Vinoteek TIGU, Pikk 30, Vanalinn, Tallinn

Mann
Abikokk
2008-10-17 15:12:22
Amööb:
Käisin eile lähemate kolleegidega Tigus ning täna hommikul oli see muidugi peamine jututeema. Igaljuhul oli söök endiselt head. Jagasime värskeid austreid ning ürdivõiga viinamäetigusid. Pearoaks oli kõigil kala, kes võttis huntahvena, kes merikogre. Väga maitsvad olid mõlemad ning kiirus kokale. Aga eriline tänu Inesele, kes soovitas meile nii head valget veini, et pidime kõik pikali kukkuma ning tahtsime täna hommikulgi seda kohvi asemel juua. Oli Austria Riesling, Salomoni nimeline.
ehh, see salomon on neil toredake. ma tegin endale lõunaks täna krevette a la tigu ja meenutasin neid seal.
Nipitiri
Abikokk
2008-10-24 11:06:21
Kolmapäeval oli tore võimalus taas Teos süüa. Kahjuks pidin veini osas peaaegu passima (1 klaas valget ainult), aga toiduga õnneks mitte. Eelroogadest jagasime lauakaaslasega tuunikala tartarit ja praetud foie gras'd. Foie gras oli absoluutselt vaimustav, tuunikalal polnud ka viga, aga pärast esimesena lauda jõudnud maksa ei pääsenud piisavalt mõjule. Mina võtsin pearoaks pardikoiva hapukapsaga, mis oli väga maitsev, aga lauakaasalse vasikamaks tundus veel parem olevat. Koorega ahjukartulid olid eriti hõrgud mõlemal juhul. Magustoiduks valisin palvova, lauakaaslane šokolaadikoogi. Väga positiivne tunne jäi, kuigi klaasiga saadavate veinide valik oli kokku kuivanud miskipärast.
Apelsin
Kokaõpilane
2008-10-25 13:44:13
Tigu on nüüd blogima ka hakanud: http://tiguteek.wordpress.com/
Kristel
Abikokk
2008-10-26 18:05:31
Päris ehmatav lugemine - prussakad! Ma ei ole päris kindel, et selle teadmisega olen valmis Tigusse minema. Kui ei teaks ja ei näeks, saaks vast hakkama, kuid kui söögi ajal mööda seina ronib...... Võib-olla ma paanitsen liiga palju.
Juc
Abikokk
2008-10-26 18:53:47
Kristel:
Päris ehmatav lugemine - prussakad! Ma ei ole päris kindel, et selle teadmisega olen valmis Tigusse minema. Kui ei teaks ja ei näeks, saaks vast hakkama, kuid kui söögi ajal mööda seina ronib...... Võib-olla ma paanitsen liiga palju.
Mul on ka selle teemaga probleeme, hirmutab, tekitab vastikust. Samas tunnistan endale, et see on kindasti väga paljude söögikohtade mure. Eriti vanades majades, aga ma ei taha seda teada. Samas saan Tigu perenaisest väga hästi aru, see on kindasti läbimõeldud avaldus, veel hullem on, kui järjest rohkem inimesi koha peal rabanduse saavad :). Itaalias sain korra kapsaussiga salati ja korra prussakaga leivataldriku ja üldse mitte mingites odavates urgastes, ikka linna peaväljaku kallites restoranides, juuksed pidid püsti tõusma peas. :) Õnneks Eestis on seda ikka haruharva.

http://jucjaco.blogspot.com/

Profa
Abikokk
2008-10-26 20:25:47
Njaa, eks sitikas toidu sees on ikka ebameeldiv, aga mina soovitan asja siiski huumoriga võtta, visake sitikas välja või laske uus söök tuua, egas keegi seda meelega sinna pannud. Indias või Aafrikas reisides aga soovitus - ärge kunagi tundke huvi, kustkohast teie toit tuleb, või muidu jääb söömata, pärast köögi nägemist mingi tühipalja sitika peale ei liiguta te enam kulmigi.

Profa köögipool

Juc
Abikokk
2008-10-26 22:13:29
Profa:
Njaa, eks sitikas toidu sees on ikka ebameeldiv, aga mina soovitan asja siiski huumoriga võtta, visake sitikas välja või laske uus söök tuua, egas keegi seda meelega siina pannud. Indias või Aafrikas reisides aga soovitus - ärge kunagi tundke huvi köögi vastu, kustkohast teie toit tuleb, siis jääb söömata, mingi tühipalja sitika peale köögi nägemist ei liiguta te enam kulmigi.
Jumala õige. NIi sai Roomas tehtud ja nii sai ka Tais tehtud. Tais pöörasime lihtsalt pilgud ära, kui tänaval nõusid pesti - 2 kaussi, esimeses must vesi, teises veidi vähem must vesi, nõud käisid ühest läbi, siis teisest ja siis uuesti kasutusele. Kusjuures, see kuidagi sobis sinna ja kellelgi kõht haigeks ei jäänud. :)

http://jucjaco.blogspot.com/

Nipitiri
Abikokk
2008-10-27 10:09:17
Mina lugesin ka enne blogist prussakajuttu kui möödunud kolmapäeval laua broneerisin, otsustasin lauakaaslast targu ette mitte hoiatada, õnneks ühtki seinal jalutamas ei kohanud. Toidu maitset väike ärevus ei mõjutanud :)
Zoozi
Abikokk
2008-10-27 10:32:40
Meil sõbrannaga oli ka plaanis minna ja otsustasime, et ikkagi lähme. Kolmapäeval siis :)

Zoozi tegemised

Netcat
Abikokk
2008-10-28 00:33:50
Noh.. jah. no mina olen selle läbi teinud korra, et endal olid majas prussakad... mingite toredate naabritega tulid... jube vastik oli muidugi, aga kas pere siis sellepärast keeldus köögi toodangut söömast, võite kaks korda arvata? :)

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>