300 g suvikõrvitsat
1 sibul
200 g halloumi juustu
75 g nisujahu
2 tl riivitud sidrunikoort
2 muna
1 sl hakitud värsket tilli
praadimiseks kerget oliiviõli
serveerimiseks küüslaugumajoneesi
Riivi suvikõrvits jämeda riiviga, siis pigista võimalikult kuivaks. Pane kaussi, lisa riivitud sibul, jämedalt riivitud halloumi, jahu, sidrunikoor, munad ja hakitud till. Maitsesta soola-pipraga ning sega ühtlaseks.
Vormi hakkmassist 25 väikest kotletikest. Pane 30 minutiks külmkappi tahenema.
Kuumuta õli praepannil keskmisel kuumusel, siis prae kotletikesi 1-2 minutit mõlemalt poolt, kuni need on kenasti kuldpruunid. Tõsta köögipaberile tahenema.
Serveeri aioli-kastme ning meresoolahelvestega.
Mugandatud Taste.com.au lehelt, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Merilin Rosenberg.
Tavaline meresool on täiesti piisav ja Himaalaja roosa sool ei anna kotlettidele midagi juure - keele viivad alla mõlemal juhul, selles võib kindel olla!
Peab proovima!
Mina, suur suvikõrvitsa fanatt, pean seda kindlasti proovima!
Tunduvad imemaitsvad olevat! ☺
Väga maitsvad, soovitan!
Huvitav!
Suurepärased! Muidugi soola lisamisel tuleks ettevaatlik olla, sest nii mõnigi halloumi juust on ise juba parajalt soolane. Aga kui lihaarmastav inimene ka sellise toidu heaks kiidab, on see vaid kiitus retsepti koostajale :D
Halloumi-suvikõrvitsakotletid
Mõnusad lihavabad kotletikesed - halloumit on siin hea kasutada, sest see ei veni kuumutades.