Kodukana Kokaõpilane 2009-06-06 14:01:54 |
meil on üks hästi lihtne retsept mida saab igal puhul kasutda ja lisasid panna. põhja kas teen ise shokolaadibrowni taigna järgi või ostan vilma pulbri ja teen sellega (oleneb kui kiire on) ja kreemiks vahepeale vahukoore-toorjuustu-kohupiima kreem. seda nii vahele kui peale. viimane kord serveerisin seda nii | |
Sip0069 Kokaõpilane 2009-10-04 16:25:13 |
meie pere lemmik on jäätisetort
Koostisained (6 inimesele)
0,5 l sokolaadijäätist
200ml 38% rõõsk koort
suhkurt
2 pk kalevi shokolaadi küpsiseid
50g võid
20g zelatiini
veidi piima
valget ja pruuni shokolaadi kaunistuseks
Valmistusõpetus:
sulata või vesivannil. purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. saadud seguga kata lahtikäivate äärtega küpsetusvorm ja aseta külma. pane zelatiin keedetud ja jahutatud(külma) veega paisuma.lase jäätisel toatemperatuuril veidi sulada, samal ajal vahusta vahukoor suhkruga, sega pehme jäätis vahukoorega. sulata vesivannil zelatiin,lisa zeltiinile veidi piima. vala segu pidevalt segades jäätise-vahukoore segule. kalla saadud segu küpsetusvormi küpsisepõhjale ja aseta külmkappi tarduma. kaunista shokolaadilaastudega
http://kokkamine-sip0069.blogspot.com/ |
|
Berit Abikokk 2010-01-04 18:00:52 |
Jõulude ajal tekkis üks lemmikkook juurde: Napoleoni kook. Poleks arvanud, et ise tehes nii "õige" maitsega tuleb. Ja antud kogustest jätkus 5kg tordi jaoks nii, et sai ikka väga mitu päeva söödud. | |
Spiidi Abikokk 2010-02-19 13:01:06 |
Minu uus lemmik on Napoleoni kook. Kas seda nüüd küll uueks lemmikuks nimetada saab, kuid uus lemmik siis isetehtud kookide seast. Tegin seda paar päeva tagasi ning olin väga (meeldivalt) üllatunud, kui lihtne seda teha oli ning kui autentne maitse jäi. Viisin koogi kolleegidele ning kõik, kes sõid kiitsid, et tegu on väga eheda Napoleoniga. Seega, rõõmustage mu tulevased külalised, see kook saab tihti minu laual olema! | |
Silx Abikokk 2010-02-20 16:25:27 |
Minu lemmik:
Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time |
|
Dinnu Kokaõpilane 2010-02-20 22:13:25 |
minu lemmik kohupiimakook on: Kevadine kohupiimakook Põhi 100 g võid 1 dl suhkrut 1 muna 2 ½ dl nisujahu 1 tl küpsetuspulbrit Täidis 250 g kohupiima 120 g hapukoort 100 g naturaalset toorjuustu 3 muna 1 sidruni riivitud koor ½ dl sidrunimahla ½ dl kartulitärklist ¾ dl suhkrut 2 tl vanilliinsuhkrut 2 dl vahukoort Vahusta või suhkruga kergeks vahuks, lisa vahustades muna ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Laota taigen lahtikäiva tordivormi põhjale ka külgedele. Pane külmikusse ootama ja valmista täidis. Vahusta kohupiim, hapukoor ja toorjuust ühtlaseks seguks. Lisa munad, sidruni riivitud koor ja mahl ning sega omavahel kuivained. Kõige viimasena lisa vahustatud koor. Vala täidis vormi taignale ning küpseta umbes 60 minutit 175 C kraadi juures ahju alumisel siinil. Kui pind küpsetamise lõppjärgus tumeneb liialt, kata see fooliumiga. Jäta kook jahtuma ja eemalda ettevaatlikult lahtikäiv serv. Retsept on pärit Kaarina Roinineni raamatust "Parimad kodused küpsetised", mis on ühtlasi minu lemmik küpsetistele pühendunud kokaraamat :D. | |
Jaanikaant Abikokk 2010-11-23 09:31:48 |
Üks lemmikutest- Kräsupea kook kirssidega | |
Kokkamas95 Abikokk 2011-01-02 20:10:02 |
2010 aasta lemmikumad koogid: Piparkoogitriibuline Napoleoni kook Sügisvärvides karamelline kõrvitsakook Mustika-vanillipudingikorvikesed Küpsetatud juustu-mustikakook Maasika-šokolaadikook Maasika-martsipanikook Rabarberi-jogurtikook Rabarberikook kookoshelvestega | |
Noor_Perenaine Abikokk 2011-01-04 14:18:26 |
Kahjuks pilti pole, aga minu üks suur ja ammune lemmik on ema tehtud Napoleon. Polnud seda väga ammu saanud (väiksena oli ikka nädalavahetustel ema rullbiskviit ja pidulikumal puhul alati Napoleon), tellisin siis jõuludeks. Ema on seda alati teinud kohupiima-vahukoore seguga, mitte keedukreemiga. Ja seekord pani vahele purustet mustsõstra-jõhvika segu. Tõeliselt maitsev kook sai. Kuulub meie pere retseptide kullavaramusse kindlasti :) | |
Liisi Abikokk 2011-01-04 15:08:27 |
Noor_Perenaine:
Minul ka lemmik ema tehtud Napoleoni kook, aga keedukreemiga :P.
Kahjuks pilti pole, aga minu üks suur ja ammune lemmik on ema tehtud Napoleon. Polnud seda väga ammu saanud (väiksena oli ikka nädalavahetustel ema rullbiskviit ja pidulikumal puhul alati Napoleon), tellisin siis jõuludeks. Ema on seda alati teinud kohupiima-vahukoore seguga, mitte keedukreemiga. Ja seekord pani vahele purustet mustsõstra-jõhvika segu. Tõeliselt maitsev kook sai. Kuulub meie pere retseptide kullavaramusse kindlasti :) |
|
<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 > >> |