Tiina Abikokk 2008-03-20 21:51:45 |
Aurora:
Kas sa oleksid nii kena ja kirjutaksid siia, kuidas sa neid tegid! Juba nimi tundub nii ahvatlev :D Minu möödundaastane hoidistetegu: ... * Pirniviilud jõhvikapürees - maitseb super. ... Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Pillepv Kokaõpilane 2008-04-02 19:43:49 |
Minu 2007 möödus mooside tähe all *) Maasika-mandli moos *) Kõiksuguste marjade moos: maasikad, vaarikad, mustikad, kirsid, mustad ja punased sõstrad *) Suvikõrvitsa-mustsõstra moos - hästi peenelt riivitud kõrvits. *) Punasesõstra moos *) Sibulamoos *) Punase sibula moos vürtsidega *) Õuna-mandli moos *) Õuna-kirsi moos (tegin külmutatud kirssidega) *) Inglise pärane õunakompott (ehk et tegelt moos) ingveri ja rosinatega Lisaks marineeritud kurke, õunamahla ja sügavkülmikusse pandud marju. | |
Mii Kokaõpilane 2008-04-08 11:31:43 |
Pille:
Oleksin pidanud kohe lingina panema muidugi ja tuleb välja, et olin nimetusi teisiti mäletanud - aga mõte ja sisu jääb samaks :)
põldmarja-kreeka pähkli marmelaad - moosisuhkrut ei kasutanud ja külmkapis ei hoidnud, siiski säilis suurepäraselt toatemperatuuril, minu arvates hirmhea musta teed kõrvale süüa;
jõulutšatni - mõnus vürtsikas, kõigile proovijatele meeldis. Mulle endale meeldib, kuna puudub tšatnidele tavaliselt omane pisut äädikane maitse;
põldmarja-punase sibula tšatni - minu jaoks natuke liiga äädikane, samas oli täitsa meeldiv;
marineeritud pirnid - minu absoluutne lemmik sel suvel tehtust, kasutasin naturaalset siidrit. Marinaad on hästi magus, selline siirupine, aga mõnusa maitsega.
Rabarberitšatni (minu mäletamist mööda pärit Arterist) - pool kilo noort rabarberit, 3 sibulat, 0,5 dl tšillikastet, 1 tl ingveripulbrit, 3 dl moosisuhkrut, 1 dl fariinisuhkrut, 1 tl soola, 1 dl valge veini äädikat - rabarber ja sibul pisikesteks tükkideks, keeta koos teiste ainetega madalal kuumusel 15-20 minutit. Mina purustasin rabarberi ja sibula aja puuduse tõttu köögikombainiga - ilmselt said liiga peeneks, konsistents oli minu arvates liiga ühtlane. Edaspidi ei võtan aega ja hakin.
Oi, kui põnev valik, Mii! Tahaks hirmsasti teada, kuidas Sa tegid põldmarja-kreeka pähkli marmelaadi, ingverisiirupit, marineeritud pirne ja neid tšatnisid :rolleyes: Aurora:
Tahaks kah teada kuidas tegid. Minu vanaema rääkis mulle midagi nö jõhvikakallerdises puuviljadest. Sel suvel proovin kindlasti teha. Prooviks siis juba pürees kah :)
Lisaks sain siit teemast veel mõningaid mõtteid.
Pole küll päris hoidistamine, aga kuna ka keegi eespool mainis siis, suhkrustan ingverit kah enamvähem regulaarselt, aga ma kipun selle ka kohe ära sööma. * Pirniviilud jõhvikapürees - maitseb super |
|
Aaloemahl Abikokk 2008-04-08 12:14:49 |
*õunamoos kaneeliga *õunamoos ingveriga *õuna-porgandi-apelsinimoos *tomati-sibulasalat *aedmaasika toormoos Marineeritud männiriisikaid 1 purk ja kurke aitasin ka teha. | |
Aurora Abikokk 2008-04-08 13:39:25 |
Tiina:
Pean natuke oma retseptikogus tuustima, ei leidnud esimesel katsel retsepti üles. Kindlasti riputan tegemisõpetuse ja kogused esimesel võimalusel listi. Aurora:
Kas sa oleksid nii kena ja kirjutaksid siia, kuidas sa neid tegid! Juba nimi tundub nii ahvatlev :DMinu möödundaastane hoidistetegu: ... * Pirniviilud jõhvikapürees - maitseb super. ... |
|
Hexy Abikokk 2008-05-13 15:28:25 |
minu eelmise aasta hoidised. kirsimoos kirsikompott kirsid-jääs murakamoos murakad-jääs mustikatoormoos-jääs mustikad-jääs vaarikatoormoos-jääs vaarika mustsõstra toormoos-jääs mustsõstratoormoos-jääs õunamarmelaad keedumoose oli ka, a ammu otsas ja täpselt enam ei mäleta mida sai tehtud kõrvitsahoidis tomatisobulasalat hapukurgid ma loodan et sa kõik | |
Evka Kokaõpilane 2008-07-18 21:13:59 |
Enamus marju rändab meie peres sügavkülma. Mustikad, sõstrad, vaarikad külmutatuna, toormoosina kindlasti metsmaasikad, maasikad, vaarikas-mustsõstar koos ja eraldigi. Siiski olen juba paar aastat kasutanud paari retsepti sarja "100 rooga" raamatust "Hoidised". Esiteks aprikoosi-Amaretto keedis (tavaline mandliliköör ajab samuti asja ära) ja teiseks kindlasti mustika-apelsinimarmelaad. Väga mõnus kooslus, muidu läägevõitu mustikamoosile annab apelsin mõnusat mõrkjat mekki. Üllatavalt mõnusad jäävad moosis apelsinitükid, mis lisatakse koos koorega. Soovitan! | |
<< < 1 | 2 > |