|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-02-01 01:10:40 |
Kasutaja PILLE K 15.2.2006:
Tere Pille K :)
Oleneb sellest, kui tihti Te riisi keedate. Ise endale ei osta, kuna keedan riisi võib-olla kord nädalas. Kuna eelistan sõmerat riisi, siis kuumutan selle enne vee lisamist kergelt õlis/võis läbi ja seega riisikeetja selleks ei sobiks. Endal riisikeetjat ei ole ja ei tunne ka vajadust seda osta.
Aasiast pärit kunagised ühikanaabrid siin Edinburghis kasutasid muidugi väga aktiivselt, aga neil oli keedetud riis ka iga söögikorra ajal laual, nii et siis ehk tasus
ära.
Pille P :)
Tere. Kas teil on kogemusi riisikeetjaga? Kas soovitate/ ei soovita seda osta? Tänuga, Pille K. Kasutaja PILLE K 16.2.2006:
Tänan arvamuse eest, püüan vist tõesti tavaliste pottidega hakkama saada. Pille K. Kasutaja AMI 2.8.2006:
Kes ei oska riisikeetjat kasutada ja on ise vähene riisitarbija, see ei tunne sellest masinast ka puudust. Minu majapidamises on see küll üsna aktiivselt kasutuses. Olen selle riistapuu kasutamist õppinud oma jaapani ja iraani tuttavatelt ja uskuge, sellega tuleb ikka hea ja sõmer riis. Ja pole tarvis karta, et ta põhja kõrbeb! |
|
Namilla
Kokaõpilane 2008-02-04 13:51:06 |
Abiks on "munakell" ja sõel. Endale sobiv keeduaeg tasub täpselt välja rihtida. Kui riis läheb vormiroa sisse, kus paisub edasi, keedan 18-20 minutit. Kui tarvitan riisi omaette või salatis, keedan 22 minutit. Vett panen veidi ülearu (et saaks vahel segada, nii et põhja ei kõrbeks). Liiase vee kurnan lõpuks välja, aga näiteks vormiroa puhul jätan enamasti kurnamatagi. | |
Proua Simpson
Abikokk 2008-06-30 22:01:25 |
Mina olen tõeline riisikeetja fänn. Viimasel ajal ei söö riisi küll väga tihti, sest mu hiina pistikuga hiina riisikeetja kaabel on katki ja otsin juba mõnda aega uut kaablit. Eestis hiina süsteemile vastavaid kaableid just jalaga segada ei ole :D Mulle tundub, et riisikeetjas tehtud riis on tunduvalt sõmeram kui tavaline potis keedetud riis. Samuti on ta kuidagi aromaatsem. Ja ma hindan ka seda, et võin panna riisi ja vee potti, vajutada nupule ja umbes 20 min pärast valmis riisi välja võtta, ilma et peaks pead murdma, et kas ja millal riis valmis on. Tõeline kergendus. | |
Edith
Abikokk 2008-08-06 13:13:25 |
minu arust riisikeetja super asi.
asi pole mitte ainult riisis vaid seda saab kasutada ka peaaegu ükskõik mille muu tegemiseks (eriti sellist kus auruti peal).
masina enda põhimõtte on ju väga lihtne, sees on termostaat mis lülitab küpsetamisreziimi välja kui temperatuur hakkab tõusma üle 100kraadi (st vedelal kujul vett mis aurustuda saaks enam ei ole). seega põhjakõrbemine samahästikui võimatu. saab teha ka putrusid, usun ka et kartuleid ja kindlasti hautisi (tean et sõbranna tegi jaapanis olles selles ka kooki :), peaks kunagi leiva jaoks katsetama seda :P). ja noh auruti on lihtsalt väga tervislik.
tuleb lihtsalt algusest peale vesi õiges koguses sisse mõõta ja pole vaja pärast midagi ära valada (toitained kraanikaussi) ja saab rahus hirsipudru valmis teha ise samal ajal hommikusi toimetusi ajades. :) Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
Veronika
Abikokk 2008-08-06 14:20:35 |
Kui riisi keedan, siis võtan abiks ikka riisikeetja. Ju siis olen laisk :) Alguses olin selle riistapuu suhtes umbusklik, kuna võtab ta palju ruumi ja millekski muuks kui riisi keetmiseks ei oska ma seda (veel) kasutada. Eks ma nüüd hakkan uurima, et mida selles veel teha saaks :) | |
Edith
Abikokk 2008-08-06 21:54:50 |
on olemas isegi hulk kokkaraamatuid teemal retseptid riisikeetjas.
kahjuks loovutasin oma põrgumasina kohvikule ja kodus hetkel ei ole.. aga olen kindlalt otsustanud ikkagi koju ka uuesti see hankida kuna lihtsalt on kõige parem. kahjuks eestis (ega enamikus euroopas ei müüda väikeseid riisikeetjaid. kõik on sellised 1,7l mis on üheliikmelisele perele üsna mahukas. Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
Edith
Abikokk 2008-08-06 22:06:08 |
Paar huvitavat õpetust mis leidsin mida saab riisikeetjas teha:
munapuder (scrabmled eggs)
1või 2muna inimese kohta
tilgake või või oliiviõli
soovikorral võib lisada peekoni tükke, maisi, rohelist sibulat
pane õli või või riisikeetjasse. lülita riisikeetja küpsetama. lisa maitsejärgi valikulised ained (peekon jne), küpseta kuni kuumad. löö munad sinna sisse, seda spaatliga kuni munad valmis.
võib riisikeetjale ka kaane peale panna ja hoida munaputru soojas tunde (kui pere armastab hommikuti sisse magada)
spagettid (ärge seda retsepti ühelegi itaalasele näidake :) aga Sally kes sellest kirjutas väidab et on hea.
1nael spagette
2,5 tassi vett
1purk spagettikastet (1nael ja 10untsi)
murra spagetid pooleks ja pane kuiv pasta riisikeetjasse. lisa vesi ja kaste ning lülita riisikeetja küpsetama. sega tihti. kui lülitab soojashoidmis reziimile kontrolli, et pasta on valmis. kui ei ole lisa natuke vett ja vajuta uuesti cook.
jääb ära kogu eraldi keetmise ja kurnamise teema. Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
Nipitiri
Abikokk 2008-08-06 22:11:01 |
Edith:
teoreetiliselt on see võimalik, olen näinud üht jaapani multikat - vabandust, animet -, kus riisikeetjaleiba tehti. peaks kunagi leiva jaoks katsetama seda :P) |
|
Edith
Abikokk 2008-08-06 22:11:37 |
trikk mille leidsin on ka soovitus, et kui teie riisikeetjal juhuslikult pole kaasas aurutus resti võib kasutada näiteks konservipurki (purustatud tomatite oma näiteks) millel on mõlemalt poolt kaaned eemaldatud, asetada sinna peale taldrik millele asetada toiduained mida soovite aurutada (ettevaatust taldriku välja võtmisel, see on kuum) Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
Edith
Abikokk 2008-08-06 22:25:34 |
leidsin õpetuse kuidas riisikeetjas saia teha. kahjuks tundub see oluliselt komplitseeritum kui ma arvasin aga noh äkki keegi saab inspiratsiooni.
Koostis
188g jahu (1,5 tassi
5g pärmi
21g suhkrut (1,5tl
6,5g soola (1,5tl)
21g võid (1,5tl)
30ml piima
180ml vett
1) Sulata pärm suhkru ja sooja veega. Lase siesta 10min.
2) Senikaua segi jahu, sool ja suhkur otse riisikeetjas
3) Lisa piim ja pärmisegu
4) Sõtku 8-10 min. kui tundub liiga märg lisa jahu. Vormi palliks
5) Lõika või väikesteks tükkideks ja lisa taignale. Sõtku ühtlaseks.
6) Lase kerkida tund aega (võib kasutada riisikeetja soojendus funktsiooni)
7) Sõtku tainas alla. Lase teist korda kerkida.
8) Lase umbes tund aega küpseda (kontorlli poolepealt kuna riisikeetjad on väga erinevad)
9) Keera leib umber ja küpseta ka teine pool (ka ca tund) Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
| < 1 | 2 > >> | ||