2.5 dl vett või piima
25 g värsket pärmi
75 g suhkrut
2 tl jahvatatud kardemoni
1 tl soola
100 g võid
450 g nisujahu
1 muna
Mustikakate:300 g värskeid või külmutatud mustikaid
2 sl kartulitärklist
Määrimiseks:Lahusta pärm käesoojas vees või piimas. Sega juurde muna, ushkur, maitseained ja osa jahust. Sega tainas ühtlaseks, siis sõtku vähehaaval juurde ülejäänud jahu. Jätka sõtkumist, kuni tainas kausi külgedelt lahti lööb. Viimasena sõtku juurde pehme või.
Kata tainakauss puhta köögirätikuga ja lase soojas kohas kahekordseks kerkida.
Jaota kerkinud tainas 15 osaks, vormi need kukliteks. Aseta tainapallid ahjuplaadile ja lase veel soojas kerkida.
Vajuta jahuse klaasiga iga kukli keskele süvend. Pintselda kuklite servad lahtiklopitud munaga.
Sega mustikad vähese jahuga ning tõsta igale kuklile umbes kuhjaga supilusikatäis marju.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10-12 minutit, kuni korbid on kenasti läbi küpsenud. Võta saiakesed ahjust välja, puista igale saiale veidi suhkrut.
Pildi tegi Zoozi.
Mustikakorbid
Pärmitainakuklid mustikakattega, armastatud Soomes.