbri-kohupiimakooki rabarbrilisandiga: pool kilo rabarbrit hautasin 1 apelsini mahla ja suhkruga veidi pehmemaks, ja lisasin (ilma vedelikuta) koogikihtide vahele kohupiima järel. Mulle endale väga maitses, teine pakk tordipulbrit jäi veel ootele. | |
Spiidi Abikokk 2009-05-25 12:37:32 |
Ma olen vahepeal teinud palju rabarberi magustoite: - Rabarberi krõbedik (improviseeritud, purutaigen + raberber + vanilje jäätis). Kasutasin täistera jahu ja sellega jäi väga hea. Mõnus krõbe. - Biskviitkattega rabarberikook - ebaõnnestus täielikult. Munad ei olnud vist piisaval vahul ja biskiivdi asemel oli kõva muna taoline ollus :) Nokkisin rabarberi ja pehmema biskiviidi osa pealt ära ja sõin otse ahjuplaadilt ära :) - pehme rabarberi kook - see tuli mõnus kuid muu puudumisel kasutasin kattes pruuni roosuhkrut ja selle melassi maitse oli liiga tugevalt tunda. Oleks ma kannatanud oodata kuni kook jahtub oleks see ilmselt veel parem olnud. :) - Rabarberi tarletid - need viisid lihtsalt keele alla, mõnus krõbe põhi (kasutasin pehmet täistera jahu) ja piisavalt hapukas täidis. Lisaks nägid võrratud välja :) - Rabarberi kissell - see sai samuti väga hea. Panin natuke vähem suhkrut, kui retseptis ja sai piisavalt magushapukas. See oli esimene kissell, mis ma elus teinud olen. Nüüd teen kindlasti tihemini, nii lihtne ja nii hea :) | |
Kätrin Abikokk 2009-05-25 15:02:35 |
Minul sel kevadel teistkordne rabarberilaadung maalt saadetud. Varred on sama pikad kui mu käsi (päris ausalt, tõelised elukad) aga pehmeks keevad kiiresti ja on mahlane. "Asi on sordis" pidi ema mulle täna veelkord üle kordama :D Lõuna ajal keetsin kiirelt kisselli, et õhtul hea võtta oleks. Lisaks on plaanis miski beseekattega kook, kindlasti muhvinid ja seda kookosetarretisega magustoitu tahaks kah teha :) Eriti tore on minule, kui Figuurisõbrale, see, et rabarber on köögivili ja seda võib päevas süüa kuni 600gr. Nii saab puuvilju veel lisaks süüa ja rannavorm muutkui tuleb :) | |
Tziiki Abikokk 2009-05-25 18:12:37 |
mina olen nüüd umbes nädala jagu rabarberi kisselli teinud-pidevalt on potitäis külmikus :P no lihtsalt niiiii hea on, nii joomiseks kui kohupiimaga söömiseks
eile sai ka üks põnev kook kokku mätsitud-nimetasin selle "kõik-mis-külmkapist-kätte-saad" rabarberi koogiks :D
sisse läks siis-seisma jäänud activia naturaalne jogurt, kodujuustupera, eelmisest õhtust klaasi põhja jäänud konjakitilk, loomulikult munad, rabarber ja suhkur. Jahu panin pooleks-nisu- ja täistera-rukkijahu. Peale veidi hakitud mandleid
Äärmiselt hõrk ja maitsev sai...tervislik ka :) As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
<< < 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 > >> |