Agar-agar

Marianna
Kokaõpilane
2008-07-22 13:19:45
Olen kasutanud agar-agari tarretiste valmistamiseks ja mooside paksendamiseks.

Ei ole halvemaid, paremaid aegu, on ainult hetk, milles viibime praegu...

Gunnel
Kokaõpilane
2008-12-06 14:57:11
Ma proovin praegu agar-agariga šarlotti teha, vaatame, mis saab. želatiini ei taha põhimõtteliselt kasutada.
Kaare
Abikokk
2010-04-25 18:33:50
Mina tegin marmelaadikomme. Käisin mõned apteegid läbi, lõpuks leidsin agar-agari hoopis Looduspere poest Lõunakeskusest. Minu arvates lõhnab see kloori järele ja päris tugevalt :) Keetsin agarit vee ja suhkruga üle tunni aja. Retsepti järgi pidi muutuma kiuliseks, aga ootasin ja ootasin ja ei saanud aru, et oleks kiuliseks muutunud. Mingit maitset polnud pärast marjapüree lisamist tunda. Ja lõhna ka ei jäänud. Tarretus hirmsa kiirusega. Valasin vormi ja kommid olid 5 minuti pärast tardunud. Eks see oleneb agar-agari kogusest ja sellest kui kaua keeta, kui palju vedelikku on. Tegin selle retsepti järgi.

Koopatibi küpsetab...

Kaare
Abikokk
2010-04-25 18:40:24
Tegelikult... ma sõin nüüd ühe kommi "mõttega" ära ja natuke on ikka tunda agar-agari maitset. Õrnalt aimatav. Aga see ei ole kala ega kloori maitse :) Želatiini maitse justkui...

Koopatibi küpsetab...

Meringue
Abikokk
2010-06-09 14:56:53
Ega kellegil ei ole kogemusi agari kasutamises tortides? Tekkis üks idee tordi jaoks (läheneva sünnipäeva ja käesoleva tordivõistluse tarvis ;)), kuhu oleks tõenäoliselt mingisugust tarrendajat vaja. Taimetoitlasena üritan aga välitda želatiini. Internetist ühtset vastust ei leidnud. Mõni väitis, et võib lihtsalt vahukoorele juurde segada, mujal aga räägiti, et kindlasti tasub vedelikku enne keeta (mis vahukoore-kohupiima tordi puhul eriti hea variant pole) ning et puuvilju kasutades ei pruugi ta settida. Siin aga loen, et agar ei sobi hoopis üldse piimatoodetega :O Nii et kui keegi targem oskaks mind teemal valgustada, oleksin tänulik. :)

Köögikatsed

RastaBlasta
Kokaõpilane
2010-06-22 07:05:15
õelge palun kust saab eestis agar agari osta milistest poodides olen pool tallinnat poode ja apteke läbi käinud kuskil pole
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-06-22 08:38:49
RastaBlasta:
õelge palun kust saab eestis agar agari osta milistest poodides olen pool tallinnat poode ja apteke läbi käinud kuskil pole
RastaBlasta - agarit on praktiliselt igas mahekaupade poes, vt nt Biomarketid (Kaubamaja "vanas" majas on üks pood). PS Arvestades neid andmeid, mis Sa foorumis registreerumisel sisestasid (või mitte), on kummastav, et keegi peaks Sulle siin asjalikke vastuseid andma, aga noh...

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-08-04 12:31:30
Agari kohta kirjutab Urmas Kokassaar lähemalt ajakirja Oma Maitse 2010. a. juulinumbris.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Siirikene
Kokaõpilane
2010-12-13 14:04:18
Palun nõu. Proovisin agar-agariga marmelaadikomme teha, aga kahjuks sai sellest asjast pigem veidi paksem moos. Järgisin küll pakendi juhiseid, aga komme ei saanud. Kas ma võin selle "moosi" nüüd uuesti keema panna ja lihtsalt rohkem agar-agarit panna. Kas siis on lootust marmelaadi kommidele või peaks siiski asja otsast alustama?
Zapxpxau
Abikokk
2010-12-13 14:16:16
Hm, ma arvan, et oleks pidanud kasutama pektiini. Aga kui juba tegin agariga, siis sura seda juurde (loe pakendit, seal peaks ju kirjas olema, kui palju tugeva tarretise jaoks vaja) ja lase õues jahtuda? Et ta ruttu jahtuks?

Zap*

<< 1 | 2 | 3 >>