Jaapani mädarõigas (piparjuur), saadud wasabi-taime juurest
Kauplustes on reeglina saadaval wasabi-pulber, mis tuleb veega segada ühtlaseks pastaks. Kata valmissegatud wasabi kilega, muidu aurab lõhn minema. Pulbrilist wasabit peetakse paremaks kui tuubides müüdavat wasabi-pastat.
KASUTAMINE: peamiselt jaapani köögis – koos sojakastmega tempura kõrvale, toore kala ehk sashimi kõrvale, sushi maitsestamiseks.
Dipikastme valmistamiseks sega alustuseks 0.5 tl wasabipastat 3 sl sojakastmega, maitse - ja soovi korral lisa veel wasabipastat.
Wasabipastat võib lisada ka grillitud lihalõikudele, mereandidest salatile, dim sum'ile ja kõiksugu jaapanipäraste roogade maitsestamiseks.
Valik wasabi pastat või pulbrit sisaldavaid retsepte Nami-nami retseptikogus.