Tšilli, šokolaad ja rabarberilehed: neli ideed, kuidas serveerida trendikaid suvekokteile

Restorani Tabac ja kokteilistuudio Dissident peabaarmeni Sander Mägi sõnul on kokteilide serveerimisest saanud vähemalt sama oluline oskus nagu koostisosade kokkusobitamine. “Seda võib võrrelda restoranis gurmeeroa serveerimisega – nii joogi välimus kui ka lõhn peaksid juba eelnevalt elamuse pakkuma ning isu tekitama,” selgitab Mägi ning annab viis soovitust, kuidas selliseid jooke kodus ise teha.

1. Ole loominguline!

Kasuta kokteilide serveerimisel ootamatuid anumaid – näiteks kookospähkli koort, õõnestatud ananassi- või arbuusipoolikuid. Tsitruseliste lisamisel võid kasutada ka nende koort ning tõelise wow-efekti annab joogile mõni kodumaine nüanss – näiteks rabarberileht.

2. Alkoholivaba kokteil võib asendada isegi magustoitu!

Selles kokteilis kasutasin naturaalsest Eesti õuna- ja jõhvikamahlast valmistatud Öun Drinks limonaadi, millele lisasin külmutatud jõhvikaid ja tüümianioksi. Pirni- ning tumeda šokolaadi tükid lisavad aga maitsekombinatsioonile sügavust ja iseloomu.

3. Suvisel ajal oleks patt kokteilidest marjad välja jätta.

Kombineeri magusaid ja hapukaid marju ning lisa tugevaid ürte nagu rosmariin või tüümian.

4. Kasuta kaneeli!

 Kaneel on ühtaegu magus, mõrkjas ja lapsepõlvest tuttava aroomiga ning sobib seetõttu hästi kokteiliklaasi kaunistamiseks – tee klaas lihtsalt väljastpoolt enne märjaks ning raputa kaneeli peale. Maitse poolest sobib kaneel värskete spritserite ja õunamaitseliste jookidega. Kel soovi, võib joogile ka ise uut nüanssi anda lisades sellele näiteks tähtaniisi.

Vaata ka videot jõhvikakokteili valmistamisest: https://www.youtube.com/watch?v=_kz7sUk03y0
Fotode ja video autor: Marek Metslaid 

Pressiteade
postitatud 03.08.2017 11:33 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid