Erinevad vahvlid - paksud, õhukesed jm

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-02-01 08:40:43
Kasutaja EVIA 24.8.2007:
Tere kõigile! Käisin hiljuti Norras. Seal pakuti pea igas kohvikus nn. pehmeid vahvleid koos keedise ja hapukoorega. Lapsele hakkasid need vahvlid väga maitsema. Kas keegi teab retsepti?
Tere, norra vahvlid ehk 'vafler' on paksude vahvliraudade vahel küpsetatud pannkoogitainas, mida süüakse moosi ja vahu- või hapukoorega. "Õiged" norra vahvlid on südamekujulised :) Siin üks MATNYTTIG.NO lehelt pärit retsept: 50-100 g võid 4 muna 5 sl suhkrut 0.5 tl kardemoni 4 dl nisujahu 0.5 tl küpsetuspulbrit 5 dl piima Sega jahu ja piim omavahel, klopi juurde munad. Lisa sulavõi (jahtunud!), suhkur, kardemon ja küpsetuspulber. Sega tainas ühtlaseks ja lase vähemalt 15 minutit seista (soovitavalt kauem). Küpseta vahvlimasinaga kuldsed vahvlid, serveeri või, suhkru, moosi, hapukoorega. Ja siin EPICURIOUS.COM lehe lugeja antud retsept (kuuele): 6 muna 1.25 dl suhkur 1 tl kardemoni 3.75 dl nisujahu 1 tl küpsetuspulbrit noaotsatäis soola 2.5 dl hapukoort 1.25 dl sulavõid Praadimiseks võid Sega kausis munad, suhkur ja kardemon. Klopi juurde jahu, küpsetuspulber ja sool. Sega hoolega. Klopi juurde hapukoor ja sulavõi ja sega, kuni saad ühtlase taina. Lase umbes 20 minutit seista. Kuumuta vahvlirauad, pintselda vähese võiga. Tõsta umbes 4 sl tainast raudade vahele ja küpseta kuldseks. Serveeri soojalt, kõrvale paku moosi ja hapu- või vahukoort.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kärt
Abikokk
2009-03-13 12:17:28
Minul on selline küsimus, et kas võiks selliste paksude vahvlite taigna, kus sisaldub keefir, õhtul ette teha ja siis hommikul küpsetama hakata? Retsept selline: 2 cups all-purpose flour 2 tablespoons sugar 2 teaspoons baking powder 1 teaspoon baking soda 3/4 teaspoon salt 2 cups well-shaken buttermilk 3/4 stick (6 tablespoons) unsalted butter, melted and cooled to room temperature 2 large eggs Kuigi siin retseptis ma ei saa aru, miks sisaldub nii küpsetuspulber kui sooda... Veider.

Kahekesi Kalamaja köögis

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-03-13 13:06:56
Adonay:
Minul on selline küsimus, et kas võiks selliste paksude vahvlite taigna, kus sisaldub keefir, õhtul ette teha ja siis hommikul küpsetama hakata? Retsept selline: 2 cups all-purpose flour 2 tablespoons sugar 2 teaspoons baking powder 1 teaspoon baking soda 3/4 teaspoon salt 2 cups well-shaken buttermilk 3/4 stick (6 tablespoons) unsalted butter, melted and cooled to room temperature 2 large eggs Kuigi siin retseptis ma ei saa aru, miks sisaldub nii küpsetuspulber kui sooda... Veider.
Söögisoodaga tainad tuleb valmis teha vahetult enne küpsetamist, sest sooda reageerib hapuga (siin retseptis siis petipiim) ja pärast vahvlid ei kerki enam. Aga kuivained võid küll õhtul valmis segada ja hommikul peti-või-munad hulka lisada..

Kärt
Abikokk
2009-03-13 17:11:56
Selge, tänud :)

Kahekesi Kalamaja köögis

Heleen
Abikokk
2009-03-19 23:25:37
Selline küsimus, et mis te arvate, kas neid vahvleid annab teha ka nende raudadega, mis ma komplektis koos võileivagrilliga kaasa sain? (ei ole südamekujulised ka..) Ja muidu, et kas vahvlid kuidagi nätsked ja taignased ei jää?

Armastus käib kõhu kaudu :)

Maris
Abikokk
2009-03-23 09:04:48
Heleen:
...Ja muidu, et kas vahvlid kuidagi nätsked ja taignased ei jää?
See sõltub retseptist. Mul on üks maitsestamata jogurti baasil tehtud retsept, millega tulevad väga maitsvad vahvlid, aga kui olen koostisained tunde järgi kokku seganud, siis mõnikord on taignased jäänud küll. Mis muud, kui katsetama :D
Heleen
Abikokk
2009-04-13 00:45:08
Norra vahvlid on siiani proovimata, kuid üleeile küpsetasin tavalisi vahvleid (apelsinimaitselised :P). Peale küpsemist keerasin ilusasti rulli ka ja hiljem oli tükk aega mõnusat nosimist :) Millalgi kirjutan vahvliteost ka oma blogis.

Armastus käib kõhu kaudu :)

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-05-13 16:31:36
Neile, kellele nisujahust tooted ei sobi, aga vahvleid tahaks proovida, siis Spidur testis seda kaerahelvestest vahvlite retsepti ja kiitis heaks.

Spiidi
Abikokk
2009-10-21 15:14:20
Vaatasin, et Namis ei olegi liiga suurt valikut vahvlite retsepte. Kuna mul on nüüd varsti (veel tellimisel) Belgia-vahvlite laadi vahvlirauad, siis hakkasin retsepte otsima. Tahks mõnusaid kohevaid vahvleid, kus ei oleks pärmis sees (õigel Belgia-vahvlil tundub, et on pärm).

le D?ner

Erx
Kokaõpilane
2009-10-21 15:43:04
ma võin KA vahvlimasina manualist mõned retseptid "kopida" kui huvi on :)
< 1 | 2 | 3 >>