Aari Kokaõpilane 2008-03-12 20:18:06 |
Tekkis küsimus, et kui on soov teha retseptikogusega võrreldes poole rohkem või poole vähem rooga, kas siis on alati OK kui nimetatud koguseid lihtsalt kahekordistada või poole võrra vähendada? Või on mingid toiduained, mille puhul on teistsugune reegel. Näiteks 1 tl sooda asemel pole kahekordset kogust tehes vaja panna 2 tl soodat või kui 4 munaga originaalretseptist poolt kogust teha, oleks siiski vaja võtta 3 muna, mitte 2 muna, selleks, et toit vajaliku konsistentsiga saaks? | |
Kodukana Kokaõpilane 2008-03-29 14:12:08 |
sama küsimus ka mul. et kui on mingi retsept ja seal on 1 muna, siis pooleks tehes kuidas ma pool muna saan. või jätan ikka üheks? | |
Mann Abikokk 2008-03-29 14:15:40 |
mina olen teinud tunde järgi, muna poolitanud pole kunagi. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-03-30 23:15:52 |
kodukana:
Kui on ikka kange soov muna poolitada, siis "koguseid" saab siit: http://www.nami-nami.ee/foorum/viewtopic.php?id=1482 :)
sama küsimus ka mul. et kui on mingi retsept ja seal on 1 muna, siis pooleks tehes kuidas ma pool muna saan. või jätan ikka üheks? |
|
Ragne Abikokk 2008-07-10 12:14:21 |
minul tuleb väga tihti just poolitamist ette, mõnikord olen teinud isegi kolmveerand koguse. Põhjus lihtne - lihtsalt ei jõua mehega suurt kooki kahe peale ära süüa, ja enne kui kooki maitsta jõuame, mõlgub peas minul juba uus retsept, mida kohe-kohe proovida tahaks. Poolitan alati kogused lihtsalt pooleks, ka ühe muna (kloppin muna lahti ning siis valan poole sellest taignasse). Siiamaani pole midagi untsu läinud ja kõik on söödav välja tulnud. | |