HARMOONIKUMI TEETUBA, Pargi tee 8, Viimsi

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-11-13 11:53:56
Koolitus läbi. Spiidi vist ei jõudnud (?) ja Pulavikku ma ei tundnud ära :) Aga muidu oli tore. Mina jõudsin veidi varem kohale ja kasutasin võimalust õhtust süüa. Külasupp oli väga maitsev, nagu ka kõrvalepakutud karask munavõiga. Mustsõstra-kohupiimakook mahlane ja värske, mõnus ürditee kaaslane... Toit on seal selline aus ja kodune.. Leivakoolitus oli ka asjalik. Kuigi minu leivaküpsetuskatsetused ja -kogemused erinevad veidi eile räägitust (a la millal juuretis kõrvale panna jms), siis sain siiski palju kasulikku teada. Annely Maksan oli vahetult enne koolituse algust Harmoonikumi köögis mõned leivad küpsetanud ja töötoa raames tutvustas meile erinevaid etappe. Lõpus sai kõiki leibu maitseda - minu lemmikuks oli seemnetega leib ja suitsulihaga leib. Siinkohal mõned fotod:

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Spiidi
Abikokk
2008-11-13 12:07:08
Mina ei jõudnud jah, väga kahju. Kuid ma panin end juba järgmisele 24. novembri küpsetusele kirja.

le D?ner

Merilin
Abikokk
2008-11-13 12:55:08
Mina teen ka teistmoodi eile õpetatust, noh et siirupita tumeda leiva ja külmutan juuretist... Aga tema leivad olid tõesti väga maitsvad. Oleks tahtnud neid ka täielikult jahtununa maitsta.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Eva
Abikokk
2008-11-13 14:06:02
Aga mis seal koolitusel siis ikkagi (sisulise poole pealt) räägiti? :)

http://www.perenaine.ee/

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-11-13 14:31:05
Eva:
Aga mis seal koolitusel siis ikkagi (sisulise poole pealt) räägiti? :)
Jagati retsept kätte ja siis hakati samm-sammult ette näitama (nagu televiisori kokasaadetes :)) - milline juuretis välja näeb - kui palju mida lisada ehk millise konsistentsiga peaks eeltainas olemas (mulle kasulik info, sest ma olen paksema teinud) - milline peaks tainas peale eelkergitamist olema (voilaa! võtame järgmisel kausil rätiku pealt ja seal see ongi :)) - kui paksuks segada tainas vormileiva ja pätsi jaoks (esimese jaoks muidugi vedelam) - miks on oluline märja käega leiva pealt silumine - kui kerkinud peaks tainas olema enne ahjupanemist (siin oli vist imiku naba metafoorist juttu? taas oli olemas ka leivavorm, kus kerkinud tainas sees, hea võrrelda) - millal lisada ja kui palju ja mis kujul kõiksugu lisaained (olgu need siis rosinad, kuivatatud või värsked ürdid, soolasilk või suitsuliha) - kuidas kindlaks teha, et leivapäts küpsenud on (ehk siis mütt-mütt ja kõps-kõps helid). Ja juuretise sai ka kaasa muidugi..

Eva
Abikokk
2008-11-13 14:48:17
Tänud. Tundub hästi praktiline. Kui võimalust on, plaanin ka osaleda taolisel üritusel...

http://www.perenaine.ee/

Eneli
Kokaõpilane
2008-11-13 14:50:30
Mina käisin ka eile. Mul oli küll millegipärast tekkinud ootus, et igaüks saab seal oma leivakese valmis küpsetada (ehk siis väheke praktikat ka), aga tagantjärgi ma saan muidugi aru, et ajaliselt on see ju täiesti võimatu. Muidu oli hästi tore ja kasulik, kavatsen juba homme proovima hakata. Ma muidu ei ole varem kunagi leiba küpsetanud. Eriti hakkas isutama idee leivast päiksekuivatatud tomatite ja oliividega.
Mann
Abikokk
2008-11-13 15:30:50
mina ka ekstra võtsin sõrmused sõrmest ja panin patsi pähe ning kodutunked selga, oo püha lihtsameelsust :)
Kika
Abikokk
2008-11-13 15:59:01
Spiidi:
Mina ei jõudnud jah, väga kahju. Kuid ma panin end juba järgmisele 24. novembri küpsetusele kirja.
aga kust nende koolituste kohta infot saab?
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-11-13 16:39:51
Kika:
Spiidi:
aga kust nende koolituste kohta infot saab?
Harmoonikumi kodulehelt: - kolmapäeval, 12. novembril (grupp täis) - esmaspäeval, 24. novembril (üksikud vabad kohad) - esmaspäeval, 1. detsembril - kolmapäeval, 3. detsembril (grupp täis) - kolmapäeval, 10. detsembril

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>