500 g värskeid räimi või kilusid
1 tl jahvatatud musta pipart
1 tl jahvatatud vürtspipart
0.5 tl purustatud nelki
0.3 tl riivitud muskaatpähklit
0.5 tl jahvatatud kaneeli
0.25 tl ingveripulbrit
1 tl jahvatatud koriandriseemneid
2 sl soola
1 tl suhkrut
Sega purustatud maitseained omavahel. Soola ja suhkru kogust võib maitse järgi muuta. Puista klaaspurgi põhjale üks loorberileht ja õhuke kiht maitseainesegu. Lao tihedalt peale kiht kilu või räime, kõhud ülespidi, siis jälle kiht maitseaineid jne.
Nii täida purk lõpuni. Kõige peale taas loorberileht.
Retsept ilmus kunagi ajalehes Postimees. Triinu Laanemäe kommentaar:
Sööjad, kellele meeldib värske kala maitse, maiustavad purgi kallal juba kolme tunni pärast. Ühe ööpäeva jooksul saab vürtsiräim või -kilu kindlasti söömiskõlbulikuks. Külmkapis säilib kalapurk vähemalt paar nädalat. Järelejäänud maitsestamissegu saab järgmisel korral uuesti kasutada.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja ILSE.
lihtsam on panna peotäis soola ja peotäis kiluvürtsi..vb on hea aga liigapalju erinevaid maitseid!
Lihtsam pole alati parim ;)
Internetis jäi silma selline kommentaar: Meremehed räägivad, et kui kilul silm halliks läheb, võib süüa :)NULL
Väga hea kilu sai. Eks vürtse võib omal soovil veel kohendada aga antud vürtsisegu oli väga lähedal harjumuspärasele vürtsikilule, mina panin ingverit sutsukese rohkem ja mulle meeldis väga.
Vürtsikilud
Antud kogusest saab pooleliitrise kaanega purgitäie vürtsiräimi või -kilu.