Hapupiim, keefir, pett, kumõss jms

Akaatsia
Postitusi: 235
Abikokk
2011-02-16 23:43:51
Piimale võib lisada ka petti. Aga jah, ka minul ei ole õnnestunud talvisel ajal heamaitseline hapupiim. Mõru maitse tuleb piimale juurde nii söödast kui ka sellest, et lehmad hakkavad kinni jääma.
Enely
Postitusi: 235
Abikokk
2011-02-17 09:38:58
Oi, loodan, et siiski tuleb miskit välja, tahaks laupäeval pannkooke :)

Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia

Rebane
Postitusi: 662
Abikokk
2014-05-07 14:42:46
Kas kellelgi on häid (pärmivabu) retseptisoovitusi, kus suuremas koguses veidi seisnud keefirit ära saaks kasutada? Smuutisi ega külmsuppe selle veidi seisnud oleku pärast ei taha väga teha, aga ära ka ei tahaks visata. Endal tuli mõttesse ainult iiri soodaleib ja pannkoogid.

Jazzino. teen. naudin.

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2014-05-07 15:47:54
Rebane:
Kas kellelgi on häid (pärmivabu) retseptisoovitusi, kus suuremas koguses veidi seisnud keefirit ära saaks kasutada? Smuutisi ega külmsuppe selle veidi seisnud oleku pärast ei taha väga teha, aga ära ka ei tahaks visata. Endal tuli mõttesse ainult iiri soodaleib ja pannkoogid.
Kevadine rabarbri-plaadikook (5 dl) Manna-hapupiimakook (4 dl) Seemnemuffinid (2 dl) Köömnekeeks (2 dl) Sõstrakook speltajahu ja kookoshelvestega (2,5 dl) Juustukarask (2 dl)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Rebane
Postitusi: 662
Abikokk
2014-05-08 15:11:00
Pille:
Rebane:
Kas kellelgi on häid (pärmivabu) retseptisoovitusi, kus suuremas koguses veidi seisnud keefirit ära saaks kasutada? Smuutisi ega külmsuppe selle veidi seisnud oleku pärast ei taha väga teha, aga ära ka ei tahaks visata. Endal tuli mõttesse ainult iiri soodaleib ja pannkoogid.
Kevadine rabarbri-plaadikook (5 dl) Manna-hapupiimakook (4 dl) Seemnemuffinid (2 dl) Köömnekeeks (2 dl) Sõstrakook speltajahu ja kookoshelvestega (2,5 dl) Juustukarask (2 dl)
Aitäh Pille! Juustukarask läheb ilmselt täna ahju! :)

Jazzino. teen. naudin.

Silx
Postitusi: 1075
Abikokk
2014-05-08 17:47:15
Mul on sellised asjad alati kasutuses keefiriülekülluse juures: http://silx.byte.ee/2010/08/taisterakrompsuga-marjasegukoogike/ http://silx.byte.ee/2010/03/vaarikane-kulmkapituhjenduskook/ http://silx.byte.ee/2012/06/rabarberikook-keefiritaignaga/

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Rebane
Postitusi: 662
Abikokk
2014-05-08 23:20:48
Aitäh Silx! Tegin soodaleiva eeskujul seesamikaku (heh, kui ümar pole, kas ikka võib kakuks nimetada?), väga maitsev tuli! Koostisosi panin silma järgi: - u 2 klaasi nisujahu - peotäis nisukliisid - 2 tl küpsetuspulbrit - peotäis seesamiseemneid - veidi soola ja terake suhkrut - kuhjaga spl herbes de provence'i ürdisegu - piisavalt keefirit, et vedelapoolsem hapukoorelaadne tainas saada Segasin kuivained korralikult läbi ja lisasin keefiri. Valasin segu väiksemasse leivavormi, raputasin veidi seesamiseemneid ja ürte veel peale ja panin kaku 180 kraadi pöördõhuga küpsema, olenevalt ahjust umbes 30-40 minutiks. Lihtne ja väga hea! Eriti ahjusoojalt soolavõi või meega (ürdid+mesi, mm..). Ja et keefirilainel jätkata, teen homme neid muffineid. :)

Jazzino. teen. naudin.

Liisi
Postitusi: 955
Abikokk
2016-01-27 14:37:52

Korraliku koguse keefiri või maitsestamata jogurtit saab ära kasutada selles juustu-köömnekeeksis

 

 

Liisi Blogi

Liisi
Postitusi: 955
Abikokk
2016-01-27 14:39:11

IMGP0868.jpg

 

 

 

Liisi Blogi

[/quote]

Liisi Blogi

<< 1 | 2 | 3 | 4 >