Venepärane herne-munasalat

Nami-Nami toimetajate arvates jääb see venepärane salat eriti mõnus siis, kui kasutada võimalikult väikeseid konservitud herneid.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g Põltsamaa rohelisi herneid

6 keedetud muna

100 g majoneesi

100 g hapukoort

hakitud tilli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane konserveeritud herned sõelale nõrguma. 

Keeda munad kõvaks, jahuta kiiresti külma vee all ning koori. Eralda munakollased munavalgetest. Hõõru munakollased lusika abil läbi sõela ja sega majoneesi ja hapukoorega, kuni kaste saab kreemja konsistentsi. Suru kahvli abil munavalged väikesteks tükkideks. 

Pane kaussi kurnatud konservherned, peenestatud munavalged ja majoneeskaste. Lisa hakitud till ning maitsesta soola-pipraga.

Roman Zaštšerinski idee, aga koguseid-vahekordi muudetud. Kenad pildid tegid fotograaf Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Maarja
postitatud 27.01.2010 14:50

Sloveen oli salati peale rõõmust rullis.

Sirliiz
postitatud 29.01.2010 19:31

Nii värvikaid emotsioone ei tekitanud kui Mannil aga väga aus salat on siiski :) Suurele muna- ja hernesõbrale nagu mina, maitses väga hea.

zoozi
postitatud 18.04.2010 01:53

Mullegi meeldis!

Kirsike
postitatud 03.01.2011 13:58

Väga maitsev!

Hexy
postitatud 12.01.2016 20:14

Hea salat, kuigi ma kahtlen, et sellest kuuele inimesele jätkuks.

Kaare
postitatud 27.03.2017 19:27

Väga maitsev!

Pille
postitatud 27.03.2017 20:33

Meile ka meeldib! Siin üks varasem pilt ka:

Kristi Voll
postitatud 10.04.2021 08:11

Korduvalt tehtud ja väga maitsev!