Akaatsia Abikokk 2011-02-16 23:43:51 |
Piimale võib lisada ka petti. Aga jah, ka minul ei ole õnnestunud talvisel ajal heamaitseline hapupiim. Mõru maitse tuleb piimale juurde nii söödast kui ka sellest, et lehmad hakkavad kinni jääma. | |
Enely Abikokk 2011-02-17 09:38:58 |
Oi, loodan, et siiski tuleb miskit välja, tahaks laupäeval pannkooke :) Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia |
|
Rebane Abikokk 2014-05-07 14:42:46 |
Kas kellelgi on häid (pärmivabu) retseptisoovitusi, kus suuremas koguses veidi seisnud keefirit ära saaks kasutada? Smuutisi ega külmsuppe selle veidi seisnud oleku pärast ei taha väga teha, aga ära ka ei tahaks visata.
Endal tuli mõttesse ainult iiri soodaleib ja pannkoogid. Jazzino. teen. naudin. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-05-07 15:47:54 |
Rebane:
Kevadine rabarbri-plaadikook (5 dl)
Manna-hapupiimakook (4 dl)
Seemnemuffinid (2 dl)
Köömnekeeks (2 dl)
Sõstrakook speltajahu ja kookoshelvestega (2,5 dl)
Juustukarask (2 dl)
Kas kellelgi on häid (pärmivabu) retseptisoovitusi, kus suuremas koguses veidi seisnud keefirit ära saaks kasutada? Smuutisi ega külmsuppe selle veidi seisnud oleku pärast ei taha väga teha, aga ära ka ei tahaks visata. Endal tuli mõttesse ainult iiri soodaleib ja pannkoogid. |
|
Rebane Abikokk 2014-05-08 15:11:00 |
Pille:
Aitäh Pille! Juustukarask läheb ilmselt täna ahju! :) Rebane:
Kevadine rabarbri-plaadikook (5 dl)
Manna-hapupiimakook (4 dl)
Seemnemuffinid (2 dl)
Köömnekeeks (2 dl)
Sõstrakook speltajahu ja kookoshelvestega (2,5 dl)
Juustukarask (2 dl)Kas kellelgi on häid (pärmivabu) retseptisoovitusi, kus suuremas koguses veidi seisnud keefirit ära saaks kasutada? Smuutisi ega külmsuppe selle veidi seisnud oleku pärast ei taha väga teha, aga ära ka ei tahaks visata. Endal tuli mõttesse ainult iiri soodaleib ja pannkoogid. Jazzino. teen. naudin. |
|
Silx Abikokk 2014-05-08 17:47:15 |
Mul on sellised asjad alati kasutuses keefiriülekülluse juures:
http://silx.byte.ee/2010/08/taisterakrompsuga-marjasegukoogike/
http://silx.byte.ee/2010/03/vaarikane-kulmkapituhjenduskook/
http://silx.byte.ee/2012/06/rabarberikook-keefiritaignaga/ Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Rebane Abikokk 2014-05-08 23:20:48 |
Aitäh Silx!
Tegin soodaleiva eeskujul seesamikaku (heh, kui ümar pole, kas ikka võib kakuks nimetada?), väga maitsev tuli!
Koostisosi panin silma järgi:
- u 2 klaasi nisujahu
- peotäis nisukliisid
- 2 tl küpsetuspulbrit
- peotäis seesamiseemneid
- veidi soola ja terake suhkrut
- kuhjaga spl herbes de provence'i ürdisegu
- piisavalt keefirit, et vedelapoolsem hapukoorelaadne tainas saada
Segasin kuivained korralikult läbi ja lisasin keefiri. Valasin segu väiksemasse leivavormi, raputasin veidi seesamiseemneid ja ürte veel peale ja panin kaku 180 kraadi pöördõhuga küpsema, olenevalt ahjust umbes 30-40 minutiks.
Lihtne ja väga hea! Eriti ahjusoojalt soolavõi või meega (ürdid+mesi, mm..).
Ja et keefirilainel jätkata, teen homme neid muffineid. :) Jazzino. teen. naudin. |
|
Liisi Abikokk 2016-01-27 14:37:52 |
Korraliku koguse keefiri või maitsestamata jogurtit saab ära kasutada selles juustu-köömnekeeksis.
|
|
Liisi Abikokk 2016-01-27 14:39:11 |
[/quote] |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > |