Filotainas / Filotaigen ja selle kasutamine köögis (sh kataifi)

Zoozi
Abikokk
2010-01-31 15:18:30
Pille, kust Sa kataifi-tainast koolituse jaoks ostsid? No ei leia enam kusagilt :(

Zoozi tegemised

Fre
Abikokk
2010-01-31 15:28:23
Zoozi:
Pille,kust Sa kataifi-tainast koolituse jaoks ostsid?No ei leia enam kusagilt:(
Kaupmehest vist? Jooksutan sind siin sohu enne kui asjatundjad vastavad....
Zoozi
Abikokk
2010-01-31 15:35:52
Fre:
Zoozi:
Aitäh! Saadan siis homme mehe sinna :)

Zoozi tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-01-31 18:57:16
Zoozi:
Fre:
Zoozi:
Aitäh! Saadan siis homme mehe sinna :)
Mul tõi sõbranna need tõesti Kaupmehest.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-10-25 12:18:59
Terje:
Kus müüakse filo tainast? Ja kas on mõeldav asendada see lehttagnaga? Tahan seda retsepti proovida http://www.delish.com/recipefinder/heavenly-baklava-recipe-opr1010
Baklavat teeks ma ikka filotainaga, mitte lehttainaga. Aga filotainast on ikka väga paljudes kauplustes juba. Kuna Sa ei avalikusta, kus Eesti otsas Sa paikned, on muidugi üsna raske midagi konkreetset soovitada. Pealinnas on nt Kanake (?) firma filotainast (punases piklikus pappkarbis) pea igas Selveris, lisaks on hiljuti ilmunud turule Vici külmutatud tainalehed, mille hind nt Solarises on vaid 19 krooni poolekilose paki eest ja Selverites ca 37 krooni pakk. Otsida tuleb neid külmutatud tainatoodete seast.

Terje
Kokaõpilane
2010-10-25 12:33:24
Pille:
Terje:
Kus müüakse filo tainast? Ja kas on mõeldav asendada see lehttagnaga? Tahan seda retsepti proovida http://www.delish.com/recipefinder/heavenly-baklava-recipe-opr1010
Baklavat teeks ma ikka filotainaga, mitte lehttainaga. Aga filotainast on ikka väga paljudes kauplustes juba. Kuna Sa ei avalikusta, kus Eesti otsas Sa paikned, on muidugi üsna raske midagi konkreetset soovitada. Pealinnas on nt Kanake (?) firma filotainast (punases piklikus pappkarbis) pea igas Selveris, lisaks on hiljuti ilmunud turule Vici külmutatud tainalehed, mille hind nt Solarises on vaid 19 krooni poolekilose paki eest ja Selverites ca 37 krooni pakk. Otsida tuleb neid külmutatud tainatoodete seast.
Kõige lähem suurem kauplus on mul Laagri Maksimarket. Peab vist linnatripi ette võtma.
Enely
Abikokk
2010-11-11 17:17:00
Mul selline küsimus, et kui filotainas on juba külmutatud kujul katki (üks ots ära murdunud), siis kas saab seda kõike kogust kasutada, et lappida kuidagi või midagi taolist?:)

Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia

Veronika
Abikokk
2011-01-12 08:23:30
Kuna pole varem filotainast kasutanud, siis tekkis seda külmutatud pakki vaadates küsimus. Kui kaua peab ta väljas seisma enne kasutamiskõlblikuks muutumist? Vaatasin retsepte ning nendes on erinevalt - 30 min, 2 h. Mis see õige aga oleks? Paki enda peal ei ole selle kohta midagi kirjas. Õpetus algab juba võiga kihtide määrimisest.
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-01-13 12:39:53
Enely:
Mul selline küsimus, et kui filotainas on juba külmutatud kujul katki (üks ots ära murdunud), siis kas saab seda kõike kogust kasutada, et lappida kuidagi või midagi taolist?:)
Enely, "lappida" õnnestuks juhul, kui teed mitmekihilist rooga (nt klassikalist spanakopitat vm, kuhu tuleb mitu kihti tainast laduda. Otseselt tainast uuesti "kokku kleepida", nagu pärmi või isegi lehttainaga saab, vist ei õnnestu. Väga hullu ei tohiks siiski olla - lihtsalt kasutad väiksemaid tainalehti oma pirukate vormimiseks ja need viimased jupid võid minipirukateks vormida :)
Veronika:
Kuna pole varem filotainast kasutanud, siis tekkis seda külmutatud pakki vaadates küsimus. Kui kaua peab ta väljas seisma enne kasutamiskõlblikuks muutumist? Vaatasin retsepte ning nendes on erinevalt - 30 min, 2 h. Mis see õige aga oleks? Paki enda peal ei ole selle kohta midagi kirjas. Õpetus algab juba võiga kihtide määrimisest.
Veronika, mina olen umbes 2 tundi enne kasutamist sügavkülmast välja võtnud. Samas tainas hästi õhuke, äkki sulab tõesti ka 30 minutiga ära? Oluline on seda sulatada selle kilepaki sees, muidu saab liialt õhku ja võib ära kuivada..
Jane:
Tere! Kust Tallinnas knafe-tainast osta saab? Tean, et kunagi oli seda mitmetes poodides (k.a Selver, Prisma), nüüd pole kuskil näinud, isegi Stockmannis mitte... Tänan vihjete eest :)
Jane, mina pole Selveris-Prismas-Stockmannis kataifi-tainast kunagi näinud, vaid Kaupmehe hulgilaos. Endal hetkel sügavkülmas üks pakk ootel, Kaupmehest toodud.

Veronika
Abikokk
2011-01-13 14:08:20
Pille:
Veronika:
Veronika, mina olen umbes 2 tundi enne kasutamist sügavkülmast välja võtnud. Samas tainas hästi õhuke, äkki sulab tõesti ka 30 minutiga ära? Oluline on seda sulatada selle kilepaki sees, muidu saab liialt õhku ja võib ära kuivada..
Pille, aitäh vastuse eest! Ma eile katse-eksituse meetodil seda tainast siis sulatasin. Põhimõtteliselt lähebki ikka paar tundi enne, kui neid kihte on võimalik rahulikult lahti rullida. Nüüd tean ka, et järgmine kord struudlit tehes ei kasuta tervet tainapakki ära. Jäi minu maitsemeele jaoks liiga paks kiht (tegin struudlit filotainast kohupiima-kirsi täidisega, retsept nami-namist). Muidu päris hea kogemus, teine kordki võiks filotainast kasutada :)
<< 1 | 2 | 3 >>