Pille Nami-Nami peakokk 2013-11-06 12:06:37 |
Programm Eesti Maitsed avalikustas Eesti söögikohtade edetabeli 2013. Neljandat aastat järjest jäi võitmatuks Pädaste mõisa restoran Alexander. Kolmandat aastat ei suudetud Tallinna parima ja Eesti teiselt kohalt tõugata hotelli Telegraaf restorani Tchaikovsky. Kuid kolmandaks kerkis lihtsat kohalikku maatoitu pakkuv Põhjaka mõisa restoran. “Käesolevast aastast alates toimub hindamine kahes voorus. Kevadel hääletavad restoranitöötajad omavahel ja 50 teistest enim hääli saanud söögikohta pääsevad tabelisse. Suvel ja sügisel aga külastavad neid toidumeedia esindajad, kes hindavad igat söögikohta 100-punkti-süsteemis.” “Kuue aasta jooksul on Eesti söögikohad muutunud tublisti. Ka hindamise põhimõtted peavad käima ajaga kaasas. Punktisüsteem on parem selle poolest, et siis saab jälgida aja jooksul toimuvat arengut. Ühekordse hindamise puhul ei ole metoodikal olulist tähtsust, hea söök-jook, teenindus ning õdus miljöö on äratuntavad igal juhul,” räägib Hanson. “Rõõm on tõdeda, et vaatamata väiksematele muutustele järjestuses, on edasiminek tervikuna muljetavaldav. Möödunud aastal toimus proovihindamine 9 restorani seas. Nende möödunud aasta ja käesoleva aasta hinded on nüüd võrreldavad. Möödunud aastal sai näiteks Pädaste toidu eest 36 ja kokku 90 punkti 100-st võimalikust, sellel aastal aga juba 37 ja 92 punkti. Tchaikovsky toit paranes aastaga 34-lt 36-le ning kogupuntid 84-lt 90-le. Põhjaka punktid olid eelmisel aastal 30/76, aga sellel aastal juba 35/81,” seletab Hanson. Suurim üllataja on restoran Salt, edetabeli uustulnukas on kohe 8-ndal kohal. Kogu edetabeliga saab tutvuda www.eestimaitsed.com. Alljärgnevalt toidukohtade esikümme. Kogu paremusjärjestusega saate tutvuda eestimaitsed.com internetilehel. 1. Alexander 2. Tchaikovsky 3. Põhjaka 4. Horisont 5. Chedi 6. OKO 7. Ribe 8. Neh Salt 10. Moon 11. Leib 12. MEKK 13. Wicca 14. Gianni 15. Kolm Sibulat 16. Tammuri 17. Bocca 18. La Bottega 19. Cru 20. Ö 21. Dominic 22. Gloria 23. Meat Market 24. Sesoon 25. Ammende 26. Antonius 27. Spirit 28. Lucca 29. La Dolce Vita 30. Sfäär 31. Polpo 32. Aed 33. Nero 34. Rucola Truffe 36. Kaheksa Jalga Mahedik 38. Platz 39. Supelsaksad Vihula 41. Till&Kummel 42. Werner 43. Neikid 44. GMP Pühajärve 45. GOSpa Senso 47. MerMer Restorane Bordoo, Egoist, F-hoone ei hinnatud oluliste muutuste tõttu kahe hindamisperioodi vahel. Kuidas punktid täpselt jagunesid, näete Flavours of Estonia veebilehel. | |
KöögiKata Kokaõpilane 2013-11-06 16:37:24 |
Horisont on lõpuks õigel kohal ... Bordoo on täiesti kadunud? Ning miskipärast uued tegijad on eelistatumad. Samuti on veider, et on olemas Itaalia restoranid aga muu rahvusrestorani osa väga väike. Näiteks restoran Riis, Elevant või Chakra? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-11-06 18:27:59 |
KöögiKata:
KöögiKata, Bordoo kohta on lõpus väike märkus. See uute tegijate eelistamine tuleb ilmselt sellest, et hindajad käivad just uutes kohtades uudistamas ja igale poole ju sööma ei jõua. Ehk siis uusi tulijaid satub valimisse rohkem.
Horisont on lõpuks õigel kohal ... Bordoo on täiesti kadunud? Ning miskipärast uued tegijad on eelistatumad. Samuti on veider, et on olemas Itaalia restoranid aga muu rahvusrestorani osa väga väike. Näiteks restoran Riis, Elevant või Chakra? |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2014-01-20 13:46:23 |
Pressiteade 20.01.14 „Altia esitleb: Hõbelusikas 2013“ konkursi võitjad selguvad 30. jaanuaril Traditsioonilise gastronoomiakonkursi Hõbelusika galaüritus ja auhinnatseremoonia leiavad aset 30. jaanuaril 2014. a. Tallinna Mustpeade majas. Mainekas konkurss, mis tunnustab igal aastal Eesti silmapaistvamaid toitlustusettevõtteid, laiendas mullu auhinnakategooriate nimekirja ning sai oma ajaloo esimese peasponsori, kelleks on Eesti üks juhtivaid alkoholitootjaid ja maaletoojaid Altia Eesti AS. „Altia esitleb: Hõbelusikas 2013“ konkursi finaali on põhikategooriates pääsenud 7 restorani, 4 kohvikut, 4 pubit ja 2 lounge/baari. Restoranide kategooria finalistid on Ribe, Tchaikovsky, Chedi, Leib Resto ja Aed, Meat Market, Salt ning Gianni; parima kohviku tiitli eest võistlevad More, Werner, Cafe Madmoiselle ning Mahedik; pubi kategoorias on finaali pääsenud Põrgu, Brewery Õlleklubi, Chicago 1933 ja Suudlevad Tudengid; parima lounge/baari nimetuse eest konkureerivad Lounge 24 (Radisson) ja Butterfly Lounge. Hõbelusikas 2013 korraldaja Kristel Nõmmiku sõnul on söögikohtade konkurents viimasel ajal olnud väga tihe, eriti restoranide kategoorias. „Aastate jooksul on Eesti restoranide kultuur edasi arenenud toidu ja jookide mitmekesisuse ja kvaliteedi osas, oluliselt on paranenud ka söögikohtade teeninduskultuur. Just seetõttu on restoranipidajad varasemast palju julgemad Hõbelusika osalejad – Eesti toitlustusettevõtetel ei ole tõesti midagi häbeneda,“ ütles Nõmmik. Hõbelusikas 2013 peasponsori Altia Eesti juhatuse liige Kristel Mets kinnitas, et Altia Eesti missioon selles ettevõtmises on omalt poolt kõikvõimalikult toetada Eesti toidukultuuri arengut nii toidu, jookide kui ka teeninduse kvaliteedi osas. „Meie ühine eesmärk on arendada gastronoomilist kultuuri Eestis ja Hõbelusikas on selles valdkonnas ainulaadne institutsioon,“ ütles Mets. Kõik Hõbelusika konkursil osalejad saavad tasuta ja sõltumatu statistilise tagasiside selle kohta, kuidas nende restorani või kohvikut hinnati üle 50 erineva hindamiskriteeriumi osas, mis võimaldab võrrelda nende teenusele pandud hindeid 50 erineva hindamiskriteeriumi osas samas kategoorias osalevate konkurentide keskmise skooriga. „Altia esitleb: Hõbelusikas 2013“ valib võitjaid järgmistes traditsioonilistes auhinnakategooriates: parim restoran, parim gurmeerestoran, parim kohvik, parim pubi, parim baar või lounge, parim rahvusrestoran, parim teenindus või teenindaja, parim kokk. Sel aastal on lisandunud ka kolm uut kategooriat: parim kodu/küla või pererestoran, parim hotellirestoran ning parim veinikaart. MTÜ Gastronomy Awards Society of Estonia, mille egiidi all toimub Hõbelusika konkurss, loodi 2004. aasta juulis eesmärgiga väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis. Hõbelusika konkursiga soovitakse väärtustada meie suurepärast toidukultuuri ning tunnustada teenuste kvaliteeti Eesti restoranimaastikul ja anda samas ka konstruktiivset tagasisidet. Konkurss motiveerib toitlustusettevõtet pingutama selleks, et pakkuda kõrgtasemel toiduelamusi nii kodu kui ka välismaistele toidukultuuri nautlejatele. Lisainfo: Kristel Nõmmik Hõbelusikas 2013 korraldaja Tel: 50 88525 Kristel.nommik@gmail.com | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-04-21 22:21:52 |
Eesti 50 Parimat söögikohta 2014 on selgunud Täna kuulutati Tallink Spa&Conference hotellis välja käesoleva aasta Eesti 50 parimat söögikohta. Hea toidu geograafia laieneb meeldivalt. Nüüd leiab paremate hulgast ka Haapsalu, Viljandi ja Raplamaa söögikohad. "Edetabelisse pääses kokku 12 uut söögikohta. Viimased arengud toidumaailmas on toonud kaasa ühe olulise uue nõudmise. Hea söögikoht peab olema ka aktuaalne. Oma koha tabelis loovutanud söögikohad ei läinud küll halvemaks, kuid nende koha võtsid üle aktiivsemad ja atraktiivsemad. Eestis tegeleb toitlustusega umbes 1300 ettevõtet. See on väga suur arv ning konkurents on tihe," kommenteerib tabeli koostaja, programmi Eesti maitsed juht Aivar Hanson. Eesti 50 parima restorani nimekiri on järgmine (tähestiku järjekorras): Aed Alexander Antonius Bocca Cafe Lyon Uus! Chedi Cru Diip Uus! Dominic Fellin Uus! Gianni GMP Pühajärve Hapsal Dietrich Uus! Horisont Kaheksa Jalga Kolm Sibulat Kuninga Uus! La Bottega La Dolce Vita Leib Resto & Aed Lucca Lusikas Uus! Meat Market MEKK MerMer Moon Mr Jakob Uus! Neh Neikid Nero Nevskij Uus! Noa Uus! Ö OKO Ööbiku talu Uus! Platz Põhjaka Polpo Ribe Ruhe Uus! Salt Sesoon Sfäär Supelsaksad Tammuri Tchaikovsky Till ja Kummel Truffe Villa Mary Uus! Wicca Need on välja valitud söögikohtade võtmetöötajate häälte alusel. Nüüd aga asub tööle rahvusvaheline žürii, kes hindab söögikohti külastuskogemuse põhjal ning sügisel saab sellest nimekirjast edetabel. Eesti Maitsed on 2008. aastal alustatud programm, mis toetab kulinaarsete oskuste arendamist ning tutvustab Eestit, kui hea toidu maad. Eesti parimate söögikohtade konkursil on programmi Eesti Maitsed partneriks šampanja Moet&Chandon. Lisainfo: Aivar Hanson aivar@eestimaitsed.com Tel 5047902 | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-10-29 20:24:54 |
Aprillis kuulutati välja nominendid, täna siis 50 parima järjestus. Siin see on: 1. NOA Peakoka saal (Tallinn) 2. Alexander (Pädaste, Muhumaa) 3. Horisont (Tallinn) 4. Tchaikovsky (Tallinn) 5. Põhjaka (Järvamaa) 6. Ö (Tallinn) 7. OKO (Kaberneeme) 8. Moon (Tallinn) 9. Ribe (Tallinn) 10. Leib (Tallinn) 11. Cru (Tallinn) 12. MEKK (Tallinn) 13. Salt (Tallinn) 14. Kolm Sibulat (Tallinn) 15. Tammuri (Otepää) 16. Chedi (Tallinn) 17. Villa Mary (Viimsi) 18. Fellin (Viljandi) 19. Gianni (Tallinn) 20. Noa (Tallinn) 21. Diip (Tallinn) 22. Aed (Tallinn) 23. Neh (Tallinn) 24. Bocca Pescheria (Tallinn) 25. Bocca (Tallinn) 26. Ööbiku (Raplamaa) 27. Antonius (Tartu) 28. Dominic (Tallinn) 29. Polpo (Tartu) 30. Sfäär (Tallinn) 31. Wicca (Laulasmaa) 32. Café Lyon (Tallinn) 33. La Bottega (Tallinn) 34. Mr Jakob (Otepää) 35. Kaheksa Jalga (Kõue mõis) 36. Hapsal Dietrich (Haapsalu) 37. Platz (Tallinn) 38. Nero (Tallinn) 39. Kuninga (Tallinn) 40. Ruhe (Neeme küla) 41. Meat Market (Tartu) 42. Sesoon (Tallinn) 43. Lucca (Tabasalu) 44. Lusikas (Tallinn) 45. Truffe (Tartu) 46. Supelsaksad (Pärnu) 47. GMP Pühajärve (Pühajärve) 48. MerMer (Kolga-Aabla) 49. Neikid (Tallinn) 50. La Dolce Vita (Tartu) Loe lähemalt. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > |