400 g kõrvitsat
50 g võid
2 sl mett
näputäis kaneeli
3 kartulit
5 dl vett
1.5 dl valget veini
250 g suitsujuustu või suitsumaitselist sulatatud juustu
1 dl 10% rõõska koort
Kuumuta või potis maitseainete ja meega. Pane hulka kõrvitsa-, kartuli- ja porgandikuubikud, vein ning vesi ja hauta viljad pehmeks.
Püreesta ja sega hulka kohvikoor ning suitsujuust. Raputa peale värskelt jahvatatud pipart. Serveeri röstsaiaviiluga.
Retsept ajakirjast Naisteleht. Pildi tegi Kaare.
Väga maitsev!
Kui esialgu olin veidike skeptiline selle supi suhtes, siis lõpptulemus oli tõesti-tõesti maitsev. Meespoolele serveerisin koos krõbedaks praetud peekoni tükkidega ning suutsime kahekesi praktiliselt kogu selle neljale inimesele mõeldud portsu ära süüa. :)
maitsev
Mulle ja mehele meeldis väga, iapsed eriti meelsasti ei söönud
Sama, mis Akaatsia kirjutas. Mulle, mehele ja ämmale meeldis, lapsed miskipärast ei tahtnud. Ma valge veini asemel lisasin lihtsalt rohkem köögiviljapuljongit, kuna valget veini polnud käepärast. Garneeringuks oli mul krõbedaks praetud suitsupeekon.
Lastele meeldis väga, kuna oli magus ja kaneeline, aga mees ei tahtnud suusissegi võtta. Lisasime krevette ka, need on päris toredad supi peal!
Meil sõid suppi kõik päris pisikestest juba päris edasijõudnuteni ja kõigile maitses hästi. Valget veini ei pannud. Ja praegu vaatan, et suitsujuustu panin ka poole vähem, ehk siis ilmselt tuli natuke mahedam variant.
Maitsev supp nii kaneeli ja meega kui ka ilma. Sulatatud suitsujuust sulab ühtlasemalt ja kiiremini, samas sobib ka tavaline, näiteks riivitud kujul.
Nämma!
Armas...
Kõrvitsa-suitsujuustusupp
Kaneeli ja suitsujuustuga maitsestatud kõrvitsapüreesupp.