Zoozi Abikokk 2010-01-31 15:18:30 |
Pille, kust Sa kataifi-tainast koolituse jaoks ostsid? No ei leia enam kusagilt :( | |
Fre Abikokk 2010-01-31 15:28:23 |
Zoozi:
Kaupmehest vist? Jooksutan sind siin sohu enne kui asjatundjad vastavad.... Pille,kust Sa kataifi-tainast koolituse jaoks ostsid?No ei leia enam kusagilt:( |
|
Zoozi Abikokk 2010-01-31 15:35:52 |
Fre:
Aitäh! Saadan siis homme mehe sinna :)
Zoozi:
Kaupmehest vist? Jooksutan sind siin sohu enne kui asjatundjad vastavad....Pille,kust Sa kataifi-tainast koolituse jaoks ostsid?No ei leia enam kusagilt:( |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-01-31 18:57:16 |
Zoozi:
Mul tõi sõbranna need tõesti Kaupmehest.
Fre:
Aitäh! Saadan siis homme mehe sinna :)Zoozi:
Kaupmehest vist? Jooksutan sind siin sohu enne kui asjatundjad vastavad....Pille,kust Sa kataifi-tainast koolituse jaoks ostsid?No ei leia enam kusagilt:( |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-10-25 12:18:59 |
Terje:
Baklavat teeks ma ikka filotainaga, mitte lehttainaga. Aga filotainast on ikka väga paljudes kauplustes juba. Kuna Sa ei avalikusta, kus Eesti otsas Sa paikned, on muidugi üsna raske midagi konkreetset soovitada. Pealinnas on nt Kanake (?) firma filotainast (punases piklikus pappkarbis) pea igas Selveris, lisaks on hiljuti ilmunud turule Vici külmutatud tainalehed, mille hind nt Solarises on vaid 19 krooni poolekilose paki eest ja Selverites ca 37 krooni pakk. Otsida tuleb neid külmutatud tainatoodete seast.
Kus müüakse filo tainast? Ja kas on mõeldav asendada see lehttagnaga? Tahan seda retsepti proovida http://www.delish.com/recipefinder/heavenly-baklava-recipe-opr1010 |
|
Terje Kokaõpilane 2010-10-25 12:33:24 |
Pille:
Kõige lähem suurem kauplus on mul Laagri Maksimarket. Peab vist linnatripi ette võtma. Terje:
Baklavat teeks ma ikka filotainaga, mitte lehttainaga. Aga filotainast on ikka väga paljudes kauplustes juba. Kuna Sa ei avalikusta, kus Eesti otsas Sa paikned, on muidugi üsna raske midagi konkreetset soovitada. Pealinnas on nt Kanake (?) firma filotainast (punases piklikus pappkarbis) pea igas Selveris, lisaks on hiljuti ilmunud turule Vici külmutatud tainalehed, mille hind nt Solarises on vaid 19 krooni poolekilose paki eest ja Selverites ca 37 krooni pakk. Otsida tuleb neid külmutatud tainatoodete seast.Kus müüakse filo tainast? Ja kas on mõeldav asendada see lehttagnaga? Tahan seda retsepti proovida http://www.delish.com/recipefinder/heavenly-baklava-recipe-opr1010 |
|
Enely Abikokk 2010-11-11 17:17:00 |
Mul selline küsimus, et kui filotainas on juba külmutatud kujul katki (üks ots ära murdunud), siis kas saab seda kõike kogust kasutada, et lappida kuidagi või midagi taolist?:) Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia |
|
Veronika Abikokk 2011-01-12 08:23:30 |
Kuna pole varem filotainast kasutanud, siis tekkis seda külmutatud pakki vaadates küsimus. Kui kaua peab ta väljas seisma enne kasutamiskõlblikuks muutumist? Vaatasin retsepte ning nendes on erinevalt - 30 min, 2 h. Mis see õige aga oleks? Paki enda peal ei ole selle kohta midagi kirjas. Õpetus algab juba võiga kihtide määrimisest. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-01-13 12:39:53 |
Enely:
Enely, "lappida" õnnestuks juhul, kui teed mitmekihilist rooga (nt klassikalist spanakopitat vm, kuhu tuleb mitu kihti tainast laduda. Otseselt tainast uuesti "kokku kleepida", nagu pärmi või isegi lehttainaga saab, vist ei õnnestu. Väga hullu ei tohiks siiski olla - lihtsalt kasutad väiksemaid tainalehti oma pirukate vormimiseks ja need viimased jupid võid minipirukateks vormida :)
Mul selline küsimus, et kui filotainas on juba külmutatud kujul katki (üks ots ära murdunud), siis kas saab seda kõike kogust kasutada, et lappida kuidagi või midagi taolist?:) Veronika:
Veronika, mina olen umbes 2 tundi enne kasutamist sügavkülmast välja võtnud. Samas tainas hästi õhuke, äkki sulab tõesti ka 30 minutiga ära? Oluline on seda sulatada selle kilepaki sees, muidu saab liialt õhku ja võib ära kuivada..
Kuna pole varem filotainast kasutanud, siis tekkis seda külmutatud pakki vaadates küsimus. Kui kaua peab ta väljas seisma enne kasutamiskõlblikuks muutumist? Vaatasin retsepte ning nendes on erinevalt - 30 min, 2 h. Mis see õige aga oleks? Paki enda peal ei ole selle kohta midagi kirjas. Õpetus algab juba võiga kihtide määrimisest. Jane:
Jane, mina pole Selveris-Prismas-Stockmannis kataifi-tainast kunagi näinud, vaid Kaupmehe hulgilaos. Endal hetkel sügavkülmas üks pakk ootel, Kaupmehest toodud.
Tere! Kust Tallinnas knafe-tainast osta saab? Tean, et kunagi oli seda mitmetes poodides (k.a Selver, Prisma), nüüd pole kuskil näinud, isegi Stockmannis mitte... Tänan vihjete eest :) |
|
Veronika Abikokk 2011-01-13 14:08:20 |
Pille:
Pille, aitäh vastuse eest! Ma eile katse-eksituse meetodil seda tainast siis sulatasin. Põhimõtteliselt lähebki ikka paar tundi enne, kui neid kihte on võimalik rahulikult lahti rullida. Nüüd tean ka, et järgmine kord struudlit tehes ei kasuta tervet tainapakki ära. Jäi minu maitsemeele jaoks liiga paks kiht (tegin struudlit filotainast kohupiima-kirsi täidisega, retsept nami-namist). Muidu päris hea kogemus, teine kordki võiks filotainast kasutada :) Veronika:
Veronika, mina olen umbes 2 tundi enne kasutamist sügavkülmast välja võtnud. Samas tainas hästi õhuke, äkki sulab tõesti ka 30 minutiga ära? Oluline on seda sulatada selle kilepaki sees, muidu saab liialt õhku ja võib ära kuivada..Kuna pole varem filotainast kasutanud, siis tekkis seda külmutatud pakki vaadates küsimus. Kui kaua peab ta väljas seisma enne kasutamiskõlblikuks muutumist? Vaatasin retsepte ning nendes on erinevalt - 30 min, 2 h. Mis see õige aga oleks? Paki enda peal ei ole selle kohta midagi kirjas. Õpetus algab juba võiga kihtide määrimisest. |
|
<< < 1 | 2 | 3 > >> |