Mustikakorbid

Pärmitainakuklid mustikakattega, armastatud Soomes.

Kogus
u 15 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl vett või piima

25 g värsket pärmi

75 g suhkrut

2 tl jahvatatud kardemoni

1 tl soola

100 g võid

450 g nisujahu

1 muna

Mustikakate:

300 g värskeid või külmutatud mustikaid

2 sl kartulitärklist

Määrimiseks:

muna

Valmistamine

Lahusta pärm käesoojas vees või piimas. Sega juurde muna, ushkur, maitseained ja osa jahust. Sega tainas ühtlaseks, siis sõtku vähehaaval juurde ülejäänud jahu. Jätka sõtkumist, kuni tainas kausi külgedelt lahti lööb. Viimasena sõtku juurde pehme või.

Kata tainakauss puhta köögirätikuga ja lase soojas kohas kahekordseks kerkida. 

Jaota kerkinud tainas 15 osaks, vormi need kukliteks. Aseta tainapallid ahjuplaadile ja lase veel soojas kerkida.

Vajuta jahuse klaasiga iga kukli keskele süvend. Pintselda kuklite servad lahtiklopitud munaga.

Sega mustikad vähese jahuga ning tõsta igale kuklile umbes kuhjaga supilusikatäis marju.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10-12 minutit, kuni korbid on kenasti läbi küpsenud. Võta saiakesed ahjust välja, puista igale saiale veidi suhkrut. 

Pildi tegi Zoozi.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 03.02.2010 22:49

Oi,need olid head!!!