Nipitiri Abikokk 2008-04-01 20:26:26 |
Zapxpxau, elektrilisega võib küll kohe potti ja segama, vastavalt siis kuumust reguleerides. Põletiga ei anna sulatamiseks vajalikku temperatuuri välja. Sirliiz, proovi kindlasti uuesti, aga vali võimalikult suure rasvaprotsendiga juust (niikuinii peavad kaalujälgijad fondüüst suure ringiga eemale hoidma) - see sulab paremini ja jääb ühtlasem! | |
Zapxpxau Abikokk 2008-04-01 21:00:01 |
Lugesin täna siit-sealt juustufondüü kohta, endale ka väga meeldib juust :P Tundub, et on kaks lähenemist: ühed panevad esmalt juustu potti sulama ja hiljem lisavad sinna jupphaaval (et juustu mitte ehmatada) veini; teised kallavad kohe esmalt veini potti ja siis lisavad alles juustu. Segada käsivad kõik väga põhjalikult ja mitte ennem järgi jätta, kui valmis. Kumb meetod toob paremaid tulemusi? | |
Nipitiri Abikokk 2008-04-01 22:28:16 |
Kumb paremaid annab, ei tea, sest olen ise kasutanud ainult teist varianti - enne vein, siis juust. See meetod annab igatahes häid tulemusi. | |
Monaliis Kokaõpilane 2008-04-02 09:43:03 |
Sain esimest korda fondüüd proovida kunagises restoranis Du Nord Rataskaevu tänaval. Seal küpsetati õlis lihatükikesi ja oli väga põnev. Olin siis mingi 10-12 aastane ja suurtega kaasas restoranis. See vist on prantsuse stiilis fondüü. Mäletan, et selle eest koos punaveiniga maksti üle kolme rubla:) Tegelikult tahaksin soovitada piirituse või geelipõletiga potti, sest siis saad teha nii õlis, puljongis, juustus, shokolaadis vastavalt soovile, saad kuumema temperatuuriga küpsetada kui küünal. Ma pole ise magusateni veel jõudnud, aga õliga-puljongiga on väga vahvad õhtusöögid olnud. Fondüü võlu on just selles, et selle tegemine hoiab seltskonna kauem koos laua ümber, NB!kõhud ei saa liiga ruttu täis! Öeldakse, et fondüüd pakutakse ainult väga erilistele ja lähedastele sõpradele. | |
Nipitiri Abikokk 2008-04-02 10:14:59 |
Monaliis:
See mitte-täissaamine kehtib ainult õli ja puljongi kohta, juustufondüü puhul seda "muret" ei ole. Fondüü võlu on just selles, et selle tegemine hoiab seltskonna kauem koos laua ümber, NB!kõhud ei saa liiga ruttu täis! |
|
Tikkk Kokaõpilane 2008-04-03 17:02:11 |
Mulle tõi jõuluvana pisikese (tundub kuidagi pisem kui tegelikult on) Anthon Bergi šokolaadifondüü nõu, südamekujulise, alla käib teeküünal. Ma ei mäleta nüüd, ma vist tegin ka ikka fondüü potis valmis ja siis valasin nõusse, aga minu üllatuseks läks seal see segu vist isegi keema. Esialgu ma sellega täitsa rahul :) | |
Kriimsilm Kokaõpilane 2008-04-17 14:14:00 |
Tikkk:
Mul on ka väike keraamiline šokolaadifondüünõu. Teeküünal alla, šokolaadi murran tükkideks ja sulab ilusti ära. Talvel on kuivatatud puuvilju mõnus sinna sisse kasta, nt aprikoosid valges šokolaadis on väga maitsvad. Mulle tõi jõuluvana pisikese (tundub kuidagi pisem kui tegelikult on) Anthon Bergi šokolaadifondüü nõu, südamekujulise, alla käib teeküünal. Ma ei mäleta nüüd, ma vist tegin ka ikka fondüü potis valmis ja siis valasin nõusse, aga minu üllatuseks läks seal see segu vist isegi keema. Esialgu ma sellega täitsa rahul :) |
|
Täpik Abikokk 2008-08-20 22:30:56 |
Meil on (säästu)malmfondüü. Õli olen pliidil kuumaks lasknud ning siis fondüü potti valanud. Põleti töötab piiritusega (ilmselt sobiks siis mingi geel ka) ja on reguleeritav. Ära jahtunud on siis kui keegi ei märka juurde valada - :D Lapsed on suured fännid, meie proovime ise Kuldlõvis - mees süüdis mind jälle pildi järgi söögi ostmises, aga jäi ise päris rahule. Kartulipallikesed ja erinevat sorti liha on fondüüdamiseks hea kraam. Pärlsibulad on minu kiiks.b | |
Katja Abikokk 2008-08-21 00:31:30 |
Kriimsilm:
minul ka pisike šokolaadifondüünõu teeküünlaga jõuluvanalt :)
Tikkk:
Mul on ka väike keraamiline šokolaadifondüünõu. Teeküünal alla, šokolaadi murran tükkideks ja sulab ilusti ära. Talvel on kuivatatud puuvilju mõnus sinna sisse kasta, nt aprikoosid valges šokolaadis on väga maitsvad.Mulle tõi jõuluvana pisikese (tundub kuidagi pisem kui tegelikult on) Anthon Bergi šokolaadifondüü nõu, südamekujulise, alla käib teeküünal. Ma ei mäleta nüüd, ma vist tegin ka ikka fondüü potis valmis ja siis valasin nõusse, aga minu üllatuseks läks seal see segu vist isegi keema. Esialgu ma sellega täitsa rahul :) |
|
Põrnikas Abikokk 2010-03-08 01:48:23 |
sain kingituseks fondüü komplekti (sihuke malmist, kuhu alla käib miski põleti). Nüüd olen indu täis kohe katsetama hakata, aga tekkis paar küsimust, millele mõni targema ja kogenum ehk vastata oskab :): *pea kõigis juustufondüü retseptides on nõutud maisi/kartulitärklise kasutamist. Mis selle funktsioon on? *kui suur rasvasisaldus on juustupuhul piisavalt suur? *ja mis asi see ikkagi on, mida sinna põletisse valama peaks ja kust seda Tartus saada võiks (Kaubamajas käisin küsimas, seal öeldi, et vanasti olla miskit geeli olnud, aga nüüd pole juba vääga ammu näha olnud).. | |
<< < 1 | 2 | 3 > >> |