Postitusi: 5
Tiitel: Kokaõpilane
2008-04-08 11:35:39 |
Mina kasutan küpsetuspaberi asemel silikonist asja - pole aimugi, kuidas seda nimetada. Mingit küpsetamisel eralduvat lõhna pole täheldanud. Samas hetkel küll ei plaani silikonist küpsetusvormide ostmist - tavalised täitsa töötavad veel. |
2008-04-08 11:31:43 |
Pille:
Oleksin pidanud kohe lingina panema muidugi ja tuleb välja, et olin nimetusi teisiti mäletanud - aga mõte ja sisu jääb samaks :)
põldmarja-kreeka pähkli marmelaad - moosisuhkrut ei kasutanud ja külmkapis ei hoidnud, siiski säilis suurepäraselt toatemperatuuril, minu arvates hirmhea musta teed kõrvale süüa;
jõulutšatni - mõnus vürtsikas, kõigile proovijatele meeldis. Mulle endale meeldib, kuna puudub tšatnidele tavaliselt omane pisut äädikane maitse;
põldmarja-punase sibula tšatni - minu jaoks natuke liiga äädikane, samas oli täitsa meeldiv;
marineeritud pirnid - minu absoluutne lemmik sel suvel tehtust, kasutasin naturaalset siidrit. Marinaad on hästi magus, selline siirupine, aga mõnusa maitsega.
Rabarberitšatni (minu mäletamist mööda pärit Arterist) - pool kilo noort rabarberit, 3 sibulat, 0,5 dl tšillikastet, 1 tl ingveripulbrit, 3 dl moosisuhkrut, 1 dl fariinisuhkrut, 1 tl soola, 1 dl valge veini äädikat - rabarber ja sibul pisikesteks tükkideks, keeta koos teiste ainetega madalal kuumusel 15-20 minutit. Mina purustasin rabarberi ja sibula aja puuduse tõttu köögikombainiga - ilmselt said liiga peeneks, konsistents oli minu arvates liiga ühtlane. Edaspidi ei võtan aega ja hakin.
Oi, kui põnev valik, Mii! Tahaks hirmsasti teada, kuidas Sa tegid põldmarja-kreeka pähkli marmelaadi, ingverisiirupit, marineeritud pirne ja neid tšatnisid :rolleyes: Aurora:
Tahaks kah teada kuidas tegid. Minu vanaema rääkis mulle midagi nö jõhvikakallerdises puuviljadest. Sel suvel proovin kindlasti teha. Prooviks siis juba pürees kah :)
Lisaks sain siit teemast veel mõningaid mõtteid.
Pole küll päris hoidistamine, aga kuna ka keegi eespool mainis siis, suhkrustan ingverit kah enamvähem regulaarselt, aga ma kipun selle ka kohe ära sööma.* Pirniviilud jõhvikapürees - maitseb super |
2008-04-08 09:55:46 |
Ammu, tükk aega enne seda, kui hakkasin teadlikult üldse toidu päritolu ja koostist jälgima, loobusin magusatest gaseeritud jookidest, viineritest-keeduvorstidest, maitsestatud jogurtitest jms - lihtsalt ei maitsenud. Igasugu purgisupid jmt pole kunagi meeldinud, poest ei osta ka maitsestatud lihakraami. Mahlajoogid, nektarid kah ei tundu tõmbavat, poemahla joon üldse vähe. Margariinilaadseid asju pole kunagi tarbinud. Isegi poeküpsiseid ja torte enam ei osta :D |
2008-03-28 20:07:35 |
Nii... minu oma kah valmis, Nigella variant. Oli lisaks muule hea ettekääne lõpuks mikseri ostmiseks :) Tuli väheke liiga pruun. Võin oma viletsaks vabanduseks öelda, et ka munavaht oli õrnalt kreem, kuna mu helevalge suhkur sai ootamatult otsa, samas vaadates sisu ja krõbeda osa värvi erinevust, pole see ilmselgelt piisav vabandus. Munavalgevahule lisasin 4 muna kohta 200 g suhkrut, maisitärklist ma endale ootamatult kapist ei leidnudki, seega tegin kartulitärklisega - sõelusin sisse. Sellele vaatamata avastasin paar tompu pehme sisu hulgast - seda visuaalselt, muud moodi tunda polnud. Ahi algul 180 kraadi, siis kohe keerasin 140 peale ja ahjus oli ligikaudu tund + jahtumise aeg. Miskipärast pragunes ahjus jahtumise ajal - ehk oli ahjuuks jahtumise ajal liiga avatud? Aga võibolla see on normaalne. Pöörasin ümber ja katsin vähese kohupiimaga vahukoorega, teelusika-poolteist tuhkruhkrut panin kah sisse (tavalist lihtsalt ei olnud enam üldse) - mõte oli mahendada kohupiima maitset, sest Saida oma tundub mulle natuke hapu. Samas arvestades kogust, oli efekt pigem psühholoogiline :D Peale maasikad ja granaatõuna seemned. Maitses imehää :) Teinekordki. |
2008-03-10 09:07:47 |
mustikamoos põldmarja-kreeka pähkli marmelaad pohlamoos ingverisiirup marineeritud pirnid rabarberitšatni põldmarja-punase sibula tšatni jõulutšatni Tuleval suvel lisanduvad kindlasti punasesõstratarretis, mustsõstramoos (lootuses, et mu sügisel isekärbitud põõsad ikka elama jäid :rolleyes:) ja midagi seentest. Kindlasti midagi veel. |