125 g võid
125 g kohupiima
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Kate:300-400 g värskeid mürkleid
1 suur sibul
2 sl võid
2 sl kuiva vermutit
soola ja musta pipart
värsket tüümiani
50 g parmesani
Sega kohupiimataina jaoks pehme või, kohupiim ja küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega tainas kiiresti ühtlaseks. Keera toidukilesse ning pane külmkappi tahenema.
Puhasta seened hoolega, lõika viiludeks. Koori ja viiluta sibul. Prae sibul ja seened umbes 23 cm läbimõõduga malmpannil kergelt pruuniks.
Lisa pannile sorts vermutit ja maitsesta seenesegu soola, pipra ja värske tüümianiga. Jaota seenesegu pannile ühtlaselt ning tõsta pann tulelt. Riivi seentele parmesani.
Rulli jahutatud kohupiimatainas umbes 25 cm läbimõõduga kettaks ning tõsta see seentele. Tainaservad suru panni ja seente vahele. Küpseta pirukat 225-kraadise ahju keskosas umbes 25 minutit.
Tõsta pirukas ahjust väöja, lase hetk jahtuda. Kummuta pirukas serveerimisalusele, nii et seened jäävad peale.
Retsept on Soome ajakirjast Gourmet (2/2008)
Pahupidi mürklipirukas
Tarte tatin õunakoogist inspireeritud soolane seenepirukas mürklitest (hõrgud kevadseened). Serveeri soojalt kas eelroana või kerge õhtueinena nt tee kõrvale.