Pille Nami-Nami peakokk 2010-05-06 21:35:36 |
Seenekas:
Lisasin retsepti ka retseptikogusse: munaõiesupp. Aitäh, Seenekas!
Munaõiesupp http://static3.nagi.ee/i/p/595/43/148858991c6e7a_s.jpg 2-3 spl pähkliõli 1 sibul 3-4 tomatit 175 g loomaliha 1,5 l puljongit 2 muna hakitud koriandrit soola, purustatud pipart Koori ja tükelda tomatid, haki sibul. Lõika loomaliha 4x1 cm ribadeks. Kuumuta õli wokpannil, lisa tomat ja sibul, woki natuke, lisa loomaliharibad. Woki paar minutit, lisa puljong ja lase keema. Klopi munad lahti ja sirista aeglaselt samal ajal leent segades supi sisse kuni nad on kalgendunud. Maitsesta, puista peale hakitud koriandrit. Isiklikult armastan koos sibula ja tomatiga praadida ka hakitud tšillit, eks seda tuleb teha maitse järgi, mul kulub selleks u. pool keskmist tšillikauna. |
|
Seenekas Abikokk 2010-05-07 11:49:59 |
Võta heaks, Pille. Mul hea meel. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-06-07 09:26:02 |
Nami-Nami kokaklubi hiinateemaline koolitus jääb küll sügisesse, aga olen tasapisi alustanud retseptide valimise ja testimisega. Eile tulid sõbrad külla ja proovisime nelja erinevat hiina rooga. Laual olid ma yi shang shu ehk "sipelgad puu otsas", vokitud paksoi seentega, vokitud spinat küüslauguga, kana kašuupähklitega. | |
Seenekas Abikokk 2010-08-02 11:23:17 |
Wontonisupp Kantonipäraselt. 8-9 inimesele lõunaks 350 g lahjat sealiha 100 g kooritud hiidkrevette 1-2 väikest porrut õhukeste viiludena 50-75 g konservbambusevõrseid hakituna 1 kergelt klopitud munavalge 1 munakollane 90 wontonilehte (pakkides, mis meil müüa on, neis on u. 40-45) 6-8 lehte hiina kapsast u. 2,5 cm ribadena 1,5 l lihapuljongit 8 cl maapähkli- või maisiõli soola Marinaad: 1 tl soola 1/2 tl suhkrut 1 spl heledat sojakastet 1 tl tumedata sojakastet musta pipart veskist 1 1/2 poolkuiva šerrit 1 tl kartulitärklist (võib ka maisi) 3-4 spl vett 2 tl seesamiõli Haki liha hästi peeneks või aja läbihakklihamasina. Lõika krevetid väikese herne suurusteks tükkideks. Sega liha hulka. Sega marinaadiained (va seesamiõli) ja munakollane kokku lisades vett lusikashaaval. Sega marinaad ja lihasegu hästi ägedalt läbi, et muutuks kleepjaselastseks. Lisa pool porrust ja bambusetükid. Lõpuks sega segusse seesamiõli. Täida wontonilehed seguga (üks teelusikatäis) ja liimi munavalge abil kompsukesteks. Lase puljong keema. Keeda salatilehti 1 minut. Võta vahukulbiga välja ja jäta ootama. Siis pane u. 10 kaupa wontonid puljongisse ja keeda ilma kaaneta ettevaatlikult segades, et nad ei kleepuks üksteise külge u. 3 minutit. Wontonid on valmis, kui tõusevad pinnale. Võta ettevaatlikult välja ja pane 10 kaupa taldrikutesse. Siis lisa igasse taldrikusse natuke porrut ja paar salatiriba, veidike õli ja kalla peale 2 dl puljongit. Serveerimisel võib igaüks lisada maitse järgi sojakastet, seesamiõli ja musta pipart. Wontone võib ette valmis teha ja külmutada nagu pelmeene. Toidust peaks olema ka Zoozi poolt pandud pilt lõuna- ja õhtusöökide teamas mõned kuud tagasi, aga ma ei leia seda kahjuks üles. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-11-19 14:07:57 |
Eda kokkab:
Äkki uurid Perenaine.ee naiskonna Eva käest? Tema on neid ise teinud ja küpsetab tasu eest maitsvaid kooke-küpsiseid ka. Kontaktid leiad siit.
tere, kas keegi teab rääkida, kas Eestis on võimalik kusagilt tellida suurema hulga õnneküpsiseid (fortune cookie), suurusjärgus 1000 tk. Ette tänades, Eda |
|
Eda kokkab Kokaõpilane 2010-11-19 14:10:48 |
Pille:
Tänud info eest :)
Tervitades,
Eda Eda kokkab:
Äkki uurid Perenaine.ee naiskonna Eva käest? Tema on neid ise teinud ja küpsetab tasu eest maitsvaid kooke-küpsiseid ka. Kontaktid leiad siit.tere, kas keegi teab rääkida, kas Eestis on võimalik kusagilt tellida suurema hulga õnneküpsiseid (fortune cookie), suurusjärgus 1000 tk. Ette tänades, Eda |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-02-02 10:37:27 |
Kasutan olemasolevat teemat ja tõstan selle kooskokkamise teemaks # 33 (ehk siis veebruaris 2011). Teemavalikut inspireeris homme (3. veebruaril) Hiina kalendri järgi algav uus kassi- ehk jäneseaasta ning eelmisel kolmapäeval eetris olnud USA MasterChefi saade, kus Gordon Ramsay valvsa silma all tuli osalejatel valmistada Hiina toitu (n-ö lambist, retseptita!). Nii kutsungi Nami-Nami kasutajaid valmistama veebruaris erinevaid Hiina toite. Hiina on suuuuuuuur ja lai, köök väga mitmekülgne ja regiooniti väga erinev, valmistada võib nii soolaseid kui ka magusaid toite, nii et igaühele peaks avastamisrõõmu ja ideid jätkuma. Rahvusköögipõhist kooskokkamist polegi ju varem olnud, nii et miks mitte proovida. Eelmine teema (soojendavad ja vürtsikad karriroad) oli ju "soolane" ja veebruaris seisab ees ka isamaaline tordivõistlus (= "magus"), seega peaks Hiina köök olema midagi seal vahel - soolane ja magus ja eksootiline pealekauba. Ma täitsa eraldi teemaarendust ei hakka tekitama, sest siinse teema alguses on juba mõned inspireerivad retseptid ja nagu ikka, on pärast lihtsam retsepte ühest kohast otsida. Oodatud on kõik head retseptid ja köögikatsetused, samuti Hiina-reisi (või Hong-Kongi või Singapuri-reisi) muljed. Sadakond Hiina retsepti on siinsamas Nami-Namis, aga loomulikult võib kooskokkamisele esitada ka muudest allikatest pärit retsepte, mis Hiina köögi alla klassifitseeruvad. Auhinnad on sel korral kirjastuselt Pegasus ja neid on neli: 2 x Jamie Ameerikas ja 2 x Jamie Itaalia. ------------------------------------------------- Kooskokkamise reeglitest ja ideest saate lugeda siit. NB! Väike lisapalve neile nami-namikatele, kes ka blogivad. Kui te selle kooskokkamise raames tehtud roogadest ka oma blogides kirjutate, siis pange palun väike viide siia konkreetsele Nami-nami ühiskokkamise teemale. Aitäh!! NB! Kui kooskokkamisel osalenud foto lisatakse mõne uue või vana Nami-Nami retseptikogus oleva retsepti juurde, siis osaleb foto automaatselt ka Nami-Nami fotokampaanias! | |
Lixey Kokaõpilane 2011-02-02 11:06:13 |
Teen aegajalt ja tegin ka just pühapäeval Kana Kung Paod. :) Eriti meeldivad selle roa juures lõhn ja kuldne välimus ning muidugi pähklid. Rääkimata siis maitsest ja sellest, et kiiresti valmib. | |
Zapxpxau Abikokk 2011-02-02 13:23:50 |
Tundub huvitav. Mul polegi ühtegi Hiina toidu raamatut, veel! :O Vend õpib praegu Mandarini keelt, olekski huvitav midagi hiinapärast valmistada ja teda sööma sundida :D Hakkan uurima. Kung hei fat choi! | |
Zoozi Abikokk 2011-02-02 13:40:29 |
Oh, me just mõni päev tagasi sõime kana magushapus kastmes. Siis vaatasin, et Nami-Namist olen ka isegi mõnda asja teinud-hiinapärane ahjukana, magushapu kala, viievürtsi sealiha. Seenekesega koos tehtud wontonisupp oli ka väga maitsev. Ühtegi korralikku hiina köögi raamatut kah pole. Oskab keegi võibolla soovitada, soetaks endale. Suur lemmik just hiina köök pole, õigemini olen alles seda avastamas. Saab põnev olema :) | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |