Pahupidi mürklipirukas

Tarte tatin õunakoogist inspireeritud soolane seenepirukas mürklitest (hõrgud kevadseened). Serveeri soojalt kas eelroana või kerge õhtueinena nt tee kõrvale.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Kohupiima-muretainas:

125 g võid

125 g kohupiima

2 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

Kate:

300-400 g värskeid mürkleid

1 suur sibul

2 sl võid

2 sl kuiva vermutit

soola ja musta pipart

värsket tüümiani

50 g parmesani

Valmistamine

Sega kohupiimataina jaoks pehme või, kohupiim ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega tainas kiiresti ühtlaseks. Keera toidukilesse ning pane külmkappi tahenema.

Puhasta seened hoolega, lõika viiludeks. Koori ja viiluta sibul. Prae sibul ja seened umbes 23 cm läbimõõduga malmpannil kergelt pruuniks.

Lisa pannile sorts vermutit ja maitsesta seenesegu soola, pipra ja värske tüümianiga. Jaota seenesegu pannile ühtlaselt ning tõsta pann tulelt. Riivi seentele parmesani.

Rulli jahutatud kohupiimatainas umbes 25 cm läbimõõduga kettaks ning tõsta see seentele. Tainaservad suru panni ja seente vahele. Küpseta pirukat 225-kraadise ahju keskosas umbes 25 minutit.

Tõsta pirukas ahjust väöja, lase hetk jahtuda. Kummuta pirukas serveerimisalusele, nii et seened jäävad peale.

Retsept on Soome ajakirjast Gourmet (2/2008)

LISA KOMMENTAAR