VERTIGO Gourmet & Deli, Tallinn

Eva
Abikokk
2008-12-06 15:49:18
Väliselt igati kena, korralik ja moodne, aga sisult külm, tühi ja kõrk - ehk olen liialt kriitiline, aga minul sellised muljed paljukiidetud Vertigost. Oli võimalus külastada "fine dining" poolt. Meil paluti toidud mõned päevad ette valida - selgus, et taimetoitusid valikus ei olnudki (hmm, pole just ameerika-stiilis barbecue liharestoran)-, kuid asi lahendati siiski brasserie poolt valitavaga. Lauda istudes tehti tervele laudkonnale köögi poolt tervitusamps, mis on iseenesest tore žest, aga see oli jäneseliha - kus on restorani tähelepanelikkus selles osas, et lauas on inimene, kes liha ei söö? Eelroaks valisin taimetoiduvalikust oasupi, mis, selgus kohapeal, oli krevettidega! Kõrvitsarisoto oli minu maitsele liiga hapu (kasutatud liiga haput veini?), kõrvitsatükid olid liiga suured, liiga toored ja maitsetud - no nagu sööks toorest kõrvitsat. Mõned heinad, mis risoto peal, olid riknenud maitsega. Kuigi maitse üle ei vaielda, ütlen uhkustamata, et olen teinud kodus palju maitsvamat kõrvitsarisotot. Magustoit (kreembrülee valik) oli enam-vähem, kuigi oleksin sidrunheina-tüümiani kreembrüleest maitse poolest pisut rohkemat oodanud. Jasmiinitee kohta kiidusõnad - Tallinnas on tõesti vähe kohti, kus osatakse teed teha ja Vertigos tehtud tee oli maitsev. Teenindus oli pealtnäha viisakas, ent külm ja kõrk - oli tajutav suhtumine, et "meil on ju tipprestoran". Ei näinud mitte ühtegi naeratust teenindajate nägudel. Meil oli laudkonnas inimesi, kes soovisid toitude juurde selgitusi - seda võiks hea teenindaja ära tajuda ja asjasid lahti seletada - mida peene nimega asjad tähendavad, mis taldrikul on jne. Või siis elementaarne, et toitu ei visata taldrikuga sööjale ette, vaid ulatatakse aupaklikult. Või on seda palju küsitud? Usun, et paljud lugejad on jõudnud praeguseks mõelda, et mis see taimetoitlane vigiseb. Millele juhin kirjutisega tähelepanu, on aga hoopiski söögikoha suhtumine - Vertigos istudes ei jäänud tunnet, et oleksid kellegil heasoovlikul ja soojal inimesel külas. Külaliste suhtes ei oldud sisimas hoolivad ega tähelepanelikud; raha maitse jäi suhu. Aga eks see tänapäeva trendivärk selline olegi... Ootan pikisilmi, et ehk teeb käimasolev majanduslangus oma loomuliku puhastustöö ja pinnale jäävad restoranid, mis külalisest hoolivad ja kellel on siiras rõõm külalisi võõrustada. Üks lihtne aasia tänavasöögikoht teeb selles osas Vertigole silmad ette.

http://www.perenaine.ee/

Trlp
Abikokk
2009-11-25 00:16:16
Ma pole Vertigos ammu käinud - mõned aastad tagasi sattusime baaripoolele sageli - aga lugege, mida Vello Vikerkaar kirjutab: http://vellovikerkaar.blogspot.com/2009/11/chefs-we-love-imre-kose.html Võluv.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-11-25 07:38:04
Trlp:
Ma pole Vertigos ammu käinud - mõned aastad tagasi sattusime baaripoolele sageli - aga lugege, mida Vello Vikerkaar kirjutab: http://vellovikerkaar.blogspot.com/2009/11/chefs-we-love-imre-kose.html Võluv.
Mina täitsa usun. Kristjan töötab sealsamas lähedal ja nemad käivad kolleegidega päris tihti Vertigos lõunat söömas. Päevapraad maksab 70 krooni, vesi on tasuta. Kõhu saab odavamalt täis, kui nii mõneski teises kesklinna kohas. Imrel on tõesti haruldane oskus olla korraga nii siin kui ka seal. Nii harva, kui ma nüüd Bestselleris käin (viimati Thredahliaga lõunat söömas mitu-mitu nädalat tagasi), on Imre alati seal. Aga masust nt seda, et reede õhtul käisin oma briti-rumeenia sõbrannaga Nevskijs õhtust söömas. Tagasiteel astusime korraks Olde Hansast läbi - olin talle sellest kohast varem korduvalt rääkinud. Küsisime, kas võime lihtsalt piiluda. Ülisõbralik teenindaja lubas meil kõik kolm korrust läbi jalutada. Ja KÕIK kolm korrust olid pilgeni rahvast täis, kes ilmselgelt nautisid oma õhtut seal. Tõeliselt mõnus sumin valitses, jõulused toidulõhnad (hapukapsas, noh). Mul oli kohe hea meel, et siiski rahvast jätkub.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Norrakas
Kokaõpilane
2010-07-31 13:50:03
Olen käinud Vertigos mitmel korral. Proovinud nii Fine Dining retorani kui istunud terrassil. Fine Dining oli erakordne sündmus,kui ?htustasime koos s?brannadega ja nautisime väga häid sööke ja meeldivat teenindust. ?htu l?puks hakkas tulema taevast 1. lund! See oli imeline ?htu! Järgmisel korral einestasin koos oma kolleegiga ja sain omapärase kogemuse. Terrassi baari leti taga seisnud tütarlapsed nägelesid ja ei teinud absloluutselt välja sellest, et nad ei olnud meile serveerinud külmi jooke. See probleem lahendati väga kiiresti,kui olin märkuse teinud ja need piigakesed kadusid ka väga kiiresti. Järgnevalt oleme nii ?htustanud kui l?unatanud oma perega ja oleme väga rahule jäänud. Meile Vertigo meeldib. Meeldib nende köök, see et nende teenindajatel on sära silmis ja et seal saab end hästi tunda. Väga meeldiv hinna-kvaliteedi suhe.
Kätrin
Abikokk
2011-07-15 08:49:12
Endine Vertigo ka alates laupäevast lahti, terassil küll veel osaliselt ehitustööd käivad, aga kohti jagub, et päikest ja vaadet nautida. Nimeks N.9. Koht ise ja nõudki on samasugused, mööbel on väikese uuenduskuuri läbinud, aga sellest pole midagi - miks häid nõusid niisama ära loopida ja moe pärast uusi osta?! Kokk olla keegi Pierre Prantsusmaalt, hetkel on menüü lühike (kirjas ka, et avamismenüü), aga kergeid suviseid ampse leiab. Teenindaja kinnitas ka, et Pierre'il olla Prantsumaal 1 tärn - ei hakanud pikemalt uurima, kas ta töötas mõnes sellises restoranis või oli see tema enda koht, millele tärn omistati. Me sõime suppi, milles mõlemad pettusime, minu pearoaks valitud lõhesalat oli see eest väga meeltmööda ning kaasa kana ka, aga lisandiks pakutud kartulid olid jälle täitsa toored :( Magustoiduvalikus ei leidnud me miskit meelepärast - shokolaadifondant, napoleon ning miski shokolaadivaht, aga usun, et neid lisandub sinna ajapikku, kui kokk sisse elanud. Hinnatase ning portsud on kohaga vastavuses ehk siis hinnad kõrged, portsud väiksed, kuid selle kompenseerib kohati kaunis vaade. Loodan, et nad hakkavad ühel hetkel ka lõunavalikut pakkuma, sest vanasti oli see üks meelispaiku, kus lõuna veeta ning Imre Kose lõunapakuumised olid igati popid ja alati maitsvad. PS, Pille - silmasin eile seal ka üht tuttavat nägu :) ning loodan väga, et saan ka temapoolseid kommentaare lugeda kohale - kas oli parem, halvem kogemus kui meil?

Kätrini kokkamispäevik

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-07-15 15:55:26
Kätrin:
Endine Vertigo ka alates laupäevast lahti, terassil küll veel osaliselt ehitustööd käivad, aga kohti jagub, et päikest ja vaadet nautida. Nimeks N.9.
Kätrin, tekitasin eraldi teema. Tean, et "tuttav nägu" on seal nüüd juba 2 x söömas käinud ja rahule jäänud; vaatan, kas õnnestub teda detailsemalt muljetama sundida :)

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-12-06 10:57:21
Vertigo brasserie ja restoran on ammu kinni, aga Vertigo Gourmet tooteid müüakse nii mõneski pealinna toidupoes ning Viru tänava alguses tegutseb väike ja tore Vertigo Gourmet & Deli.

Spiidi
Abikokk
2011-12-06 16:50:31
Mina olen suur Vertigo Deli austaja. See on ainus koht Tallinnas, kus saab kõige ehedamat võiga küpsetatud croissanti.

le D?ner

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-02-08 09:03:45
Pille:
Vertigo brasserie ja restoran on ammu kinni, aga Vertigo Gourmet tooteid müüakse nii mõneski pealinna toidupoes ning Viru tänava alguses tegutseb väike ja tore Vertigo Gourmet & Deli.
See Viru tänava kohvipoeke on ääretult mõnus koht üheks kiireks heaks kohviks ja maitsvaks saiakeseks. Alati on seal saginat ja mõnusat suminat, mulle meeldib. Teenindajad on ka mõnusalt särasilmsed - olgu seal siis Imre või mõned nooremad naisterahvad :)

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-04-12 15:39:19
Panen siia ka ühe Vertigo pressiteate: PRESSITEADE Uued Vertigo Gourmet' leivad püüavad maailma kõige pikema musta leiva tiitlit Nädala eest poelettidele jõudnud Vertigo Gourmet originaalretsepti järgi valmistatud Saaremaa käsitööleivad - rosina-pähklileib ja kadakamarjaleib kadusid munapühade eelsel müüginädalal poelettidelt kiiremini kui valged kanamunad. Vertigo Gourmet' loovjuhi Imre Kose sõnul on tegemist uudse vormi ja kujuga kaasaegse sisuga leibadega, mis arvestavad tarbijate üha tervislikumate valikutega ja pakuvad põnevaid maitseid käsitööleiva unikaalsel kujul. "Eestlastele on leib alati olulisem olnud kui sai. Eriti viimasel aastakümnel, kus tervislik toitumine ja komponentide kodumaisus mängivad tihti määravat rolli pagaritoodete valikul," räägib leivaretsepti üks autoritest Imre Kose ja rõhutab, et ta peab Vertigo Gourmet' missiooniks ka eheda tervisliku musta Eesti leiva ausse tõstmist välismaalaste silmis. "Kui prantslased on uhked oma pika saia üle, siis oleme meie vähemalt sama uhked oma olulisemalt tervislikuma ning võib olla et maailma kõige pikema musta leiva üle." Tänaseks on Vertigo Gourmet' esinduskaupluses saanud uued leivad tõeliseks turistimagnetiks, mida külalised Eestimaalt rõõmuga kaasa ostavad. Uudsele ja tervislikule Vertigo Gourmet rosina-pähklileivale lisavad hõrku maitset ja põnevat tekstuuri mahlakad rosinad ja kodumaised sarapuupähklid ning Saaremaiselt mõnusas kadakamarjaleivas on aga tunda ainulaadset kadakamarja maitset, mida täiendab aromaatne maitsetaim rosmariin. Vertigo Gourmet käsitööleivad on saadaval nii Vertigo Gourmet' Deli & Cafe esinduspoes Viru 17, kui ka jaekaubanduse edasimüüjate juures - Stockmannis, Tallinna- ja Tartu Kaubamaja Toidumaailmas, Solarise toidupoes ning kokku 15 Selveri kaupluses Tallinnas, Tartus ja Pärnus. Vertigo Gourmet saavutas Eesti Parima Toiduaine 2012 konkursil kastmete ja magustoitude kategoorias Eesti Parima Toiduaine tiitlid. Gerd Tammist +372 56 565 939 gerd@vertigo.ee www.vertigogourmet.ee www.facebook.com/vertigogourmet

<< 1 | 2 | 3 >>