Toorjuustukoogid (Cheesecakes)

OlgaKa
Abikokk
2014-08-21 12:29:08
Aniitram:
Pille:
Fre:
Mul on kaks toorjuustukoogi teemalist küsimust: 1) /tegelikult oli sellest kunagi juttu aga mitte ei leia/ - mida teha et toorjuustukoogi peale küpsetamisel hirmsad lõhed ei tekiks? Mul on seal alati sellised kaljupraod et pisem sööjagi võib sisse kukkuda 2) kuidas te kõik oma koogid nii kenasti vormist kätte saate? Photoshopiga või?
Fre - minu nippideks on * koogivormi servad HÄSTI korralikult võitada. Toorjuustukook jahtudes kuivab natuke kokku - kui kook servade küljest kenasti lahti tuleb, siis ei teki nii suure tõenäosusega neid pragusid sinna keskele (no ja kui ei tule kook külgedelt lahti, siis pragunebki keskelt). (Alternatiiviks on vooderdada vorm seestpoolt laia küpsetuspaberiribaga. * ära seda täidist liiga palju (liigselt vahustades tekivad sisse õhumullid). Kui tahad kangesti mikserdada, siis tee seda _enne_ munade lisamist. * mitte kooki üle küpsetada, jahtudes kook taheneb kenasti. * vesivannis ja madalal temperatuuril küpsetamine aitab ka ära hoida pragunemist, aga ma pole kunagi viitsinud vesivanniga jamada :)
Nõustun Pille nippidega. Olen ise täheldanud, et: * Kui koogivorm jäi hoolega määrimata, olen KOHE ahjust kooki välja tõstes terava noaga ühe tiiru mööda koogivormi serva tõmmanud, et kook servast lahti oleks- siis, kui jahtudes vajub, ei hoia miski kooki serva küljes kinni * Madal temperatuur toimib minu arvates kõige paremini lõhede vastu- üle 150*C mina toorjuustukooki ei küpseta. * Et kooki vormist alusele saada olen taas kasutanud noaga tiiru ümber koogi tõmbamist (terava noaga, siis ei nakku kooki külge ja serv tuleb sile) ja liigutanud kooki alles siis, kui ta on täiesti-täiesti jahtunud.
Mul ka aitab kõige paremini see, kui ei hakka kooki enne puutuma, kui see täielikult jahtunud. Tavaliselt võtan üldse vormist välja enne serveerimist. Ja alati tõmban enne terava noaga ääre lahti, võimalikult ühtlase liikumisega. Küpsetamata juustukookide puhul kasutan tordikile - sellega jäävad ääred ideaalsed :)

Andmisrõõm on kõige suurem rõõm! Kaju Köök

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-08-21 19:38:32
OlgaKa:
Küpsetamata juustukookide puhul kasutan tordikile - sellega jäävad ääred ideaalsed :)
OlgaKa, kust seda tordikilet osta saab? Ma olen küpsetuspaberiga mõnikord jännanud, aga ei viitsi eriti :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Fre
Abikokk
2014-08-22 00:47:27
Pille:
OlgaKa:
Küpsetamata juustukookide puhul kasutan tordikile - sellega jäävad ääred ideaalsed :)
OlgaKa, kust seda tordikilet osta saab? Ma olen küpsetuspaberiga mõnikord jännanud, aga ei viitsi eriti :)
Ma mõtlesin et tordikile ja toidukile on üks ja sama... Aga vist ei ole siis?
OlgaKa
Abikokk
2014-08-22 12:45:07
Fre:
Pille:
OlgaKa:
Ma mõtlesin et tordikile ja toidukile on üks ja sama... Aga vist ei ole siis?
Mina olen ostnud Tordimaailmast, aga just vaatan, et seal uus koduleht ja praegu ei leia. Vahel on seda ka FB "TOIDUKLUBI" grupis pakutud. Väga mugav asi on küll ilusate äärte jaoks! See ei ole jah sama asi, nagu toidukile. Inglise keeles on selle nimi "plastic cake wrap".

Laurentzius
Abikokk
2014-08-23 23:15:28
Tegin Nami-Nami Manhattani toorjuustukoogi retsepti järgi mustika-toorjuustukooki aga vanilli asemel kasutasin tonka uba.

Vanapere köögikatsetused

Rebane
Abikokk
2014-10-18 17:08:04
Tegin õe sünnipäevaks Silja blogist karamellist juustukooki. Sõime pohlapüreega, tõesti imemaitsev!

Jazzino. teen. naudin.

OlgaKa
Abikokk
2015-03-24 11:24:41
Apelsini ja karamelli juustukook

Pille
Nami-Nami peakokk
2015-05-14 01:09:45
Bon Appetit kirjutab: Avoid these common mistakes to make bakery-level cheesecake at home

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Rebane
Abikokk
2015-06-11 15:08:15
Sünnipäevalaual sai juustukooki!

Jazzino. teen. naudin.

Rebane
Abikokk
2015-06-16 12:59:31
Juustukook mustikate ja mandlimartsipaniga:

Jazzino. teen. naudin.

<< 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 >>