Minukiisu Abikokk 2011-06-19 14:14:04 |
Kas kellegil on mingit head nõu anda ,kuidas puhastada suitsuräime ,nii ,et ka peenemad kondikesed välja saaks. suitsuräim maitseb ,aga need imepeened kondid kipuvad millegipärast mulle kurku jääma ,ja nii söön ja sülitan :D kavatesin teha kerget saiamääret ,kus siis suitsuräim ,keedumuna ja pisut majoneesi ja riiv-juustu . Olen varem ka teinud ja siis on segama jäänud need turritavad luukesed . | |
Seenekas Abikokk 2011-06-19 16:01:41 |
Kas räime saumikseriga püreestamine ei aitaks? | |
Minukiisu Abikokk 2011-06-19 16:20:32 |
jah ma peenestan selle segu köögikombainis ,aga ikkagi on minu jaoks kuidagi okkaline :( PS : lasin seekord kõigepealt puhastatud suitsuräimed kombainis hästi peeneks ,siis lisasin ükshaaval munad ja iga muna järgi lasin jälle massil kombainis käia ja siis viimasena lisasin majoneesi ja veel kord kombainiga korralikult läbi ja nüüd sain rahulikult süüa ,ilma et peaks kogu aeg köhima ja sülgama . :D | |
Zapxpxau Abikokk 2011-06-20 15:19:36 |
Mina olen (jällegi) selline pedant, kes ka vürtsikilul eemaldab viimseni kõik luud ja ka naha. Suitsu- ja praeräim on isegi natuke keerukam, sest kalaliha tahab eralduda koos luudega. On kaks varianti - lihtsam variant, võtad ainult selle osa kalalihast, kus roogusid ei ole (ainult kaks piirkonda ongi) ja ülejäänu läheb koerale või siis näpp-näpp nopid eesli kannatusega neid lihtsalt välja. Abiks peenikesed sõrmed ja tuleb tegutseda õrnalt, sest tugevama rebimise peale tulevad need peened rood naksti koos kalalihaga. | |
Martiina Abikokk 2012-04-09 19:49:14 |
Viimasel ajal saab Tartu turult nii ilusat räime! Lisaks tavapärasele praetud räimele, mida oleme nüüd viimase paari nädala jooksul korduvalt söönud, tegin kevadpühade lauale marineeritud räimerulle. Minu arvates said väga hääd! :) | |
Liisi Abikokk 2012-11-19 23:17:24 |
Põhjaka retsepti järgi tehtud marineeritud praetud räimed | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-02-17 20:27:02 |
Tegin emale sünnipäevaks marineeritud praetud räimi. Mu mõlemad vanaemad (mõlemad 90+) on mu vanemate hooldada hetkel ja mõlemad olid juba pikemat aega hädaldanud, et miks neile räimi ei praeta. Viimsi Taluturul müüs Pepe Kala eile nii imeilusaid räimefileesid, et mul polnud ühtegi vabandust nende mittetegemiseks :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-03-04 13:52:36 |
Maablogi: Eestimaine lõhe on kilu ja räim Kui tahta eelistada menüüs kohalikku ja hea toiteväärtusega kala, siis on kasulik ennast kurssi viia lisaks kala välimusele ka sisuliste omadustega, näiteks sellega, mida kalaliha õigupoolest sisaldab. Võrreldes loomsete toiduainetega (veiseliha, sealiha) või näiteks piimatoodetest juustuga, on kalas keskmiselt ligi kolm ja pool korda vähem kaloreid. "Eesti traditsioonilised püütavad kalaliigid kilu ja räim on toitaineliste omaduste poolest kalade lipulaevad! Kilus on valku peaaegu samapalju kui lõhes, samas sisaldab kilu eriti väärtuslikke polüküllastamata rasvhappeid – omega-3 ja omega-6 – ligi kaks korda rohkem kui lõhe," kirjutab põllumajandusministeeriumi kalamajandusosakonna turukorralduse ja kaubanduse büroo peaspetsialist Kristi Ilves täna Maablogis. Loe lähemalt: http://maablogi.wordpress.com/2013/03/04/eestimaine-lohe-on-kilu-ja-raim/ Ilusat uut nädalat soovides Karin Volmer Põllumajandusministeerium pressiesindaja tel 625 6254 / 5696 4876 karin.volmer@agri.ee | |
Zapxpxau Abikokk 2013-03-04 15:54:11 |
Pille:
See pealkiri juba ärritab mind pisut. Eesti jõgedes on ka forelli ja lõhet saada, mis need siis on? Need ei olegi Eesti lõhe ja Eesti forell vaid kilud? ja kilu on juba lõhe?!
Ok, ok, aga teaduslikust aspektist lähtudes peaks ju siis lõheõlikapsleid tegema hoopis räimest ja mitte lõhest? Loogiline oleks ju? ;) Eesti Nokia missugune!
Maablogi: Eestimaine lõhe on kilu ja räim Kui tahta eelistada menüüs kohalikku ja hea toiteväärtusega kala, siis on kasulik ennast kurssi viia lisaks kala välimusele ka sisuliste omadustega, näiteks sellega, mida kalaliha õigupoolest sisaldab. Võrreldes loomsete toiduainetega (veiseliha, sealiha) või näiteks piimatoodetest juustuga, on kalas keskmiselt ligi kolm ja pool korda vähem kaloreid. "Eesti traditsioonilised püütavad kalaliigid kilu ja räim on toitaineliste omaduste poolest kalade lipulaevad! Kilus on valku peaaegu samapalju kui lõhes, samas sisaldab kilu eriti väärtuslikke polüküllastamata rasvhappeid – omega-3 ja omega-6 – ligi kaks korda rohkem kui lõhe," kirjutab põllumajandusministeeriumi kalamajandusosakonna turukorralduse ja kaubanduse büroo peaspetsialist Kristi Ilves täna Maablogis. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2013-03-10 15:48:44 |
Spidur:
Sain Elinalt inspiratsiooni ja tegin ka marinaadis ahjuräimi. Kuna enne fotosessiooni sõi Kristjan pooled ära ja mu isa ootas närviliselt ukse juures, et ülejäänud mu ema juurde viia, siis polnud stilistikaga tegelemiseks aega. Teen uuesti ja teen siis parema pildi:
mulle väga räimed meeldivad. Igal kujul-suitsetatud, keedetud, küpsetatud. Eile tegin selliseid marineeritud räimi |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |